V-am spus eu!
Zilele trecute, vă ziceam să renunțați la toată povestea asta cu „Simion spionul rușilor,” fiindcă e o absurditate și, odată ce aruncați cu rahat în ventilator nu numai voi veți fi stropiți ci și noi, ceilalți cetățeni ai României.
Am spus asta chiar celor de la „servicii” care mi-au telefonat.
Dar nu, unii tot insistă, deși Ciolacu le dădea clar de înțeles să este mai sănătos să abandoneze subiectul.
Nici USR-iștii, nici liberalii n-au vrut să înțeleagă. Nu îmi imaginez cum atâți idioți și oportuniști s-au coagulat în aceste două partide.
Și iată rezultatul: acum Simion e „patriotul național,” iar puhoaie de tâmpiți vor da buzna să-l voteze.
Nu știu dacă mai ieșim din situația asta, dar dacă o facem, va fi la limită și doar datorită altora, nu celor care au provocat-o.
Adevărul este că ați fost la fel proști ca părinții voștri care în ’89, care, în timp ce sângele nu se uscase încă pe asfalt, strigau „Armata e cu noi!” fără să vadă că „salvatorii” fugeau de fapt, călare pe tancuri.
Iar acum, datorită vouă, cei care atunci fugeau ca șobolanii și-au impus omul candidat la președinție.
Nu cumva să faceți copii, că cine știe ce se mai întâmplă cu țara asta.
*
Ieri vă spuneam că unul din primele lucruri pe care ar trebui să le facă viitorul guvern al României ar fi să ia legătura cu rușii ăia, să vedem cum facem să le treacă supărarea și să ne dea și nouă niște gaze sau alte resurse, până nu se scumpesc.
Putea să o facă și guvernul ăsta, dar nici ăstia nu strălucesc de inteligentă.
Iată că Olaf Scholtz a vorbit cu ei. Au fost și americanii, sigur au mai fost și alții dar nu ne-au spus nouă.
Noi, ca de obicei, o vom ține o vreme cu rușii care ne-au furat ceasurile, că și aveau românii în anii 40 o mulțime de ceasuri la mână.
La un moment dat ne vom răzgândi, dar din păcate vom ajunge la spartul târgului și tot ca de obicei vom rămâne cu buzele umflate.
*
Tot ieri vă spuneam că o altă măsură ar trebui să fie reintroducerea Legii 18, aia cu controlul averilor.
Iată că în Suedia se aplică o variantă a acestei legi. La ei nu este anticonstituțional să confiști bunurile obținute din furt.
*
Există multe alte exemple recente de erori făcute de cei care conduc România, vizibile în presa din ultimele 24 de ore, și nu doar.
De exemplu, cei de la PSD s-au gândit să mai dea niște ajutoare firmelor conduse de către femei.
Pe lângă că acest lucru este neconstituțional, cu acele firme se va întâmpla același lucru care s-a întâmplat în toate cazurile în care s-a făcut „economie” cu ajutoare: Oamenii ăia își vor cumpăra o mașină, un telefon frumos, iar după expirarea termenului impus prin contract firma va fi abandonată, exact cum s-a mai întâmplat cu alte zeci sau sute de mii de firme.
Guvernanții trebuie să înțeleagă că vin vremuri grele. Și în vremuri grele nu mai putem să dăm ajutoare nici țăranilor care vând în piață roșii importate din Olanda, nici firmelor, nimănui.
Alt exemplu, cei responsabili cu legile țării, inclusiv Curtea Constituțională, par incapabili să priceapă un lucru simplu: da, pensia este un drept garantat prin lege, dar asta nu înseamnă că și suma este garantată.
Constituția nu specifică nicăieri că, odată ajunsă la un anumit nivel, o pensie nu mai poate fi redusă.
Este adevărat că o lege nu poate fi aplicată retroactiv, dar nimeni nu sugerează asta – pensiile stabilite prin legea veche vor rămâne neschimbate, iar beneficiarii nu vor trebui să restituie nimic.
Însă nimic nu împiedică adoptarea unei noi legi care, de exemplu, să prevadă că, de la 1 ianuarie 2025, pensiile vor fi calculate, pentru toți cetățenii, exclusiv pe bază de contributivitate.
