Nu știu câți vor realiza acest lucru, dar lucrurile care s-au scris în presa românească în ultimele 24 de ore sunt mult mai interesante decât par.
De exemplu articolul cu „arma prostului”, l-am pus primul ca să-l găsiți ușor.
Citiți-l atenți.
După care, dacă credeți că nu ați înțeles, mai citiți-l o dată.
Dacă nici a treia oară nu ați înțeles, atunci, vorba autoarei, „cine are mintea atât de bătucită de propaganda oficială, nu are cum să fie ajutat de cuvintele acestui articol”.
Chiar și faptul că un astfel de articol a apărut în „presa mare” din România arată că vremurile sunt pe cale să se schimbe, că felul în care ne vor fi arătate lucrurile la anul pe vremea asta vor fi cu totul altceva decât este acum.
Că ceva merge prost în Germania este un lucru cunoscut de o vreme.
Nu trebuia să ne-o spună (probabil) viitorul vicepreședinte al SUA, o spun chiar cei din Germania.
Poate este lipsa de resurse, că una este să cumperi gaze ieftine care vin pe o țeavă și alta este să le cumperi îmbuteliate în mici flacoane aduse cu vaporul, una este să cumperi magneți din neodim ieftini, și alta este să-i cumperi scump, pentru că ești condus de niște vite tâmpe și te-ai certat cu ăia care sunt aproape singurii care pot să producă ieftin magneții ăia, una este să beneficiezi de forță de muncă a milioane de furnicuțe care sunt nevoite să muncească pentru a-și câștiga bolul zilnic de orez, alta este să-ți pui la muncă propriii copii, o generație care nu a învățat în școală să facă nimic concret și s-au tâmpit de prea mult bine.
Săptămâna trecută sau acum două săptămâni am ascultat câteva anecdote despre Germania, spuse de o doamnă fiziciană atât de deșteaptă încât au botezat ăstia un crater pe Lună cu numele ei, puteți să le ascultați și voi dacă dați click aici: https://www.youtube.com/watch?v=W1ZZ-Yni8Fg&ab_channel=SabineHossenfelder.
Concluzia este că lumea se schimbă.
Ceea ce vedem acum este ultima zvâcnire a unei lumi care s-a născut cu vreo 50 de ani în urmă, la sfârșitul anilor ’70, și care acum moare.
Și să nu vă lăsați înșelați de anii ăștia care, pentru majoritatea omenirii, reprezintă practic toată viața.
Este adevărat, niciodată omenirea nu a mai trăit, în medie, o astfel de bunăstare și prosteritate.
Dar această prosperitate este datorată progresului tehnic, progres tehnic realizat de precedenta generație.
Însă din punct de vedere social am suferit o involuție dramatică.
Iar rezultatul este cea ce vedem acum, miliarde de imbecili conduși de alți imbecili, ăștia din urmă fiind și mai periculoși pentru că nu sunt numai incredibil de proști dar mai sunt și tupeiști și nesimțiți.
Ceea ce vedem acum este asemănător cu momentul în care un spânzurat mai dă o dată din picioare și după aceea devine amintire.
S-ar putea să ne mai chinuim câțiva ani, sau am putea să trecem mai ușor în noua lume care stă să se nască, mai repede în unele părti ale planetei, mai târziu în altele.
Putem chiar fiecare din noi să facem ceva în această privință: E simplu, înainte de a merge la vot informați-vă puțin, a semnat nu știu ce partid pentru cumpărarea de rachete sau avioane pentru care dăm banii acum dar le vom vedea după o veșnicie, nu că am avea nevoie de ele? Nu-i mai votați pe derbedeii ăia. Uitați-vă la cei care au votat legea aia cu urșii, nu-i mai alegeți sub nici o formă, indiferent din ce partid sunt.
***
De ce războiul e arma prostului?
Un număr important de analiști politici încearcă să se opună narațiunii mediatice dominante conform căreia Rusia a atacat fără motiv propunând narațiuni la fel de absurde, conform cărora Rusia nu putea să facă altceva decât să atace Ucraina.
Vocea rațiunii se aude tot mai rar. În vreme ce majoritatea instituțiilor de presă „onorabile” de la New York Times-ul american și internațional la Digi24-ul local, de la Politico la Radio France International suflă cu toată puterea în pânzele militarismului, există voci disidente importante care se opun. Nici nu este foarte greu să găsești contra-argumente întrucât establishmentul academico-mediatic se bazează pe premise absolut stupide.
