Observ din presa ultimelor 24 de ore că s-a creat o mică întrecere a celor care vor să ajungă primii să o felicite pe doamna Kamala Harris în viitoarea calitate de președinte al SUA.
În același timp republicanii își consumă muniția împotriva acestei doamne.
Părerea mea ar fi să nu ne grăbim, în primul rând Kamala Harris poartă povara funcției pe care a avut-o, cea de vicepreședinte al unui personaj de care toată lumea se bucură că a scăpat.
În al doilea rând, femeia asta nu s-a prea făcut remarcată, cred că presa a vorbit despre ea mai mult în ultimele 2 zile decât a făcut-o în ultimii 4 ani.
Și nu în ultimul rând, congresul pentru nominalizarea candidatului democrat la președinția SUA, cunoscut sub numele de Convenția Națională Democrată, este programat să aibă loc în perioada 19-22 august 2024.
Pănă atunci mai pot să apară multe surprize, de exemplu un candidat care să reprezinte o triplă premieră, prima femeie președinte, prima femeie de culoare președine și prima familie în care ambii soți au fost președinți ai SUA. Și sunt sigur că acel candidat ar fi votat de o mare parte a americanilor.
De data asta nu pot să-l critic pe domnul Boloș, nu de alta dar chiar și eu am propus în urmă cu vreo 7-8 ani înregistrarea cumpărătorilor de bunuri de mare valoare.
Doar că eu aș face altfel cu CNP-ul ăla fiscal: de ce să înființăm o nouă modalitate de identificare dacă avem codul fiscal pentru persoanele juridice.
Îl extindem pe ăsta la toată populația și avem o chestie clară și unitară, nu 7 feluri de coduri.
România are potențialul să devină unul dintre liderii UE în domeniul biometanului.
Da, biometanul pare interesant, existau în anii ’70 sau ’80 în revista Tehnium niște articole pe această temă, „Cum putem să ne construim singuri o instalație de biogaz”.
Doar că este o problemă pe care nu mulți au remarcat-o, pe noi nu rezervele de metan ne afectează, la fel cum nu ne afectează nici rezervele de petrol, ci faptul că prin arderea metanului se produce bioxid de carbon care se degajă în atmosferă.
Un punct favorabil în favoarea biometanului este că acesta este produs din resturi vegetale sau deșeuri agricole, deci arderea acestuia produce CO2 ca și metanul fosil, dar acest CO2 a fost captat recent din atmosferă de plantele din care provine, așa că acest proces ar putea fi considerat neutru.
Pe de altă parte mă întreb dacă s-a gândit cineva de câte vaci sau alte animale ar fi nevoie pentru încălzirea chiar și a unui singur bloc de locuințe timp de o iarnă?
Mai ales că ideea era, în condițiile în care agricultura consumă resurse importante, care încep să devină limitate, să reducem numărul animalelor, nu să le înmulțim.
Dar probabil că toată strategia asta nu este decâ o nouă modalitate românească de a fura niște bani.
Cu ce vom înlocui centralele de gaze?
Pur și simplu, deocamdată nu le vom înlocui.
Iar când, la un moment dat, le vom înlocui, locul acestora va fi luat de instalațiile electrice de încălzire.
Pentru că asta este evoluția firească, așa cum am înlocuit lumânările cu instalații de iluminat cu gaze și apoi am înlocuit țevile de gaz cu niște sârme, exact așa se va întâmpla, se înțâmplă deja de mult, și cu energia termică.
În Le Point a apărut un articol despre Diana Șoșoacă.
Și mi-am adus aminte despre niște cuvinte pe care le văd zilnic scrise pe un site: „E mai preferabil să provoci o tresărire decât un căscat politicos”.
Un tip, profesor, a apărut la școală îmbrăcat în femeie.
Asta este vina școlii respective, portarul de acolo pur și simplu nu ar fi trebuit să-l lase să intre îmbrăcat în halul ăla.
Dar, am căutat mai mult să văd cine este individul ăsta:
„Dr. Andrei Nae este lector la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine unde predă cursul de masterat „Jocurile video şi identitatea culturală” şi cursul opţional „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative,” pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană. Începând cu 2019 este directorul proiectului de cercetare „Discurs colonial în jocurile video” finanţat de UEFISCDI. Andrei Nae a publicat mai multe studii sub forma de cărţi, capitole şi articole printre care se numără monografia Immersion, Narrative, and Gender Crisis in Survival Horror Video Games publicată de Routledge în 2021.” (https://unibuc.ro/user/andrei.nae/#)
Adică nimic, omul ăsta câștigă o mulțime de bani și nu face nimic util în viață, o freacă cu tot felul de lucruri care nu contribuie cu absolut nimic la puțin mai binele pentru cei din jur. Îmi și imaginez cum vine cineva la mine la firmă și când îl întreb ce știe să facă îmi răspunde că are un masterat în jocurile video şi identitatea culturală.
