Anton Kovacs November 20, 2020

– Săptămâna de lucru de 4 zile și salarii mai mici cu 20% pentru bugetari. Peste vreo doi ani asta va fi valabil pentru majoritatea angajaților, indiferent de domeniu sau de angajator. În fond trebuie să faci ceva cu acea treime din populația activă care își va pierde locul de muncă, deocamdată i-ai închis în casă dar asta nu poate să țină la nesfârșit. Si una din soluții este să împărțim tortul care este munca în mai multe felii mai mici, ca să ajungă la toată lumea. Unii, cei înțelepți, se vor bucura că au mai mult timp să trăiască, alții, idioții, se vor supăra că au mai puțini bani pe care să-i rsipească.

– Salariu mediu net de 1000 de euro până în 2024, pensii mărite, alocații dublate.
De ce să nu facem salariul direct de 2000 de euro. Sau de 3000?
Așa se întâmplă când nu ai nici obiceiul gânditului, nici capacitatea de a trage concluzii pe baza datelor existente, nici oameni deștepți care să-ți explice cum e cu economia asta.
Dacă le-ar fi avut, dacă ar fi citit cel puțin Capitalul lui Marx, guvernanții ar fi știut că nu poți să crești salariile, pensiile și alocațiile din pix, cum crede Olguța De La Craiova.
Sau poți să le crești dar le crești degeaba, faci salariul de 1000 de euro dar și chiria va fi de 500 de euro sau mai mare, cum e în țările în care sunt salarii mari, pâinea va fi și ea de 4 euro și așa mai departe. Iar în final nimeni nu se alege cu nimic, ai făcut exact ce au făcut ăia în ’90 când ajunsesem să dăm zeci de mii de lei pe o carte.

– Cercetătorii britanici au făcut un spray nazal împotriva virușilor.
Plauzibil, de bun simț și nimic extraordinar.
M-am uitat la sticluța cu soluție pentru desfundat nasul pe care o folosesc câteodată: taninuri, flavonoide, uleiuri esențiale de eucalipt și Niaouli.
Toate antibacteriene și antivirotice.
Putem spune că un spray nazal, chiar și unul comun, este pentru nas ceea ce apa de gură este pentru gură și apa și săpunul pentru mâini. Folosiți-le cu încredere, sigur sunt mai bune decât Remdesivirul pe care vi-l bagă doctorii în perfuzii.

– Ca să înțeleagă toată lumea cum e cu iPhone-urile astea: În momentul în care apare o versiune nouă, să spunem iPhone 11, versiunile mai vechi, Iphone 10, 9, 8 7 etc. primesc un update care le încetinește. Asta se face pentru ca posesorii lor să ajungă la concluzia că în comparație cu cel nou vechiul lor telefon, care are poate deja un an-doi, merge prea încet și trebuie să-și cumpere altul.
Credeți că după ce au citit acest text cei care folosesc produse Apple își vor schimba telefonul cu unul bazat pe Android sau laptopul cu altul cu Windows?
Nici pomeneală.
Pentu că ei nu și-au cumpărat produsele acelea Apple pentru că aveau neapărat nevoie de ele, și ăla care pune muzică la nunți și femeia aia care face un tabel în Excel sau scrie un text în Word, puteau să facă lucrurile astea și cu un alt calculator, poate chiar mai bine, puteau să și vorbească și cu un telefon normal, și să se dea pe Facebook cu un dispozitiv al cărui sistem de operare este Windows, Linux sau Android (de fapt și ăsta e tot un Linux). Dar sculele astea Apple sunt scumpe și asta le place snobilor, să ne arate nouă, celorlalți, săracilor, ce telefoane, laptopuri și tablete își permit ei.
Se întâmplă exact ca si cu fotografii de nunți, în fond pozele alea pot fi făcute și cu telefonul, dar e altceva când fotograful se laudă cu un obiectiv lung de jumătate de metru și mirii se pot lăuda ca au dat cel puțin 1000 de Euro pe rahaturile alea de poze pe care oricum le vor rupe când se vor despărți, pentre unul, doi sau cinci ani.
E o atitudine foarte asemănătoare și cu cea a fiicei lui Trump care disprețuiește săracii.