Prima dintre ele este că Rusia a atacat „din senin”. Adică totul mergea strună. Americanii se întreceau în a-l lăuda pe Putin, relațiile erau excelente, liderii europeni ardeau de nerăbdare să-l vadă reales în 2024, Ucraina nu bombarda prin estul țării, niciun rus nu era discriminat pe teritoriul ucrainian, totul era lapte și miere. Brusc, din senin, fără nicun fel de avertisment, Rusia începe războiul. Dacă cineva crede cele de mai sus, regret, dar nu poate fi ajutat. Poate doar un tratament mai serios la instituții specializate poate fi de folos, dar noi aici ne propunem doar o simplă discuție. Cine are mintea atât de bătucită de propaganda oficială, nu are cum să fie ajutat de cuvintele acestui articol.
Ce crede J.D Vance, cel pe care Trump l-ar vrea vicepreședinte, despre Europa: De la Germania „idioată” la Marea Britanie „islamistă”
Decizia candidatului la prezidențialele americane Donald Trump de a-l alege pe JD Vance pentru funcția de vicepreședinte al SUA, în cazul câștigării alegerilor, a panicat Europa, însă Politico.eu realizează și o sinteză a părerilor senatorului de Ohio despre unele dintre țările de pe continent.
În calitate de adept al izolaționismului american și critic ferm al ajutorului acordat Ucrainei, senatorul de 39 pe care Trump și l-ar dori vicepreședinte, a creat panica țărilor de peste Atlantic, după cum am notat deja. Dar ce ar înseamna propriu-zis pentru Europa și, mai cu seamă, ce a zis JD Vance despre Germania și Marea Britanie sau Ungaria?
Nemții spun că o duc mai rău decât pe vremea lui Merkel
O majoritate a germanilor sunt de părere că situaţia din ţară s-a înrăutăţit după încheierea mandatului fostului cancelar conservator Angela Merkel, relevă un nou sondaj de opinie realizat de institutul YouGov, citat marţi de dpa. Potrivit acestui sondaj, 61% dintre germani consideră că de la retragerea Angelei Merkel din politică, în decembrie 2021, condiţiile din […]
Investitorii nu mai au încredere în economia germană
Încrederea investitorilor în economia Germaniei s-a înrăutăţit pentru prima dată în ultimul an, deoarece industria nu reuşeşte să ţină pasul cu redresarea treptată din alte sectoare, raportează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.
Aproape jumătate din țările lumii, peste 40%, au declarat deja un boicot al dolarului
Aproape jumătate din țările lumii, peste 40%, au declarat deja un boicot al dolarului într-o măsură sau alta: de la începutul acestui an, încă șase state au pornit pe calea dedolarizării, a arătat analiza RIA Novosti. Toate țările pot fi împărțite în trei grupuri. Primele și cele mai mari (112 state) sunt cele ale căror […]
Directorul National Intelligence in timpul lui Trump propune crearea de zone autonome in Ucraina
Richard Grenell, care a fost ambasador al SUA în Germania și Directorul National Intelligence in timpul presedintiei lui Donald Trump, a propus crearea de zone autonome pe teritoriul Ucrainei ca parte a unui acord de pace, relateaza Bloomberg. „Regiunile autonome pot însemna multe lucruri pentru mulți oameni, dar trebuie să rezolvi aceste detalii”, a spus el pentru Bloomberg News […]
Cineva s-a plictisit de democrație
Democrația reprezentativă, așa cum o știm de aproximativ 200 de ani, își trăiește, de câteva decenii, amurgul. Ne aflăm, cel mai probabil, foarte aproape de momentul în care se va decide dacă democrația va evolua, așa cum ar fi normal, înspre o democrație directă, care va implica în decizii mult mai mulți oameni, sau vom uita definitiv de democrație, lăsând conducerea țărilor, a uniunilor și a lumii pe mâna unei birocrații ereditare și dictatoriale. Nu vom fi chemați la referendum pentru a decide asta. Schimbarea se va petrece mai mult sau mai puțin vizibil, de cele mai multe ori pe nesimțite, în cadrul unor procese la care se lucrează de foarte multă vreme.
Uniunea Europeană este condusă deja, de multă vreme, de către acel tip de democrație castică, închisă, relațională, netransparentă și aproape ereditară.
România se aşteaptă se semneze în următoarele luni un acord cu SUA pentru achiziţionarea de avioane F-35
România se aşteaptă să semneze un acord interguvernamental cu Statele Unite pentru achiziţionarea de avioane de luptă F-35 de ultimă generaţie încă din toamna acestui an, a transmis marţi Ministerul Apărării.
Canadienii de la Gabriel Resources obțin suspendarea provizorie a deciziei prin care au pierdut procesul cu România
Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) a decis suspendarea provizorie a executării hotărârii prin care Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), a pierdut procesul intentat României, transmite Profit.ro.
Interesele din jurul unei legi apărute peste noapte. Costuri uriașe pentru prosumatori, pe care statul îi obligă să scoată din buzunar alte mii de euro
Aproximativ 99% dintre prosumatorii existenți vor trebui, dacă o lege votată de Camera Deputaților va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, să-și cumpere baterii de stocare și să-și schimbe instalația electrică. Costurile pot atinge și 6 mii de euro.