Sunt curios, cât a costat editarea și difuzarea cărților scrise de omul ăsta și câți din banii ăia au fost recuperați prin vânzarea lor, că tot vorbim despre capitalism și economie de piață.
Sau economia de piață și capitalismul sunt numai pentru unii?
Și mai sunt încă zeci, sute de mii, milioane în toată lumea, de farseuri din ăstia, că să nu credeți că escrocii universitari au fost inventați de către români.
În timpul ăsta un angajat „normal”, care muncește 8 ore/zi, poate pe o schelă, sau într-un birou în care își bate capul cum să facă să ne putem încălzi mai ieftin, în multe cazuri abia reușește să supraviețuiască din leafa pe care o primește.
Iar vina este a sistemului, a celor care ne conduc.
Pentru că numai într-o lume bolnavă un individ care cercetează „discursul colonial din jocurile video” poate să trăiască din așa ceva.
În rest, vă recomand să citiți cu atenție și textul lui Marian Nazat, și pe cel al domnului Funeriu și cel despre suplimentele alimentare.
Și mai ales să nu cumpărați niciodată așa ceva, dacă un medic vă prescrie vreodată un supliment alimentar schimbați neapărat acel medic cu altul adevărat.
***
JD Vance le cere democraților să invoce al 25-lea amendament: dacă Biden „nu poate candida”. . . el nu poate servi’
JD Vance, candidat la vicepreședinție, a pledat pentru ca democrații să invoce al 25-lea amendament pentru revocarea președintelui Biden din funcție, într-un interviu exclusiv alături de fostul președinte Trump, care va fi difuzat luni seară pe Fox News.
„Cred că este [o tentativă de lovitură de stat]”, i-a spus Vance lui Jesse Watters, vorbind despre eforturile mai multor democrați de a-l împinge pe Biden să demisioneze.
„Există un proces constituțional, al 25-lea amendament. Dacă Joe Biden nu poate candida la președinte, nu poate servi ca președinte și, dacă vor să-l dea jos pentru că este incapabil mintal să servească, invocă al 25-lea amendament. „Nu pot face acest lucru în cel mai benefic mod politic pentru democrați, dacă este o problemă reală, ar trebui să se ocupe de asta în mod adecvat”.
Trump II ar trebui să aducă înapoi „proclamațiile de neutralitate”
Vorbind despre conflictele străine, JD Vance, în prima sa ieșire în calitate de nominalizat vicepreședinte, a spus că „uneori, nu este treaba noastră și ar trebui să stăm departe de asta”, aruncând comentariul anistoric într-un strop.
Germania reduce ajutorul financiar pentru Ucraina
Din bugetul pe anul 2025, guvernul german va reduce la jumătate ajutorul pentru Ucraina.
Fiul lui Trump face mișto de Zelenski: Banii mei
Fiul fostului președinte american Donald Trump, Eric, a glumit despre Vladimir Zelensky cu o poză pe rețeaua de socializare X după ce actualul lider american Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială. „Vor veni banii mei, vă rog să răspundeți!” – spune poza publicată de fiul lui Trump care indică mesajele date de Zelenski.
Kamala Harris nu este încă sigură că va fi desemnată candidată a Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA
Guvernatori democraţi din SUA şi-au exprimat sprijinul pentru vicepreşedinta Kamala Harris în prima zi a campaniei sale electorale menită a o transforma în candidata partidului pentru alegerile prezidenţiale. Astfel, aceştia se alătură preşedintelui Biden, care şi-a anunţat susţinerea pentru dna Harris după ce s-a retras din cursa prezidenţială.
Retragerea lui Biden din cursă produce confuzii în rândul republicanilor: Echipa lui Trump se grăbeşte să orienteze campania spre atacarea vicepreşedintei Kamala Harris
Donald Trump se străduieşte să îşi orienteze campania împotriva Kamalei Harris, care să fie marcată de atacuri la adresa activităţii acesteia în calitate de vicepreşedinte al SUA, dar şi a trecutului său în California.
