Cel mai discutat subiect din presa ultimelor 24 de ore este cel despre măsurile economice care vor fi luate de guvern pentru a scoate țara din rahat.
Nu voi spune nimic despre nici una din acestea pentru că deocamdată suntem la stadiul de bârfe.
Că unii vor plăti mai mult impozit, că alții să nu se sperie pentru că totul rămâne la fel, că se mărește TVA-ul, că nu se mărește TVA-ul, că nu mai rentează să îțî ții PFA-ul ăla, că PFA-ul este de fapt cea mai bună soluție…
De fapt nimeni nu știe încă nimic. Nici măcar Guvernul.
Așa că, părerea mea este să stați liniștiți, deocamdată nu faceți nimic că poate peste două zile aflați că nu mai trebuie făcut, nu vă faceți nervi degeaba și așteptați până când lucrurile astea vor fi publicate în Monitorul Oficial.
Ceea ce trebuie să știm este că tortul va rămâne la fel de mare și nu îl putem mări decât dacă vom fi mai deștepți, sau producem și vindem mai mult.
Ceea ce nu este cazul, nici cu deșteptăciunea, nici cu producția.
De fapt, ceea ce trebuie să facă guvernul este să împartă același tort de ieri la tot atâtea persoane, dar să-l împartă mai bine și să-l împartă astfel încât să nu mai fie nevoit să tot împrumute câte o felie de la vecinul de scară.
Și aici este o problemă, nu poți să subțiezi felia aia proporțional pentru fiecare pentru că riști ca ăia care oricum au o felie care abia le permite să supraviețuiască să moară de foame.
Așa că singura soluție este să le-o subțiezi ălora care au feliile mai groase. Adică să iei de la cei care au prea mult și să dai celor care au prea puțin.
Dar ce te faci că exact cei cu feliile mai groase au cuțitul în mână.
La fel, nu voi spune aproape nimic, la fel cum fac de o bună bucată de vreme, nici despre Ucraina.
Și nu spun nimic pentru că știrile despre acest subiect diseminate de mass media aia mare, fie că e românească fie că e de altundeva, sunt atât de absurde de parcă ar fi niște teste de inteligență pentru retardați.
Probabil că asta și sunt. Unor oameni cărora trebuie să le scrii pe tubul de Superglue să nu își picure chestia aia în ochi, sau pe șampon trebuie să le scrii să nu-l bea poți să le spui orice pentru că te vor crede.
Așa-i că nu știați cine a fost primul președinte al României?
Că nu a fost un cizmar, nici electrician (cunosc electricieni mult mai inteligenți decât mulți profesori universitari), ci a fost un medic. Și nu unul de duzină, ca tuta aia care nu știe decât să copieze rețetele de la o lună la alta, ci unul care a făcut istorie. Și care cunoștea atât de bine poporul din care făcea parte încât a implementat chestia aia cu iodul în sare.
În privința acelor teste pentru droguri să știți că omul ăla are dreptate.
Nu contează că ai aparatul, trebuie să și știi să-l folosești.
E ca și cu programele de calculator, degeaba programul știe să-ți facă și cafeaua dacă operatorul este un idiot.
Un bun exemplu sunt testele alea pentru Covid. Când a început isteria, presa americană spunea că ei, în America, au numai 7 operatori calificați pentru PCR, pentru că asta, chiar dacă ai aparatele perfecte, este o analiză de mare finețe, care presupune o înaltă calificare a operatorului. Și, se spunea tot acolo, de fapt o spunea chiar inventatorul acestui tip de analize, că acele aparate nici nu sunt destinate pentru diagnostic, chiar datorită erorilor care pot apărea. După care brusc toată lumea a început să se priceapă la așa ceva.
Sau căcaturile alea de teste rapide, erau influențate inclusiv de aciditatea mediului, dacă mâncai castraveți acri, testul ăla îți arăta că ești bolnav. S-a demonstrat acest lucru, dar afacerea era prea mare pentru ca să ne mai încurcăm în astfel de amănunte.
Elon Musk anunță că Twitter va fi pe bani.
Doamne ajută.
Sper că același lucru se va întâmpla și cu alte aplicații.
În felul ăsta nu vor mai exista tot felul de inteligenți care să îmi trimită zeci de facturi pe WhatsApp, ci le vor trimite pe email, așa cum face orice om normal, și nici nu va mai încerca nimeni să mă sune de pe căcatul ăla al Facebook-ului ci va folosi telefonul pentru asta.
***
Elon Musk a indicat că aplicaţia X, fostă Twitter, se pregăteşte să taxeze toţi utilizatorii pentru accesarea platformei.
Dovezile sugerează că o explozie mortală produsă luna aceasta într-o piaţă aglomerată din oraşul Kostiantinivka, în estul Ucrainei, a fost cauzată de o rachetă rătăcită lansată de Ucraina, a relatat marţi, 19 septembrie, The New York Times.
Diversiuni de manual cu ”conspiraționiști”
Mass-media mainstream, cunoscută pentru ardoarea cu care apără interesele tandemului Guvern-Corporații în dauna cetățenilor, folosește subiectul ”conspirații” pentru a duce în derizoriu o multitudine de alte subiecte extrem de grave. Este cel mai la îndemână (și mai penibil) mod de a combate acuzații bazate pe fapte.
