Anton Kovacs August 14, 2020

 

image

 

Pentru refacerea asfaltului de pe 500 de metri de stradă, între Calea Șagului și Brâncoveanu, s-a lucrat șase săptămâni, până în prima jumătate a lunii iulie. Lucrarea este continuată acum de SDM, care s-a apucat de treabă pe porțiunea dintre Brâncoveanu și Bălcescu.

 

De fapt, cred că refacerea asfaltului este doar un pretext.

Așa cum se poate vedea și în pozele de jos, pe acea stradă asfaltul este aproape perfect. Iar cel de pe porțiunea Brâncoveanu-Calea Șagului era și mai bun și mai nou.

Este posibil, din ceea ce se poate vedea la fața locului, ca mai curând să se dorească lărgirea străzii cu câțiva centimetri, dar primăria, în contextul nenumăratelor atenționări cu privire la creșterea nivelului de poluare, poate dorește să ascundă acest lucru. Sau/și se dorește înlocuirea bordurilor.

Partea cea mai proastă este că tare am impresia că, la fel cum s-a întâmplat și în alte locuri, cu ocazia lucrărilor vor fi tăiate rădăcinile copacilor, urmând ca peste un an să avem și aici un deșert, așa cum este acum în piața Nicolae Bălcescu.

 

p1

p2

 

***

 

image

 

Strada asta are 500 de metri. Pleacă de niciunde, sau, să spunem că pleacă de la blocul în care este unul din apartamentele primarului, și ajunge nicăieri.

Pentru a se lăți puțin această străduță s-au distrus copaci, se distruge un părculeț care e întotdeauna plin, se distruge confortul locatarilor care vor avea o autostradă în fața blocului, se distrug spațiile verzi care protejau atât locatarii de acolo cât și trecătorii de poluarea de pe șosea.

Eu chiar nu pot să înțeleg lucrurile astea, toți specialiștii spun că omul ăsta nu face bine ceea ce face, că Timișoara va fi penalizată datorită aerului poluat și că cetățenii se îmbolnăvesc datorită măsurilor luate de primar în ultimii ani. Un copac din acela tăiat este o pierdere ireparabilă, unuia nou plantat îi vor trebui câteva zeci de ani pentru a ajunge la aceeași suprafață a frunzișului.

Avem prefectură, avem nenumărate poliții, avem direcție de mediu, chiar nu poate nimeni să-l oprească pe omul ăsta și pe cei din jurul lui, e chiar așa de greu ca cineva să-i interzică să desfășoare  activități în cadrul cărora este posibil să producă pagube? Sau dacă altfel nu se poate, să-l îmbrace cu o cămașă de forță și să-l ducă la balamuc?

 

***

 

image

 

Poate românii sunt la fel de sănătoși ca întotdeauna, dar pentru că medicii sunt ocupați cu altele aceștia nu mai au atât de mult timp să-i prostească pentru a cumpăra medicamente inutile dar purtătoare de comision.

 

***

 

image

 

De fapt premiera e din start un rahat, legea asta și normele sunt parcă făcute să-i protejeze pe bandiții din sănătate

Să rezumăm, dacă vreau să aflu că cineva de la CAS a făcut sau nu o mânărie în numele meu trebuie să fac o cerere pe care după ce am semnat-o trebuie să o duc la sediul instituției unde sunt legitimat, probabil milițianul de la poartă mă va întreba la ce îmi folosește să știu lucrurile astea, dacă vreau ca răspunsul să vină online trebuie să mai completez o parolă și în sfârșit trebuie să aștept 45 de zile, poate uit.

Mai ieftin și mai eficient se putea face astfel: deschid un browser și accesez un link oarecare, tastez acolo CNP-ul și poate să răspund la două-trei întrebări de control al căror răspuns sistemul îl poate verifica foarte ușor accesând la rândul său datele de la evidență populației, de exemplu prenumele mamei sau locul nașterii. Și în secunda 2 mi se livrează răspunsul.

Așa se face domnilor legislatori, nu cu hârtii, stampile și prezentare la sediul CAS, că bani pe sistemele alea ați dat fără număr.

 

***

 

image

 

Tot ceea ce ajunge la noi conține frică, spaimă, care ne sunt induse de mai marii țării, cu insistență demnă de cauze mai bune.
Mă întrebam cui folosește această preocupare pentru a ne înfricoșa.
Nouă, plebea, cu siguranță nu.
Lor, celor care ne înfricoșează zilnic lătrând la noi, poate. Că prea sunt sârguincioși.

 

***

 

image

 

Mă întreba ieri cineva cât se mai plătește reclama în favoarea Huawei.

Din păcate, nu se plătește, sau cel puțin mie nu mi se plătește.

Dar nici mâncătorii de rahat nu îmi plac. Și pentru că sunt conștient că poate fără chinezii ăștia nu aș aveau nici eu internetul pe care îl am, la prețul la care îl am, le fac eu reclamă pe gratis.

 

***

 

image

 

Oamenii ăștia fac totul pentru a ne arăta că participăm la o imensă farsă, cea mai elaborată farsă din istoria omenirii, iar noi suntem mult prea proști ca să ne dăm seama de acest lucru.