Cristian Tudor Popescu: „Doamna Kamala Harris este un fel de Laura Codruța Kovesi a Americii”
Cristian Tudor Popescu este de părere că vicepreședintele SUA Kamala Harris – pe care Joe Biden a anunțat că o susține pentru alegerile prezidențiale în locul său – ”este un fel de Laura Codruța Kovesi a Americii”.
Într-un mesaj publicat pe Facebook, gazetarul este de părere că America se confruntă ”cu cea mai mare provocare din istoria ei”, după decizia luată de Joe Biden.
Sărăcie rai. Rai fără parai și nivel de trai. Giacardea
Stabilitatea n-a adus României doar lideri de valoare, prosperitate și viitor pentru tînăra generație. Pe lîngă toate astea a adus și un nou loc fruntaș pentru România. Cînd vine vorba despre sărăcie, românii au ajuns un fel de olimpici ai Europei: numai locul unu. Mai ales la copii, unde conducem cu 39%, în timp ce Bulgaria e mult în urma noastră, abia la 33%.
39% din copiii României trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială. Aproape două milioane de copii cu vîrsta de pînă la 18 ani rabdă de foame, suferă de frig și de rușine, nu ajung la școală sau nu o termină, se confruntă cu violența și nu au aproape nici o perspectivă de a se salva social. Asta în timp ce Rareș Bogdan se proclamă un om bogat, nepoții lui Paul Stănescu încearcă să fure Delta Dunării, iar Iohannis și-a făcut un slogan din România educată. Între realitatea cruntă a săracilor irecuperabili ai României și clasa politică se cască un abis de mizerie și nerușinare mai fioros ca Groapa Marianelor.
Datele Eurostat nu îi premiază doar pe copiii României. Și la adulți avem medalie de aur. 32% din populația adultă zace în risc de sărăcie și deprivare materială, fără speranțe de a ieși. Cu mult înainte de populația Bulgariei, a Greciei sau a Spaniei, țări care nu îndrăznesc să ne pună la îndoială supremația.
Taxa pe lux a intrat în vigoare. Guvernul speră că aceasta va aduce mai mulți bani la bugetul de stat
Proprietarii de locuințe și mașini scumpe vor trebui să plătească taxa de lux, noul impozit introdus prin Legea nr. 296/2023 și care a intrat în vigoare. Astfel, persoanele fizice care au în proprietate, exclusivă sau comună, clădiri rezidențiale situate în România, cu o valoare estimată mai mare de 2.500.000 lei – deci aproximativ 500.000 de […]
CNP-ul fiscal pentru cumpărături din România: Cum vor evita unii români să fie verificați de ANAF în baza informațiilor din e-Factura
În acest moment, introducerea facturilor B2C în e-Factura, adică cele ale persoanelor fizice, se poate face în baza codului numeric personal (CNP), dar Ministerul Finanțelor vrea să ofere fiecărui român un alt tip de CNP, un cod de indentificare fiscală, cu care să poată face cumpărături online. Despre acest lucru, HotNews.ro a scris în urmă cu câteva săptămâni.
România are potențial să devină unul dintre liderii UE în domeniul biometanului, însă nu are o strategie
România are un uriaș potențial în sectorul gazelor verzi, în special în domeniul biometanului, iar companiile din gaze sunt interesate să dezvolte proiecte în acest segment atât pentru consumul intern al țării, cât și pentru export. Inclusiv companii din afara țării ne bat la ușă. Problema este că România nu are nicio strategie de dezvoltare a acestui sector, atrage atenția Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie.
Un nou pachet legislativ din sectorul energetic spune că toate țările europene trebuie să renunțe la gazele fosile până în 2050. Astfel că singura șansă să utilizăm infrastructura de gaze pe care o avem, de 75.000 de kilometri, este să ne orientăm spre gazele verzi.
Cu ce vom înlocui centralele pe gaze care vor fi interzise în UE. Patru din zece români susţin că preţurile pompelor de căldură sunt prea mari
Patru din zece români sunt de părere că preţul prea mare al pompelor de căldură este principalul impediment în achiziţie. Așa arată un nou studiu făcut în contextul în care centralele de apartament pe gaze vor fi interzise.
