Un articol din Fox News pune în lumină legăturile dintre Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, și numirea ambasadorilor americani în România.
Potrivit acestui articol, Hunter Biden a avut legături de afaceri în România prin intermediul unei companii de consultanță. Aceasta a ridicat întrebări în ceea ce privește numirea ambasadorilor în România, deoarece aceștia ar putea fi implicați în decizii care ar putea afecta interesele comerciale ale fiului președintelui.
În articol este pomenit și numele lui Puiu Popoviciu, ginerele lui Ion Dincă, cel supranumit „Te leagă”. Acesta este un personaj interesant, pe care americanii l-au „extras” imediat după revoluție, în timp ce alții, chiar nu dacă fuseseră decât simpli membri de partid, din aceia care s-au înscris acolo ca să le dea o butelie, o locuință sau o aprobare pentru Telecolor, nu aveau nicio șansă să primească o viză pentru minunata America.
Indienii și-au lansat nava care va duce un „lander” spre Lună. Până acum totul a funcționat bine.
Comisia Europeană, cea condusă de Ursula von der Leyen, Ushi (se pronunță „uși”) cum îi spun cu ură nemții care știu mai bine decât noi cine este individa asta, a numit o americană să stabilească dacă firmele americane respectă legile europene.
Doamna asta, despre „Ushi” vorbesc, nu a fost aleasă de nimeni, dar totuși constat că după toate porcăriile pe care le-a făcut, și cât a fost ministru la armata lor, după aceea cu vaccinurile, și în continuare, nimeni nu reușește să o oprească. Mă întreb ce pile o fi având femeia asta.
Mă întreba cineva ieri, un domn care mi-a trimis și o poză în care poate fi văzut cum se plimbă cu un iaht sau ceva vapor, de ce îi urăsc pe IT-iști.
De fapt omul nu înțelesese ce a citit, dacă vorbesc mai mult despre IT-iști și despre contabili, acest lucru se datorește faptului că eu cam știu lucruri despre meseriile astea.
Dacă de-a lungul vieții aș fi lucrat într-un cosmodrom, aș fi scris mai mult despre cosmonauți.
Și ceea ce spun în legătură cu IT-iști și contabili în relația cu inteligența artificială nu este decât un avertisment.
Acum, gândiți-vă și voi după ce citiți articolul ăla cu actorii:
Li s-a propus ăstora ca cineva să le scaneze fețele, și pentru asta să fie plătiți cu o zi de muncă, iar restul face inteligența artificială.
Dacă se poate face așa ceva, credeți că va fi o problemă ca cineva să pună, în locul celor care îți răspund la telefon, un inteligent din ăsta (deja în unele locuri au de mult așa ceva).
Sau cât credeți că va dura până când cineva va scrie un program care o să adune toate bonurile fiscale, că tot se trimite automat fiecare bon și (începând de la anul) fiecare factură la ANAF și să facă borș cu ele, balanțe, bilanțuri, declarații și ce mai vor ei?
Un alt exemplu, mult mai concret, chiar în acest text am introdus inițial câteva greșeli intenționate, diacritice acolo unde nu trebuiau să fie, sau fără diacritice acolo unde trebuiau să fie, am mai „greșit” câte un cuvânt, chestii din astea. După care am luat textul cu Ctrl+C și l-am băgat în ChatGPT rugându-l să mi-l corecteze. A durat o secundă iar rezultatul chiar l-ați citit.
Și atunci de ce un ziar să mai plătească unul sau mai mulți corectori?
I-au dat afară pe ăia de la National Geographic și de la Bild, credeți că oamenii de la noi, care pot fi înlocuiți de IA, mai ales ăștia mai tineri și care sunt și mai lacomi în privința salariilor, vor ieși la pensie din funcțiile actuale? Eu nu cred.
Gabriela Firea a demisionat.
Țin minte ceva ce am învățat de la Cristian Tudor Popescu, când vrei să vezi care este adevărata fire a unui om, uită-te la ochii lui.
Uitați-vă la ochii ăsteia.
***
„Cu fiecare schimb de e-mail nou scos la lumină între Hunter Biden și asociații săi, un fapt rămâne clar: putregaiul moral al familiei Biden se formează pe zi ce trece”, a spus reprezentantul Virginia Foxx, RN.C. „În cazul lui Gabriel Popoviciu, încă vedem amprentele murdare ale lui Hunter Biden – și aceleași semne revelatoare ale traficului său de influență care îi servesc drept carte de vizită. Corupția cunoscutului călcător al legii Hunter Biden nu cunoaște limite”.
Misiunea spatială Chandrayaan-3 o lansare de succes pentru programul spatial indian VIDEO
Lansarea celei de a treia misiuni spațiale către Luna a Organizației Indiene de Cercetare Spațială (ISRO) Chandrayaan-3 este un succes
Suveranitatea Uniunii Europene, o glumă
Comisia Europeană a ales un profesor din SUA pentru un post de conducere în domeniul antitrust care supraveghează companiile Big Tech. Cum ar veni, a pus lupul paznic la oi. Desigur, nimeni nu mai are vreun dubiu în legătură cu cine se află la butoane la Bruxelles. În alte condiții și în alte timpuri, Ursula von der Leyen probabil ar fi fost dusă la eșafod, sub acuzația de înaltă trădare. Astăzi, însă, Ursula a nominalizat-o pe Fiona Scott Morton (SUA) drept economist-șef pentru concurență. Cu old cuvinte, un american va stabili, la Bruxelles, dacă firmele Big Tech cu sediul în California respectă legile europene sau dimpotrivă, formează un cartel menit să eludeze taxele și să maximizeze profitul în dauna contribuabililor din UE
Cancelarul German Olaf Scholz a apărat încă o dată decizia Statelor Unite de a furniza controversate muniții cu dispersie Ucrainei, dar în același timp el a subliniat importanța tratatului internațional care interzice acest tip de muniții.