– Și pentru că vorbeam despre Trump, cine a fost atent și i-a urmărit showurile, sau discursurile a putut să observe atitudinea sa ciudată față de  frumusețea fiicei sale.
De fapt nu e ceva extraordinar, chiar și numai urmărind diversele postări pe Facebook ale unora din tații de fete putem să constatăm o atitudine mai mult decât interesantă a majorității acestora.

– Un articol foarte interesant despre Iliescu. Trebuie neapărat să-l citiți, dacă nu aveți timp la servici marcați-l și citiți-l diseară.

– O prințesă norvegiană se mărită cu un șaman.
Întotdeauna am spus că noi ăștia care ne lăudăm că citim, că suntem deștepți, că învățam, suntem de fapt niște proști.
Important e să ai tupeu și să îndrăznești. În orice domeniu. Așa cum sunt idioți care cumpără apă hidrogenată la preț de apă grea, așa și lumea e plină de prințese bogate, frumoase și proaste cărora le este frică că nu le mai ia nimeni. Sau de unii care își cumpără produse Apple.

– Poza aceea nu numai că nu are cruci pe Catedrală, dar mai are și un turn cu scări în stânga, în dreapta sunt alte scări care duc undeva spre cer, ceea ce credem că e Catedrala nici nu seamănă cu Catedrala ci mai curând cu Castelul Huniazilor cu intrare de catedrală și acoperiș de castel german. Nimic nu este la locul său…
De fapt, ceea ce ar fi trebuit să înțeleagă maimuțele bigote care bat de două zile apa în piuă în legătură cu acest subiect este că pe peretele acela nu este o poză. Nici o reprezentare fidelă a unei părți a orașului.
Este mai curând reprezentarea unei Timișoare fantastice, de poveste, ceva asemănător cu cărțile acelea poștale SF, unde pe deasupra pieței Maria trece un monorai și zboară dirijabile.

– O mortalitate de 80-90%. S-a gândit oare cineva că pacienții ăia de la ATI ar avea o șansă mai mare de supraviețuituire dacă ar fi aliniați la zid și împușcați?

Eu aș face un experiment, un experiment medical: aș ruga pe cineva cu greutate de “dincolo”, din Germania sau Suedia, sau de la “Medicii Fără Frontiere” să îmi trimită o echipă completă de ATI care să facă voluntariat timp de o lună. Echipă completă însemnând tot, de la șef de secție, medici, asistente, infirmiere, până la femei de servici., instalator, bucătăreasă și portar. I-aș trimite pe ăștia actualii, cu mortalitate de 90%, în vacanță timp de 30 de zile și i-aș înlocui cu voluntarii, care ar lua toate hotărârile care se impun. Adică, rămâne spitalul cu exact aceeași infrastructiură dar se schimbă toți oamenii. Iar după 30 de zile aș trage concluziile, fie că așa sunt românii, mai anemici și mor repede, fie că poate femeia aia de servici nu dă cu mopul în toate colțurile.

 

 

Le Monde: Non-sensul politic al Poloniei și Ungariei

image-2020-11-18-24426286-70-viktor-orba

Guvernele naționaliste aflate la putere în aceste două țări se află în conflict de câțiva ani cu Bruxelles-ul pentru tratamentul lor aplicat independenței justiției și mass-media. Prost echipată pentru a rezolva acest tip de conflict, UE a sfârşit prin a profita de oportunitatea planului masiv de redresare, legat de bugetul european.