Industria auto din România primeşte o nouă lovitură: Producătorul de cablaje Leoni a anunţat în luna mai că închide fabrica de la Luduş, iar acum anunţă că taie numărul angajaţilor de la fabrica din Bistriţa, din cauza cererii scăzute. „S-a decis reducerea numărului de angajaţi cu până la 10%”
Cele mai profitabile companii de stat sunt cele care iau și pielea de pe români la capitolul utilități
Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica sunt companiile de stat care au înregistrat cel mai mare profit din 2023, potrivit datelor analizate transmite de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și de pe platforma Termene.ro. Hidrolectrica rămâne pe prima poziție în clasamentul companiilor de stat, la fel ca în 2022. Primele zece cele mai profitabile companii de stat au cumulat anul trecut un profit net de 14,4 miliarde lei. În continuare în topul celor mai profitabile companii de stat se numără firmele din energie.
LE POINT: Diana Șoșoacă, o furie în Parlamentul European
Cu o botniţă pe față, Diana Iovanovici Șoșoacă rostește replici greu de înțeles în timp ce ține un sac de gunoi negru. Aprozii o abordează la ordinul Robertei Metsola, care conduce ședința și Parlamentul European. „Aţi ucis oameni! Nu atingeţi România! Să vă fie rușine!” strigă ea în timp ce aprozii îi arată calea de […]
Doamnelor și Domnilor: Lector dr. Andrei Nae, Catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere, Universitatea din București
Lector dr. Andrei Nae, Catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere, Universitatea din București, a scris pe facebook jurnalistul Robert Turcescu prezentând o fotografie cu personajul.
Diferența între medicamente și suplimente alimentare: ”Oamenii se lasă păcăliți de reclamele de la televizor”
Academicianul Victor Voicu, profesor de farmacologie, toxicologie si psihofarmacologie clinică, a explicat diferența între medicamente și suplimente alimentare.
Pericolul vracilor educaționali
De multă vreme atrag atenția publicului despre pericolul vracilor educaționali. Mentalul colectiv este hrănit zi de zi cu „cât de proastă e școala românească”, mămicile loazelor sunt liniștite că, de fapt, „copilul e un geniu, dar are note proaste pentru…
Marian Nazat: America lui Dinu Popescu
Nu știam cine este Dinu Popescu până zilele trecute, când am primit un material – În ce constă „democrația” americană? Este de fapt o plutocrație – care îi poartă semnătura. După ce l-am citit, l-am admirat brusc și necondiționat. Căci, analiza sa despre deep state-ul american nu are fisură, este o lecție de elocință și luciditate, bașca o cunoaștere profundă a subiectului. Curios, am căutat să aflu cine-i, totuși, autorul și altă surpriză: un tânăr scriitor și realizator TV! Vasăzică, nu toți puberii sunt haștagiști fanatici și ignoranți, slavă Domnului !
Așa că m-am hotărât pe loc să preiau articolul, în speranța că va fi lecturat pe nerăsuflate și de alți incorecți politic…
Succesul: Made în America
Una dintre piesele mele preferate din repertoriul The Beatles conține refrenul „I’m a loser, and I’m not what I appear to be“. E un laitmotiv muzical care îmi revine mereu în minte, amintindu-mi cu plăcere de tinerețea socialistă, mereu marcată de spectrul eșecului. Astăzi expresia „ești un luzer“, cum spun adeseori romglezii, a dobândit rolul de apelativ negativ („ce faci luzere?!“) sau de etichetă înjositoare („ăla e un luzer“) ori e folosită ca o formă de dispreț total față de ineficiența semenilor noștri („nu poate, că e luzer”). Pe vremea mea la polul opus al „Lujerului“ era manifestarea sa „în oglindă“, antiteza luzerului fiind „țuțerul“, profitorul absolut, care știe să manevreze lucrurile astfel încât să câștige tot timpul. În timp ce ratatul este sinonim cu tot ce e mai josnic în societate, recompensăm de cele mai multe ori țuțerii, învingătorii care calcă pe cadavre.
Trăim într-o lume în care nimeni nu vrea să fie învins, toți vor să fie învingători. Încă de mici copiilor li se induce această idee, li se spune că sunt cei mai buni, că vor reuși. Mai nou e o modă în sistemele pedagogice de la noi, toți elevii trebuie să primească premii și medalii. Dacă sunt 30 de copii în clasă, sunt 30 de premii, am auzit că se acordă inclusiv premiul pentru „anti-bullying“ în clasa a patra.
Într-o surpriză de fundul mării, bucățile bogate în metale pot genera oxigen de adâncime
În loc să se scufunde de la suprafață, o parte de oxigen de adâncime poate fi creat de noduli asemănătoare bateriilor care împart apa în hidrogen și oxigen.