Anton Kovacs August 22, 2020

image

De fapt știrea Reuters suna puțin altfel, dar nu puteam să-i facem de rușine pe eroii din prima linie care au folosit acest medicament, mai mult, au constatat și efecte benefice:

image

Adică, spun cercetătorii citați de Reuters, după un tratament de 10 zile rezultatele sunt nule. În cazul unei cure cu Remdesivir de 5 zile s-au constatat diferențe statistice, dar atât de mici încât cercetătorii nu știu dacă acestea au o semnificație.

Chiar  și numai din curiozitate, ar trebui să numărați de câte ori ați citit în ultimele 2-3 luni aici, la această rubrică, despre ineficiența acestui preparat care de fapt este un rebut reactivat sub formă de medicament.

Și dacă eu am știut trebuiau să o știe și medicii care l-au testat pe oameni riscând să le facă mai mult rău decât bine.

***

image

Incercați să puneți întrebarea invers și căutați răspunsul: De ce sunt testați cei care nu sunt profesori pentru Covid din moment ce testarea este o stare de moment, astăzi poți fi negativ și mâine pozitiv?

***

image

Ce vrea să spună autorul articolului este că la un moment dat…
Citiți voi singuri mai departe despre ăia în uniformă, că mie mi-a ajuns o noapte de arest în armată, nu am chef să vină niște soldați care să urle pe scara blocului “Go! Go! Go!”, să-mi pună un sac negru pe cap și să mă ducă cine știe unde. (pentru cei care mă vor acuza că sunt un adept al teoriilor conspiraționiste: a fost o glumă).

Cât despre medici, ăstora li s-a spus “tăceți dracului din gură și mâncați-vă salariile alea nesimțite, că altfel o încurcați”

Unii din ei, cei care sunt medici adevărați, dar fricoși, au tăcut.
Alții, tot medici adevărați, nu au tăcut și au fost executați din punct de vedere mediatic.
Alții, cei care s-au făcut medici pentru că e leafa mare, din păcate o majoritate, oricum nu înțeleg ce se întâmplă.
Iar alții fie că au niște steluțe care sclipesc sub halatele alea albe, așa că execută ordinele, fie încearcă să tragă și ei foloase din tot rahatul ăsta, aceasta fiind explicația pentru care la noi ziarele au scris despre pacienți care au fost vindecați de grava boală după o zi, tot acesta a fost motivul pentru care au existat medici care nu au știut să spună ce tratament au folosit, sau de ce ba e bună masca, ba nu e bună, ca e bun un tratament oarecare, ba nu e bun.

Cât despre presă, ascultați și voi dimineața, în fiecare dimineață pe la 8.10, Europa FM, sau uitați-vă la Digi24, sau la ProTV, s-a depășit deja orice limită a bunului simț.

Combinarea tuturor acestor metode a dat rezultate extraordinare în rândul unei populații destul de îndobitocite, care nu mai citește deoarece preferă să vadă filmul pe NetFlix.

Citește și:  Revista presei - 18.10.2020

***

image

Să cităm din articolul precedent, al lui Adrian Onciu:

“Şi aici revenim la rolul decisiv al medicilor ca să vedem cum s-au poziţionat aceştia. Unii dintre ei încă stau la cutie. Află de la televizor despre evoluţia pandemiei. Îşi încasează liniştiţi lefurile de mii de euro şi se feresc să comenteze pro sau contra. Alţii ne îndeamnă să privim cu mari rezerve circul pus în scenă de politicieni şi mass-media. Drept urmare se trezesc puşi la zid, executaţi fără drept de apel de mass-media obedientă. Cazul profesorului Vasile Astărăstoae este de notorietate. În fine, o altă categorie de medici s-a înhămat trup şi suflet la campania guvernamentală de panicare a cetăţenilor. La strategia dictată de CSAT.

Ultimii fac parte, în general, din ramura militarizată a sistemului medical. Colaboratori civili ai SRI şi SIE. Sistemul i-a cooptat după metoda ştiută a vechiului regim, sub umbrela unor misiuni cu iz patrioc, reciproc avantajoase. Lucru absolut normal într-o democraţie. Dacă medicii nu deţin informaţii sensibile, extrem de valoroase, atunci cine? Iar dacă SRI şi SIE nu te pot ajuta să urci mai repede în carieră, să arzi nişte etape, să scapi repede de dosarul de malpraxis, să primeşti Ordinul Naţional Serviciul Credincios într-un cadru restrâns, cu şampanie Moët – atunci cine?”

***

image

Sfârșitul pandemiei nu are nimic cu vaccinul sau cu medicamentele, astea sunt așa, să se mai ia niște bănuți de la fraieri, ca și cu testele. Cât se mai poate.

La sfârșitul acestui an, sau cel mult în prima jumătate a anului viitor o să ni se spună că virusul s-a mutat și s-a diluat atât de mult încât se transmite dar nu mai îmbolnăvește pe nimeni. La fel ca o sticlă de alcool în care se tot bagă apă, ca să ajungă la toată lumea, până nu mai îmbată pe nimeni.

Și în final, ce să vezi, Coronavirusul se va fi dovedit a fi un virus obișnuit, care nici măcar nu a omorât mai mulți oameni decât milioanele de viruși care ne îmbolnăveau în anii trecuți.

Probabil majoritatea oamenilor nu vor afla niciodată că toată această poveste nu a fost decât o modalitate de ușura trecerea la o nouă epocă, cea care este inevitabil să urmeze după ce actualul mod de viață se va fi prăbușit, o lume în care multe lucruri considerate acum rele vor fi bune și multe lucruri acum bune vor fi rele.

***

image

“o lume în care multe lucruri considerate acum rele vor fi bune și multe lucruri acum bune vor fi rele”.

Vor mai fi și altele

Ceea ce este important de reținut este că pentru marea masă a populației noua lume care se naște chiar acum nu va fi mai rea, dar sigur va fi altfel.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*