Citește și:  Revista presei–30.10.2020

Ultimatum pentru liderii musulmani. Macron le cere să „admită” că Islamul este o „religie apolitică”

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut liderilor musulmani să accepte  „valorile republicane” ca parte a unei largi restricții asupra islamului radical. Miercuri a stabilit un ultimatum de 15 zile pentru a accepta Carta, adresat Consiliului […]

Săptămâna de lucru de 4 zile și salarii mai mici cu 20% pentru bugetari, soluția pentru scăderea deficitului

Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, susține că deficitul bugetar ar putea scădea prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile pentru angajații de la stat. Problema e că această măsură ar veni la pachet și cu micșorarea salariului, scrieadevărul.ro.

​DOCUMENT Programul de guvernare PNL: Salariu mediu net 1.000 de euro până în 2024, aproape 1.000 km de autostradă și drum expres, pensii mărite, alocații dublate și primari în două tururi

image-2020-11-19-24428993-0-scenariul-ma

Liberalii promit că peste patru ani România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, salariul mediu net al românilor va fi de 1.000, pensiile vor vor fi mai cu 46% față de 2019, iar alocațiile dublate. Programul de guvernare al PNL, lansat joi, prevede ca până în 2024 să fie finalizați aproape 1.000 de kilometri de autostradă și drumuri expres, precum și demararea proiectelor la patru noi autostrăzi. De asemenea, liberalii promit revenirea la alegerea primarilor în două tururi, revizuirea Constituției și desființarea Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Cât de realist este programul de guvernare al PNL? Consultantul fiscal Adrian Bența, la Adriana Nedelea LA FIX: „Nu e realist. Nu se indică sursele de finanţare”

Adrian Bența, consultant fiscal, a analizat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX promisiunile PNL din programul de guvernare pentru următorii patru ani, printre care sunt majorarea salariilor, pensiilor și alocațiilor, aproape 1.000 de kilometri de autostradă, amânarea ratelor bancare și eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale.

Adrian Benţa susţine că programul lansat de PNL seamănă cu programul de guvernare de acum patru ani al PSD. Pe foaie, arată bine, însă promisiunile nu sunt susţinute cu surse de finanţare care să acopere creşterile promise.

Curs BNR valabil astăzi 20.11.2020

image

Cercetătorii britanici susțin că au creat un spray nazal care protejează împotriva Covid-19 și chiar împiedică transmiterea virusului

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că au dezvoltat un spray nazal care previne infectarea cu coronavirus, dar și răspândirea virusului, informează Aleph News, care citează Sky News. Potrivit acestora, spray-ul „blochează” particulele de […]

Apple plăteşte 113 milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

646x404.png

Gigantul din Cupertino a acceptat să plătească suma de 113 milioane de dolari în deja celebrul caz al încetinirii performanţelor iPhone-urilor.

INVESTIGATIE Vaccinarea anti-Covid in Romania, pe mana omului de baza al liberalului Busoi

Cristian Busoi, unul dintre cei mai controversati si bogati oameni din PNL, va controla, printr-unul dintre oamenii sai, campania de vaccinare a Romaniei impotriva Covid-19. Este vorba despre secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sanatatii, care a fost prezentat de premierul Ludovic Orban, in sedinta de guvern de miercuri, 18 noiembrie, drept cel care-l “secondeaza” pe locotenent-colonelul Valeriu Gheorghita, medicul militar anuntat cu o zi inainte de presedintele Klaus Iohannis drept …

Taiwan coboară la sol întreaga flotă de avioane F-16 fabricate în SUA după un accident. România a cumpărat recent mai multe avioane F16 pentru care a plătit aproape 1 miliard de dolari

Creștinismul cu claxon

Ion-Iliescu-mesaj-720x300.jpg

Avertisment: acest articol conține niște unpaid promotion și e și al naibii de lung. În acest articol vom încerca să înțelegem inginerii, urmașii lor IT-iștii, media românească, limba română, geniile și cetepeala generalizată care a cuprins România. Practic încerc să explic de ce trăim în visul dement al lui Cristian Tudor Popescu. Hai să începem […]

