Statele Unite se pregătesc să se lepede de Zelensky
După ce m-am ridicat în picioare (m-am prăpădit de râs când am citit primele paragrafe), mi-am dat seama că vechii mei prieteni de la CIA trimiteau un mesaj – adică, domnule Zelensky, timpul dumneavoastră a expirat. Deși articolul îl desemnează pe Valeriy Zaluzhniy, fost general și în prezent ambasador în Regatul Unit, drept cel care a lansat operațiunea de aruncare în aer a conductei Nordstream, nu îl disculpă pe micul domn Zelensky.
Polonia susține că n-a participat la sabotarea gazoductului Nord Stream. ”Este evident că o echipă ucraineană a condus atacul”
Vicepremierul Poloniei a declarat că țara lui n-a participat în niciun fel la sabotarea gazoductului rus Nord Stream, de sub Marea Baltică.
Afacerea NordStream și diversiunea ridicolă a serviciilor americane
Niciodată mass-media MSM și serviciile care le dirijează nu au fost mai infantile. Mai necredibile. Mai hrăpărețe și lipsite de profesionalism.
Aspectul iese în evidență în special în situații de criză. În pandemie și în război. Adică atunci când distorsionarea adevărului ar avea nevoie, totuși, de o brumă de inteligență pentru a trece pragul dintre fantezie pură și realitate.
Spațiul public a fost invadat de minciuni sfruntate în ultimii ani. Iar ca să capete, cât de cât, greutate, acestea au primit girul unor experți, analiști și oameni de știință care și-au vândut reputația și onoarea pe doi poli.
Încă suntem departe de deznodământ. Ce urmează va fi și mai și. După inevitabila ieșire din scenă a lui Zelensky (printr-un program de protecția martorilor, o lovitură de stat, un accident sau un asasinat) va urma o avalanșă de povești însăilate de serviciile secrete în colaborare cu mass-media, în încercarea de reabilitare a imaginii Deep State-ului american de factură globalistă.
Vom afla că Zelensky a fost întruchiparea Satanei. El a schițat planurile războiului cu rușii, din proprie inițiativă, implorându-l pe Joe Biden să pună umărul în schimbul unor milioane de dolari livrați de firma Burisma în contul lui Hunter. Tot Zelensky a rupt înțelegerea cu negociatorii ruși, supărat că pierdea definitiv Crimeea, și l-a rugat pe Boris Johnson să-și asume continuarea războiului.
Ucrainienii dau foc mașinilor militare pentru a se opune mobilizării
Viitorul Africii cu Prof. Sachs – OpEd
De Lily Ong
Jeffrey Sachs este cunoscut pentru multe premii; printre ei, el a fost un consilier special pentru trei secretari generali consecutivi ai ONU, odată salutat drept cel mai important economist din lume de către New York Times, co-beneficiar al Premiului Blue Planet pentru conducerea mediului și un beneficiar al premiului. Premiul Tang pentru Dezvoltare Durabilă. Să se odihnească pe lauri, însă, este ultimul lucru pe care cineva se așteaptă să-l facă pe Sachs. Pe 10 august, serviciul neobosit al profesorului Sach față de umanitate – în timp ce a navigat pe străzile din Stintino, Sardinia cu o căldură de 30 de grade Celsius – poate fi văzut în împărtășirea generoasă a timpului și a experienței sale cu o multitudine de participanți online din peste 35 de ani. țări, care s-au adunat pentru a-l asculta la lansarea programului de diplomat economic certificat al Prof. Anis H. Bajrektarevic la Institutul de Economie și Finanțe din Ghana.
Profesorul Sachs și-a început discursul inteligent dezvăluind ceea ce a făcut recent pentru dezvoltarea Africii. Împreună cu economistul șef al Băncii Africane de Dezvoltare, Kevin Urama, Sachs a dezvoltat o strategie pentru întreruperea ciclului sărăciei în Africa. Echipa condusă de BAD urmează să își prezinte propunerea pentru creșterea rapidă a Africii la Summitul Uniunii Africane din februarie 2025.
Prin împărtășirea strategiei de bază, Sachs a explicat modul în care Africa poate obține o dezvoltare foarte rapidă în următorii 40 de ani – în același mod în care China a făcut-o în perioada 1980-2020 și India o face astăzi, începând cu anul 2000.
„În 1980, China era sărăcită și nici măcar nu era pe ecranul radar al lumii din punct de vedere economic. De fapt, rata sărăciei a fost mai mare decât în Africa de astăzi. Cu toate acestea, China sa deschis și a luat măsuri politice importante. În următorii 40 de ani, nu numai că a devenit o economie cu venituri mari, ci și cea mai mare economie din lume în PIB total măsurat la paritatea puterii de cumpărare (PPP)”, a explicat Sachs, în timp ce susținea China ca un model bun pentru Africa. .
Sachs a continuat declarând că Africa ar putea realiza același lucru pe care l-a făcut China. „Africa are 1,4 miliarde de oameni, aproximativ aceeași populație ca cea din China și India. În timp ce India este cu aproximativ 15 până la 20 de ani în urmă Chinei în traiectoria sa economică, aceasta a cunoscut și o creștere foarte mare. China a început să apară în 1980, iar India în jurul anului 2000. Pentru Africa, acel moment este acum.”
