Anton Kovacs August 21, 2020

 

Întotdeauna când am pomenit despre acest subiect s-au găsit câte unul sau mai mulți idioți utili care să îmi explice că nu este datoria primăriei sau a firmelor de salubritate să strângă deșeurile mari, ci este datoria noastră să  le transportăm cine știe unde, iar dacă nu avem mașină, să ne cumpărăm, că așa e în Germania. Îmi și imaginam acea Germanie în care milioane de oameni trag după ei căruțuri cu mobile, frigidere, rame de fereastră sau uși, saltele, crengi sau alte lucruri mari de care nu mai au nevoie.

Sper că după ce vor citi textul domnului Daniel Vighi au să-și schimbe părerea și că rezolvarea acestei probleme va fi una din prioritățile viitorului primar.

***

Una din primele cărți pe care am citit-o în viață, cândva la sfârșitul clasei I-a sau începutul clasei a II-a, se numește “Călăuza ateistului”.

Se poate spune că am învățat să citesc pe această carte. O mai am și acum în bibliotecă, nu același exemplar, dar unul identic.

Bună carte, merită să o cumpărați dintr-un anticariat și să o citiți, sunt scrise în ea o mulțime de lucruri interesante, are și multe poze.

Este descris acolo și cum se face escrocheria cu icoana care plânge, țin minte că e ceva cu niște picături de ulei și niște găurele minuscule în dreptul ochilor.

***

Probabil că nu veți citi până la sfârșit acest articol.

Dar neapărat să citiți Fundația, este o carte tare faină, de căpătâi, pe care orice om trebuie să o citească cel puțin o dată în viață.

Dacă nu o găsiți altfel, căutați-o pe internet, sunt o mulțime de locuri de unde poate fi descărcată.

Citește și:  Revista presei–24.12.2020

***

Câte ceva despre vremurile pe care le trăim. Totul este să ne păstrăm optimișmul, sigur în următorii ani va fi și mai rău.

Dacă oamenii ăia care mănâncă supă cu tăieței de aur la prânz nu își mai pot plăti bugetarii, imaginați-vă ce va fi la noi peste un an-doi.

Deocamdată e mult prea puțin. Într-o economie capitalistă sănătoasă rata șomajului ar trebui să fie pe la 6-7%, astfel încât să se creeze o oarecare concurență pe piață muncii.

Vestea bună este că rata șomajului va mai crește. Vestea proastă este că ținând cont de vremuri se va ajunge prin 2025 la o rată de aproximativ 30% și nu se va opri acolo.

***

***

***

Păi, dacă ăia cu medicamentele au transformat din pix un medicament rebutat pentru Ebola, Remdesivir, în unul pentru Covid, de ce nu ar face și ăștia cu avioanele la fel.

 

***

 

 

Să-i spunem “La mulți ani”, că merită.

Omul ăsta a făcut pentru omenire mai mult decâț toți conducătorii despre care ați citit în cartea de istorie, luați la grămadă.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*