“Donald Trump se purta urât, iar fiica lui era o încrezută care ura oamenii săraci”, povesteşte fosta colegă de şcoală a Ivankăi Trump

646x404.jpg

Lysandra Ohrstrom, care a fost apropiată de familia Trump în copilărie şi apoi în studenţie, fiind colegă de clasă cu Ivanka, face valuri cu dezvăluirile sale despre fosta familie prezidenţială

Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu un șaman. “Eram sortiți înainte de a ne naște”

Bat clopote de nuntă în Norvegia, dar va fi o nuntă atipică. Prințesa Martha Louise, 49 de ani, va fi cerută în căsătorie de Crăciun de șamanul american Durek Verrett, 45 de ani, notează Vanity Fair.

Când șamanul a cunoscut-o pe prințesa Märtha Louise a Norvegiei, o poveste de dragoste între ei părea neverosimilă. Și totuși, acum, bat clopote de nuntă.

Cercetător în fizică, despre sporul cerut de profesori: “Radiațiile de la laptop, mai slabe decât de la soare. Un motiv penibil”

Octavian Micu, cercetător științific la Institutul de Științe Spațiale, a explicat pentru Libertatea că nivelul radiațiilor produse de lucrul îndelungat la calculator este prea mic ca să justifice cererea unor sporuri de condiții vătămătoare. Doar că alți angajați la stat primesc deja bani în plus fiindcă lucrează la calculator. “Învățământul de ce nu ar avea dreptul?”, se întreabă retoric sindicaliștii din educație.

“Radiațiile de la laptop sunt la fel ca atunci când te uiți la televizor. Cantitatea de lumină care îți vine de la ecran e mult mai mică decât cea de la lumina zilei. Noi tot timpul suntem expuși la radiație dintr-un spectru sau altul”, a explicat fizicianul Octavian Micu de la Institutul de Științe Spațiale.

Decizie fără precedent la Iași: suspendarea cursurilor școlare, anulată în instanță. Inițiatorii au deschis un proces și la nivel național

Tribunalul Iași a decis, joi, că decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiu, a fost nelegală, informează Hotnews.

Judecătorii au anulat, parțial, hotărârea din 4 noiembrie, prin care stabileau ca elevii din Iași să susțină cursurile doar online. Decizia nu este însă definitivă. Demersul în instanță a fost inițiat de Asociația Școlilor Particulare, mai arată sursa citată.

TM2023. Trei fântâni din Parcul Regina Maria, Parcul Botanic și Piața 700 vor fi transformate de 12 artiști

Interventie fantana publica in Parcul Poporului in cadrul proiectului La Pas 2020, Timisoara, marti 17 noiembrie 2020. foto: Sebastian Tataru/La Pas/Timisoara2023

În cadrul programului La PAS, 12 artiști vor ”transforma” trei fântâni amplasate în Parcul Regina Maria, Parcul Botanic și în Piața 700 în Timișoara.

Harta orașului, diversitatea frunzelor din Parcul Botanic și straturile pământului sunt temele care se vor regăsi pe cele trei fântâni.

Proiectul este parte din programul La Pas derulat de Asociația CRIES în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Catedrala Mitropolitană din Timişoara înfăţişată fără crucile de pe turle, într-o pictură murală realizată cu girul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană

image-2020-11-19-24429774-70-pictura-mur

Mai mulţi timişoreni s-au revoltat pe paginile de socializare, după ce o pictură murală care reprezintă Catedrala Mitropolitană din Timişoara a apărut pe unul dintre căminele studenţeşti din oraş, însă fără crucile de pe turle. Pictura a fost realizată în cadrul unui proiect girat de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Situație critică la Timișoara. Dominic Fritz, anunț teribil: “Din 10 pacienți aflați la ATI, medicii reușesc să salveze unul, doi!”

Dominic Fritz a precizat că situația din Timișoara este una critică, medicii reușind să salveze cel mult doi pacienți din zece, dintre cei care ajung la ATI. În acest context, edilul nu exclude ca municipiul […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*