Ion Cristoiu: Legea privind împuşcarea urşilor agresivi nu se va aplica. Decizia este luată heirupist, în urma unei emoţii
Beach, please! Lecție de hipercapitalism pentru tineri de 14-18 ani cu influencerul Ceaușescu
Discuția despre „Beach, please” ar trebui să fie însă discuția despre festivaluri în general. Cele mai multe reacții, în afară de alea plătite sau de cele făcute conformist de „activiștii” lui Selly, au fost despre prețuri. Pe lângă prețul la bilete, sute de euro, în funcție de când le-ai cumpărat, era vorba despre prețul la mâncare și, mai ales, la apă, în niște zile în care oamenii au fiert la propriu la peste 40 de grade. RECOMANDĂRI Betty Salam a confirmat despărțirea de soțul ei, Cătălin Vișănescu. Motivul pentru care s-au separat S-au instalat câteva cișmele mai mult de formă, în rest, supraviețuirea în câmpul de pe Costinești a fost dură pentru rătăciții fără prea mulți bani. Transportul a fost asigurat cu suma de 5 euro cursa!, asta în caz că nu te duci cu mașina la festival. Evident, toată lumea s-a înghesuit la statul român – ieftin, hulit, dar care te mai și scoate din rahat – adică la CFR. Trenurile au fost neîncăpătoare pentru țoalele și adidașii de mii de euro strânși la festival. O lecție importantă a industriei festivalurilor e că acestea aduc bani, dar și consumă zdravăn infrastructură publică fără să plătească direct. Untold ocupă un oraș întreg, Clujul tace, oferă parcuri, bulevarde etc. și încasează chirii (acel Cluj care are ceva de închiriat). Oricât se vor lăuda influencerii și antreprenorii că rup ei norii cu idei geniale de business, fără efortul comunităților și administrațiilor publice nu faci nimic. Iar aceste costuri nu se văd niciodată.
Alimentele toxice care îmbolnăvesc românii. Sunt mult mai proaste decât cele din Occident: „Foarte puține persoane citesc eticheta”
Faptul că în România, produsele de import puse pe piață în majoritatea magazinelor sunt de o calitate inferioară față de cele din Vest, e o realitate confirmată la nivelul Uniunii Europene (UE). Subiectul produselor cu „dublu standard” a fost în repetate rânduri adus în spațiul public, dar de aproximativ cinci ani, a fost acoperit de teme precum „criza sanitară”, „criza energetică”, „criza militară” etc.
Cum a „tocat“ statul român banii de reactoare noi la Cernavodă. Din 2016 perlele din energie au cedat ca dividende 90% din profituri. Statul a încasat 7 mld. euro, nu a investit în nimic
Din 2016, de când companiile energetice ale statului au fost obligate să distribuie 90% din profituri sub formă de dividende, şi până anul trecut, statul român a încasat 34,4 de miliarde de lei (circa 7 miliarde de euro) de la câteva companii strategice: Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica, Conpet, Transelectrica şi Hidroelectrica.
Datoria externă a României s-a dublat în ultimii 10 ani şi a ajuns la 180 mld. euro
PFA vor fi obligate să aibă POS sau un alt mijloc de plată fără numerar
Modul în care persoanele fizice autorizate (PFA) încasează bani de la clienți s-ar putea modifica. Astfel, un nou proiect al Ministerului Finanțelor prevede că acestea vor trebui să pună la dispoziție mijloace de plată fără numerar, precum POS, dar și alte modalități, de exemplu ordin de plată.
Această obligație nu o vor avea numai PFA, ci și întreprinderile individuale și întreprinderi familiale, profesioniști societăți, societăți europene, societăți cooperative, societăți cooperative europene, organizații cooperatiste de credit, grupuri de interes economic și grupuri europene de interes economic, cu sediul principal în România, sucursalele acestora, precum și a sucursalele persoanelor juridice enumerate cu sediul principal în străinătate.
La Timișoara are loc Timișoara Triatlon. Vor fi instituite mai multe restricții în traficul rutier
Peste 600 de concurenți din țară și străinătate participă la cel mai mare eveniment sportiv internațional al verii la Timișoara. Cu cele trei probe ale sale, înot, ciclism și alergare, Timișoara Triathlon este un veritabil triatlon urban, care activează orașul pe toate planurile. În 2024, Timisoara Triathlon se dublează. Va fi un număr dublu de…
Ce facem astăzi, 17 iulie 2024, în Timișoara?
Miercuri, 17 iulie, Festivalul Ceau, Cinema! vine cu o ofertă bogată și zemoasă de aproape 40 de filme, dintre care multe în premieră în România.