N-a fost, așa cum ați crede, tovarășul Nicolae Ceaușescu. Nici tovarășul Dej, nici tovarășa Ana Pauker. N-a fost nici cizmar, nici ceferist, nici spion sovietic. Nu. Primul președinte care a condus România a fost doctor, altul decît tovarășul doctor Petru Groza. Vorbim aici despre Constantin Ion Parhon. Azi e un institut de endocrinologie care-i poartă numele, dar acum 70 de ani comuniștii îi purtau portretul la defilări.
Tancuri și rachete de miliarde de dolari. Ce conține lista de cumpărături de armament a României
În timp ce toți ochii sunt ațintiți asupra impresionantei liste de cumpărături militare ale Poloniei, pe flancul sud-estic al NATO se întâmplă lucruri la fel de interesante. România și-a mărit radical cheltuielile militare și investițiile în infrastructură în ultima jumătate de deceniu, ceea ce ar putea face ca Bucureștiul și Varșovia să devină polul sudic și cel nordic al strategiei de apărare a flancului estic al NATO.
Cei mai buni vecini pe care ni-i puteam dori
Cu mulți, foarte mulți ani în urmă, Ion Iliescu, al doilea președinte al României, spunea că, dintre toți vecinii țării noastre, doar doi au fost, de-a lungul timpului, vecini cu adevărat buni: sîrbii și Marea Neagră.
Rezultatul fals pozitiv se poate datora mai multor cauze. Nerespectarea protocolului de către polițist. Nu ai respectat protocolul, rezultatul poate fi fals pozitiv. Doi, setarea aiurea a dispozitivului. Există niște setări în dispozitiv. Una, foarte importantă, nu setăm timpul de obținere a rezultatului la 0 secunde. Adică, e ca la testul de sarcină, stai 5-10-15 minute până se evidențiază liniuța. Așa e și la casetele-test. Dacă rezultatul a fost dat instant, n-a avut timp substanța reactivă să se stabilizeze. Iar aparatul citește ceea ce vede. E un dispozitiv care fotografiază caseta de test. El nu face mari șmecherii pe acolo. Dar dacă nu se respectă procedurile…
Mai multe asociaţii ale pacienţilor acuză că programele naţionale de sănătate au rămas fără finanţare, în absenţa unei rectificări bugetare.
Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București au fost reținuți pentru 24 de ore marți, 19 septembrie.
Secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru dă asigurări că manualele de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și cele de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în școli până la finalul acestei săptămâni, adică la aproximativ două săptămâni de când a început anul școlar 2023-2024. În cazul manualelor de Matematică și Explorarea Mediului, pentru clasele I-a și a II-a, secretarul de stat spune că termenul este finalul lunii septembrie, scrie Agerpres.
3 milioane de români mănâncă, 3 firme se îngrașă. Afacerea tichetelor de masă
Greii de pe piața tichetelor de valoare, afaceri de 500 de milioane de lei și profituri nete în creștere chiar de 3 ori
Timișoara are la dispoziție șase luni să se ocupe de lansarea unei noi licitații care să stabilească firma care se va ocupa de managementul câinilor fără adăpost din municipiu, după ce actualul contract a expirat și a fost prelungit la limita legii. Consilierii locali au aprobat demararea procedurii, la pachet cu solicitarea firmei care prestează acum acest serviciu să semneze un contract pe șase luni, până se face licitația.
Cu o istorie bogată de aproape trei secole, navigația bănățeană, va cunoaște în acest sfârșit de săptămână un nou episod istoric: redeschiderea unui punct de trecere a frontierei cu Serbia, pe apă, după 65 de ani de la ultima cursă de agrement cu pasageri efectuată pe Bega. Evenimentul face parte din activitatea ”Peisaj în mișcare”…
În ultima duminică a lunii septembrie, sunteți invitați să retrăiți emoțiile, nostalgia și atmosfera Banatului de altădată, la Festivalul Fanfarelor! Cea de-a 35-a ediție a evenimentului se va desfășura duminică, 24 septembrie 2023, și va aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean șapte redutabile formații muzicale. Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al…
Un spectacol de teatru într-un autobuz aflat în mișcare, în miez de noapte, show-uri surpriză în locuri neconvenționale și o invitație la o plimbare nocturnă printre instalații de lumină – sunt evenimentele care vor transforma Timișoara și îi vor invita locuitorii să privească altfel întunericul nopții.
Timișoara va deveni, la finalul acestei săptămâni, capitala mondială a scrimei. Pentru prima dată în istorie, pe malurile Begăi vor fi organizate două turnee-satalit de Cupă Mondială, seniori. Peste 170 de sportivi din peste 30 de țări diferite vor lua parte la Memorialul „Romeo Pellegrini” și Memorialul „Tudor Petruș”, care se vor desfășura în perioada…
Ce facem astăzi, 20 septembrie 2023, în Timișoara?
Miercuri, 20 septembrie, puteți participa la expoziții, spectacole muzicale, dar și la o discuție pe marginea: Divorț, custodie, familia mixtă sau un picnic urban de lectură în Piața Unirii.