Cu toate acestea, Sachs a înțeles că va fi nevoie de mai mult decât o populație mare pentru a genera o creștere rapidă și a avut grijă să evidențieze distincția semnificativă dintre cele trei entități. „Există o mare diferență. După perioada colonială, India a rămas o țară mare (de fapt, India britanică a devenit trei țări: India, Pakistan și mai târziu Bangladesh). China, desigur, a rămas un stat unificat, în ciuda confruntării cu ambițiile imperialiste ale Japoniei și a secolului de comportament nesăbuit al puterilor europene. Africa, pe de altă parte, trebuie să facă față dificultăților în curs asociate moștenirii sale coloniale, în special împărțirea Africii de către Europa în 55 de state.”
achs a continuat să explice că cele 55 de state africane individuale sunt prea mici singure pentru a atinge tipul de rol global și competitivitatea de care au nevoie. Cu toate acestea, dacă Africa creează cu adevărat o uniune politică, economică, financiară și, în cele din urmă, monetară, atunci va fi capabilă să imite marile succese ale Chinei și Indiei. Cu o piață unică, un sistem financiar unificat și o integrare monetară în creștere, Africa va fi bine poziționată pentru a crea un spațiu economic cu adevărat unificat, de asemenea profund interconectat prin infrastructura transfrontalieră (pentru energie, fibră, drumuri, feroviar, transport maritim și ecosistem). management). În plus, cu o uniune puternică, Africa va fi poziționată să joace și un rol diplomatic global, ajutând la conducerea procesului decizional global în forumuri internaționale cheie.
China restricţionează exportul unei materii prime critice folosite la baterii
Consiliul Medicilor Legiști afirmă că există “o probabilitate de 99%” ca decesul pacientului de 54 de ani, de la spitalul Sf. Pantelimon, să se fi produs în urma “scăderii brutale, nu în trepte”, a dozei de noradrenalină.
Consiliul Superior de Medicină Legală a transmis în această după-amiază o serie de precizări cu privire la cazul pacientul de 54 de ani, al cărui deces la spitalul Sfântul Pantelimon din București, în aprilie, este investigat acum de procurori. Astfel, medicii legiști vorbesc despre “trei deficite semnificative” în îngrijirea pacientului și arată că decesul acestuia a survenit aproape sigur după “scăderea brutală” a dozei de noradrenalină.
România, pe primele locuri în clasamentul ţărilor UE cu cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor. România se află pe locul cinci în topul ţărilor europene cu cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor cu vârsta de până la 25 de ani, cu o pondere de 20,5% în luna iunie din 2024. Media UE este de 14,4%
România este pe primele locuri în clasamentul ţărilor membre ale Uniunii Europene cu cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor cu vârsta de până la 25 de ani, arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică.
Traian Băsescu a înfierbântat internetul la prima postare pe Facebook după aproape doi ani. „Așteptăm să vă anunțați candidatura”
Piramida lui Maslow, ierarhia nevoilor: Ce este și cum funcționează
Piramida lui Maslow, cunoscută și sub numele de „Ierarhia Nevoilor”, este un model psihologic de referință care explică modul în care nevoile umane sunt organizate și cum acestea influențează motivația și comportamentul nostru. Dezvoltată de psihologul american Abraham Maslow în 1943, teoria sa a revoluționat domeniul psihologiei umaniste și continuă să fie un punct de plecare în înțelegerea motivațiilor umane până în prezent.
Top 10 rase de câini potrivite pentru copii / Amstaff este extrem de afectuos, în ciuda renumelui de câine de apărare / Setterul irlandez are nevoie de spațiu
Decizia de a primi un cățel în familie este una care va aduce cu siguranță foarte multă bucurie. Totodată, sunt anumite aspecte de care trebuie…
Iubitorii de animale din Timișoara și zonele învecinate se bucură de un serviciu inedit: un taxi special dedicat câinilor și pisicilor. Harmony Pet Taxi oferă transport pentru animalele de companie, fie că acestea sunt însoțite de proprietari, fie că sunt transportate singure. Serviciul este conceput pentru a asigura o experiență lipsită de stres, oferind siguranță și confort micilor pasageri.
Cum a reușit liderul unui clan de romi din Timișoara să amâne evacuarea dintr-o vilă confiscată de primărie în baza unui decret comunist
Curtea de Apel Timișoara a decis să strămute procesul de evacuare a familiei Bona Momiță din vila situată pe Bulevardul C.D. Loga, numărul 52, în zona centrală a orașului, la Curtea de Apel Arad, arată Libertatea.ro.
Concert educativ de muzică clasică la Muzeul Apei
Copiii de peste 6 ani, dar și tinerii sunt invitați duminică, 18 august, la un concert educativ de muzică clasică, într-o locație altfel, cu un sound diferit și o abordare unică. Muzeul Apei, de pe Calea Urseni, nr 26, vă așteaptă duminică, de la ora 18:00, să îi vedeți și ascultați pe cei din Cvartetul…