Actorii de la Hollywood au anunțat că se vor alătura unei greve în desfășurare a scenariștilor în cea mai mare oprire din industrie din ultimii 60 de ani, notează BBC.
Elon Musk spune că xAI va folosi datele Twitter și va lucra cu Tesla
Elon Musk a declarat vineri că noua sa companie de inteligență artificială, xAI, va folosi tweet-urile publice de la Twitter pentru a-și antrena modelele AI și pentru a lucra cu Tesla pe software-ul AI. Miliardarul, care deține Twitter și conduce Tesla, a declarat în timpul unui chat audio Twitter Spaces că o relație între companiile sale ar avea „beneficii reciproce” și ar putea accelera activitatea Tesla în ceea ce privește capabilitățile de conducere autonomă. Musk a criticat alte companii de inteligență artificială acuzându-le că dezvoltă tehnologia fără a lua în considerare riscurile pentru oameni. CITEȘTE: xAI: Elon Musk lansează o nouă companie de inteligență artificială Vineri, Musk a spus că obiectivele xAI sunt de a crește „înțelegerea universului” și de a oferi o alternativă la Microsoft, … Continuați să citiți: Elon Musk spune că xAI va folosi datele
Un val de căldură numit Cerberus are în fălci sudul Europei și nu va face decât să se înrăutățească
ATENA, Grecia – Turiștii din centrul Atenei înghesuiți sub mașinile de ceață și animalele grădinii zoologice din Madrid au fost hrăniți joi cu palete de fructe, în timp ce sud-europenii au suferit un val de căldură care se preconizează că se va înrăutăți înainte de weekend. Temperaturile în unele părți ale Europei mediteraneene au fost prognozate să ajungă până la 45 de grade Celsius (113 F) începând de vineri, 14 iulie. Sistemul de înaltă presiune care afectează regiunea, care a traversat Mediterana din nordul Africii, a fost numit Cerberus – după câinele cu trei capete din mitologia greacă antică care păzea porțile către lumea interlopă. Oficialii din mai multe țări pregăteau măsuri de urgență, alerte pe telefonul mobil…
Gabriela Firea a demisionat din Guvern după o discuție cu Marcel Ciolacu
Sistemele informatice ANAF, în mentenanță până luni dimineață: întreruperi parțiale sau totale
Sistemele informatice MF-ANAF before fi în mentenanță de vineri (14 iulie) ora 18:00 până luni (17 iulie) la ora 08:00.
Parlamentul a votat, Iohannis a promulgat Legea 216, cea care vine cu clarificări în privința TVA de 5% la panouri fotovoltaice. Problema este că a fost publicată în Monitorul oficial, dar dacă ne uităm cu atenție, se vorbește de anexe pe care le-ar conține actul, dar care nu există.
BNR recomandă săptămâna de lucru de 4 zile
Economistul șef al BNR, Valetin Lazea, avertizează că from ajunge la deficit 6% și from pierde fondurile UE. El propune tăierea salariilor bugetarilor cu 20%, iar aceștia să primească la schimbarea timpului de lucru de doar patru zile. Premierul Marcel Ciolacu îi dă o replica tăioasă.
Valentin Lazea susține că scăderea deficitului bugetar, care riscă să depășească 6% din PIB, trebuie să înceapă urgent.
Reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor nu sunt suficiente, mai spune economistul șef al BNR. Chiar dacă ar exista un guvern dispus să-și asume politică înghețarea pensiilor și a salariilor, tot nu ar fi suficient pentru ca vin din următorii cheltuieli deja legiferate. Astfel, crede Lazea, exclusiv din reduceri de cheltuieli, nu s-ar putea obține o ajustare mai mare de 1.5-2%, în următorii patru ani.
„Or, nu trebuie să ajustăm de la 9% din PIB, la 2% din PIB în anul 2024. Avem nevoie de 7 puncte – și atunci, din cele șapte puncte, din care scădem două puncte reducere de cheltuieli, mai să rămână cinci procente. din PIB din creșteri de venituri”, susține economistul șef al BNR, potrivit romaniatv.net.
„Se pot imagina soluții pentru bugetari – pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu bugetar să fie mai mare decât în mediul privat.
Mai multe strazi din Timişoara intra în reparaţii pe durata verii. Vezi calendarul lucrărilor
Primăria Timișoarei a anunțat ca mai multe străzi din orașul se închide în perioada următoare pentru a se efectua lucrări de reparații în condiții de trafic mai redus. Unele străzi vor fi însă blocate și în prima lungă a toamnei conform calendarului emis de autorități. „În perioada verii, intensificăm lucrările de reparații, în condiții de […]
Anul acesta, timișorenii sunt așteptați în perioada 29 iulie – 4 august să participe la evenimentele pregătite pentru ziua orașului. În Parcul Rozelor, vor fi patru zile consecutive cu concerte.
Ce facem astăzi, 15 iulie 2023, la Timișoara?
Sâmbă, 15 iulie, poate participa multe la mai multe evenimente din cadrul Festivalului Medieval. De asemenea, în oraș au loc mai multe concerte, proiecții în cadrul Ceau, Cinema!, târguri și petreceri tematice. Este weekend-ul de închidere Art Encounters Biennial 2023 și puteți lua parte la mai multe evenimente gratuite.