Citește și:  Revista presei–11.01.2021

Păi ce e asta, eu ți-o arăt pe a mea dar și tu mi-o arăți pe a ta?

Parcă am fi la Eurovizion, dacă nu mă votezi nu te votez nici eu, dacă unii anunță măsuri de carantinare ceilalți se supără și anunță și ei măsuri de reciprocitate. 

Ori e pandemie, și atunci ne comportăm cu toții responsabil, ori o lăsam dracului, readucem veniturile industriei pharma și a medicilor la un nivel corect și sustenabil și ne vedem cu toții de treabă.

 

***

 

image

Este prima oară că sunt de acord cu acest om.

Si voi, hai să ne gândim puțin, există vreun om alfabetizat pe planetă care nu știa că într-un an virușii suferă mutații atât de profunde încât vaccinul de anul trecut nu mai este valabil în acest an?

Întotdeauna a fost așa și nu trebuia să fii virusolog pentru a ști acest lucru.

La anul probabil nu va mai exista Covid 19 decât în laboratoarele de cercetare.

Dacă vaccinul nu iese pe piață acum, repede, să mai avem timp să-l folosim peste câteva luni, vom putea arunca la gunoi cele 10 milioane sau câte doze cumpărăm și va trebui să folosim un alt vaccin, cel pentru Covid XX sau poate Covid XP.

 

***

 

image

După care. cu o pensie minimă beneficiarii acesteia își vor putea cumpăra un ceai de păpădie.

Poate unii mai țin minte ce s-a întâmplat în anii ‘90 când se măreau pensiile și salariile la fiecare câteva luni, au fost bătrâni care și-au strâns banii la saltea ca să aibă de înmormântare, iar după 2-3 ani cu toată agoniseala aia au cumpărat o carte, crescuse prețul unei cărți de la 5 lei la 50000-100000 de lei.

Si la fel au pățit și cei care au avut bani la CEC sau obligațiuni de stat din acelea comuniste, văzusem pe atunci la televizor un om care a avut obligațiuni de stat în valoare de 400000 de lei ceaușiști, adică vreo 4 apartamente sau vreo 5 autoturisme Dacia. După ce au trecut prin inflație și stabilizare omul a rămas cu prețul a 4 pachete de țigarete.

Nu trebuie neapărat să învățați economie, nu le putem ști pe toate, dar este obligatoriu ca fiecare cetățean de pe planetă să știe că întotdeauna inflația ia de la cei care au puțin și dă celor care au mult.

 

***

 

image

 

Există o lege a lui Murphy care spune că atunci când faci o prostie prima măsură pe care trebuie să o iei este să cauți pe cine să dai vina.

Mai există și un principiu care se numește Briciul lui Occam care ne spune că întotdeauna explicația cea mai simplă este probabil și cea corectă.

 

Unul din lucrurile pe care le fac eu în fiecare zi pentru a-mi câștiga existența este să ofer suport clienților care au o problemă.

Mai precis, în fiecare zi 5-6-10 din cei aproximativ 80000 de utilizatori ai programelor noastre ne sună și ne întreabă cum să facă diverse lucruri, sau ne solicită ajutorul când ceva se strică.

Noi ne conectăm la sistemul lor de calcul printr-o aplicație de control la distanță și încercăm să le rezolvăm problema, ei ne arată ce nu merge, noi le arătam cum trebuie făcut sau reparăm ce e stricat.

La un moment dat eram conectat la calculatorul unei doamne de prin Bihor. Si văd că femeia își șterge singură un fișier, pur și simplu l-a apunat cu nouseul și la tras în coșul de gunoi.

– Doamnă, de ce ștergeți fișierul acela? o întreb.

– Eu nu am făcut nimic, poate colega, mi-a răspuns doamna.

Întotdeauna i-am invidiat pe oamenii ăștia care au replica pe buze, eu ca să scot o asemenea perlă ar trebui să mă gândesc, să o formulez înainte în gând, după aceea să îmi găsesc curaj, dar femeia aia mi-a răspuns instantaneu. Găsise hackerul pe care să dea vina. Si asta s-a întâmplat în condițiile în care femeia aia știa că eu văd ce face.

Ceea ce doream de fapt să spun că în toți anii de când am contact cu oameni care lucrează pe calculator am auzit povestea asta cu hackerii, cu o persoană misterioasă care șterge fișierele din calculator și cu virușii de mii de ori. Aproape întotdeauna a fost vorba despre o prostie sau o greșeală a utilizatorului.

Cât despre viruși, am văzut multe calculatoare virusate dar și mai multe calculatoare în care antivirușii au făcut mai mult rău decât virușii.

Așa e și cu oamenii ăștia atacați de Lazarus, e bine să spui așa, cel puțin e sigur că nimeni nu o să ia legătura cu Nord-Coreenii să-i întrebe dacă e adevărat, doar nu o să spună cineva că și-a șters singur fișierele sau că a deschis mailul ăla în care erau ultimele poze cu Natașa care îl așteaptă fierbinte și umedă.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*