***
Prețul gazelor naturale în Europa a crescut la cel mai ridicat nivel al anului
Prețul de referință al gazelor naturale în Europa a crescut joi până la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2023 încoace, deoarece compania austriacă OMV, care deține și Petrom, a avertizat cu privire la posibila oprire a furnizării de gaze prin conducte din Rusia, în timp ce cererea crește atât pentru încălzire cât și pentru […]
Szijjártó Péter: Trebuie să facem tot posibilul ca România să intre în spaţiul Schengen; interesele naţionale coincid
Suedia a început să confiște bunurile de lux ce nu pot fi justificate. Confiscările se fac fără ca persoanele să fie suspectate de un delict
Poliţia suedeză a anunţat vineri că a confiscat obiecte în valoare totală de aproape un milion de euro în cadrul noii legi ce autorizează confiscarea unor bunuri de lux de la persoane nesuspectate de un…
The Economist: în 2025, Zelenski poate pierde puterea
Pentru președintele Ucrainei, următoarea mare bătălie va fi una politică, nu pe front, scrie The Economist. ”Dacă mâine s-ar organiza alegeri, Zelenski nu ar mai putea obține victoria categorică din 2019. Sondajele la care a avut acces The Economist sugerează că Zelenski ar avea rezultate proaste în turul decisive, în fața lui Valerii Zalujnîi, celălalt erou al războiului”, scrie The Economist, într-unul dintre cele mai sumbre articole despre actualul regim de la Kiev.
Cancelarul german Olaf Scholz l-a sunat pe Putin, după doi ani de lipsă de comunicare. Ce au vorbit timp de o oră
Cancelarul german Olaf Scholz a avut vineri o discuție telefonică de o oră cu președintele rus Vladimir Putin, scrie cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, citând surse guvernamentale. Primele informații despre această discuție telefonică au fost publicate de cotidianul Süddeutsche Zeitung, scrie sursa citată.
China testează cărămizi în spațiu
Va putea China să îşi construiască baza de pe Lună cu… sol selenar? Ţara încearcă să răspundă la această întrebare trimiţând în spaţiu, pentru testare, cărămizi concepute cu un astfel de material inovator.
Fabricate pe Pământ din componente ce imită solul de pe Lună, cărămizile vor fi transportate pe staţia spaţială chineză Tiangong („Palatul Ceresc”) cu nava cargo Tianzhou-8, programată pentru lansare vineri seară.
Când vor renunța oamenii la smartphone. Mark Zuckerberg: „Va sta mai mult în buzunar decât în afara lui”
CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, spune când vom renunța la telefoanele mobile și care este motivul. Smartphone-urile s-au dezvoltat extraordinar în ultimele trei decenii și au devenit astăzi indispensabile în viața de zi cu zi a oamenilor. Introducerea lor în rutina zilnică a reprezentat o revoluție tehnologică semnificativă.
Comisia Europeană arată că majorarea salariilor bugetarilor, nu investițiile, a dus la deficitul uriaș. 2025 și 2026 se anunță la fel de complicate
Comisia Europeană arată că majorarea salariilor bugetarilor, nu investițiile publice, a dus la deficitul uriaș. În raportul publicat azi privind perspectivele economiei ale României, se apreciază că deficitul va rămâne foarte mare urmare a creșterii cheltuielilor cu pensiile și cu dobânzile.
De ce nu are voie George Simion să intre în Ucraina. Răspunsul SBU pentru Guvernul României
Adresa Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) către Cancelaria primului-ministru prin care explică motivele interdicției lui George Simion de a intra pe teritoriul țării vecină se referă „activitățile antiucrainene sistematice” ale liderului AUR și la…
George Simion jubilează după ce Ciolacu a prezentat documentul ucrainenilor. „Nu am făcut altceva decât să fiu loial poporului român”
După ce premierul Marcel Ciolacu a făcut public, vineri seară, documentul primit de la autorităţile ucrainene privind motivele pentru care George Simion are interdicţie să intre pe teritoriul Ucrainei, liderul AUR a reacționat.
Portret de candidat: George Simion, șeful de galerie care vrea să devină șef de stat
La rubrica „Portret de candidat” ne propunem să aducem în fața cetățenilor informații relevante despre cei mai importanți politicieni care se află în cursa pentru funcția de președinte al României.
Astăzi portretul lui George Simion, fost lider de galerie care s-a ales în ultimii ani cu ștampila de politician „extremist”, ca urmare a numeroaselor scandaluri ce l-au avut în prim-plan.
De-a lungul timpului a coordonat mai multe acțiuni atât în România, cât și în Republica Moldova, de unde a și fost expulzat în 2018. A ajuns în cele din urmă să fie declarat indezirabil: mai întâi peste Prut, apoi în Ucraina.
A fost regizată intrarea lui George Simion la dezbaterea Antena 3? Momentul în care Mihai Gâdea i-a făcut semn să intre | VIDEO
Imaginile filmate de George Simion în timpul emisiunii electorale din 12 noiembrie îl arată pe moderatorul Antena 3, Mihai Gâdea, făcându-i semn politicianului că poate intra în studio, iar telespectatorii au văzut intrarea completă în scenă, pentru că regizorul de transmisie a comutat imediat în plan general.
Enigmatica avere a lui Geoană: sute de mii de euro moștenite de la părinți din surse incerte, apartamente de lux cumpărate suspect de ieftin, beneficii din șpăgile cumnatului Ionuț Costea
Geoană, avere consistentă din surse neclare. Candidatul la prezidențiale are o stare materială excelentă, dar care este imposibil de explicat, arată publicrecord.ro.
Terțul inclus și statul paralel
„Modelul turcesc” derin devlet, considerat echivalentul deep state într-o seamă de tratări[1] ale statului paralel, pare să nu fie potrivit geografiei europene. Loviturile date politicului de Armată aveau în vedere revenirea/reorientarea spre democrație și corectarea derapajelor – în special de natură religioasă – care s-au petrecut în peisajul social politic al Turciei în anii 1960, 1971, 1980, 1997. O readucere la linia preconizată de Kemal Ataturk.
Istoria ne arată că majoritatea statelor au fost create în timp prin nenumărate jertfe omenești, prin luptă armată, fapt care a definit statul pe baza existenței unei Armate care să garanteze prin sabie o geografie stăpânită politic.[2] La efortul de creare a statului, au contribuit voințe colective, dar și individuale, generate de personalități care au dorit să impună modelul, dimensiunea, recunoașterea etc. Câștigul de cauză al orientărilor care au reușit mai repede să concentreze eforturile naționale sau/și să dobândească recunoașterea internațională au lăsat însă loc deziluziilor, frustrărilor și încercării de revanșă din partea unor personalități. Acestea au coagulat o minoritate ce se socotea nedreptățită.
Fără a purta o singură denumire, facțiunea „chalanger” pentru statul oficial (statul natural[3]) străbate istoria.
Sunt constituite, în consecință, un fel de „terț inclus”[4] (Starea T), în cazul de față, grupări de persoane care nu-și pot impune în mod public, oficial, linia de conduită politică, dar care vor dori să reorienteze mersul social pe baza unei agende proprii, a unor seturi de valori de altă orientare și mai ales de „asociere” cu alte puteri sau grupări de aceeași factură. Despre stat paralel (în varii forme) se vorbește în multe țări (Marea Britanie, SUA, Venzuela, Turcia, Pakistan, Japonia, Italia, Israel, Germania[5] etc.). Percepția asupra acestuia este diferită, ca și sensul acțiunii. Caracteristic îi sunt clandestinitatea, acțiunea „submersă”, ilegalitatea, practicarea șantajului, manipularea opiniei pulice, țeserea de intrigi, amestecul în lupta politică, acțiunile de zădărnicire a politicilor publice, acapararea unor instituții (în special a justiției), raptul din banul public, orientarea acțiunii statale în alt sens decât cel stabilit oficial, provocarea populației și pornirea de revolte pe care să le controleze din interior etc.
Ajutoare de minimis pentru afacerile conduse de femei
Programul de guvernare al PSD include o serie de măsuri menite să susțină implicarea activă a femeilor în economia românească.
Csaba Asztalos: Părinții fac multe nenorociri în sistemul de educație – foarte multe presiuni, intervenții, ceea ce are efect negativ asupra calității actului de educație / Respectul față de profesori este afectat extrem de puternic
Mircea Miclea: Să știi să întrebi devine o abilitate esențială pentru elevi, într-un viitor suprasaturat în tehnologii. Dar ca să știu cum să pun întrebarea, trebuie să am o grămadă de cunoștințe
ANAF: Românii care închiriază locuințe, garaje ori spații comerciale trebuie să depună Declarația unică în 30 de zile / Regula se aplică inclusiv pentru reclamele afișate pe ele
Veniturile obținute de persoane fizice din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal (locuințe, case de vacanță, garaje, terenuri, spații comerciale, etc.), a căror folosință este cedată în baza unor contracte…
Am fost la Wuhan, pe malul fluviului Yangtze și am avut parte de o surpriză: „- Nesimțitule!”
Campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase, la Timișoara
Campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase, la Timișoara