În vremurile Ceaușiste ajunsesem la concluzia că aveam o problemă, pur și simplu eram atât de stresat de ceea ce nu-mi plăcea că se întâmplă în jurul meu încât am ajuns la concluzia că aș fi mai fericit dacă aș fi lobotomizat, sau așa ceva, să fiu și eu ca și unii dintre colegii mei care veneau fericiți la serviciu după ce stăteau la coadă la lapte de la 5 dimineața, la ieșirea din schimb mergeau fericiți împreună la o bere, după aceea mergeau fericiți să stea la coadă la Comtim sau unde se dădea un moț de salam, se uitau fericiți duminică după-amiază la „Antena vă aparține” sau, într-o altă variantă, „Cântarea României”, mâncau fericiți salata aia de boeuf în care carnea era înlocuită cu ciuperci culese de pe câmp și își ungeau fericiți pâinea cu salata de icre făcută din conopidă…
Pentru că era cam greu cu lobotomizarea, am găsit o altă metodă de a mă rupe de acea mizerabilă viață de zi cu zi, mă scufundam în citit articole din cele două reviste de știință și tehnică care apăreau la noi, „Știință și tehnică” și „Tehnium”.
Citeam articolele alea din Tehnium, în loc să merg la o bere, abia așteptam să ajung acasă și mă puneam să proiectez circuitul imprimat pentru cine știe ce montaj despre care citisem dimineața înainte de a pleca la serviciu, făceam circuitul imprimat, făceam montajul, îl testam, uneori povestea asta îmi lua mai multe zile, chiar săptămâni și când terminam o luam de la început cu altă chestie.
Este adevărat că și cheltuiam o mare parte din puținii bani pe care-i câștigam pe hobby-ul ăsta, dar chestia asta mă ajuta să-mi păstrez cât de cât sănătatea mintală.
Probabil că și acum oamenii ar trebui să reacționeze la fel față de mizeria care are loc pe toată planeta.
De aceea am și început această revistă a presei din ultimele 24 de ore cu două articole oarecum tehnice, lucruri care nu au de-a face nici cu justiția coruptă, nici cu nemernicii care provoacă războaie pentru a se îmbogăți și mai mult, nici cu cretinii care ne conduc.
Încă de când am avut primul calculator, cândva în a doua jumătate a anilor ’80, jucam și jocuri pe el. Nu mult, dar jucam.
Tot felul de jocuri.
Până când, la un moment dat am descoperit „Transport Tycoon”, asta s-a întâmplat cândva în anii ’90, mai pe la început.
După aceea nu am mai avut alt joc pe calculator.
Acum nu prea mă mai joc, cred că nu m-am mai jucat de câțiva ani pe calculator, dar nu uit niciodată să-mi descarc ultima variantă a acestui joc.
Sunt sigur că toți, mai ales cei cărora părinții le făceau cadou de Crăciun o pereche de ciorapi în loc să le dăruiască un trenuleț, vor fi încântați de acest joc.
Am întotdeauna în casă un spray din ăla cu WD-40. Am și la firmă unul și am și la mama acasă încă unul.
Dar sunt conștient că WD-40 nu este decât o emulsie formată din petrol, apă și un detergent, așa că nici prin minte nu mi-a trecut să îl pulverizez pe obiecte din plastic sau în alte locuri care pot fi stricate sau pătate de petrol.
Mai jos veți afla și alte lucruri care nu este bine să le faceți cu WD-40.
„Iranul face prima mișcare în conflictul cu Israelul după ce a jurat să se răzbune pentru atacul ambasadei din Damasc”.
Nu voi spune decât că există o contradicție logică în titlu, știu că este intenționată, dar tot ilogică este.
Primul pas, așa cum rezultă din enunț, l-a făcut Israelul când le-a bombardat ălora ambasada. Asta ce s-a întâmplat ieri și în această noapte este cel de-al doilea pas.
Povestea asta cu adunatul de date seamănă deja a paranoia.
De fapt nici paranoia nu e, este pur și simplu încercarea de a ne prosti cu știri din astea alarmiste.
Pentru că de ce să cumperi o mașină ieftină dar performantă din China când poți cumpăra una scumpă din Germania sau din SUA.
Da, este adevărat că toate mașinile astea culeg tot felul de date. Dar nu numai mașinile chinezești adună date, toate mașinile moderne o fac.
Și nu o fac numai mașinile, telefonul pe care îl aveți în buzunar colectează și transmite mai departe date despre tot ce vi se întâmplă, știe și spune mai departe în ce loc sunteți în orice moment și mai și ascultă ce vorbiți din când în când, computerul vostru adună tot felul de date, ce faceți pe el, ce programe folosiți, la ce vă uitați pe internet și tot felul de alte lucruri.
Mai nou și televizoarele adună date, tu te uiți la el dar nu știi că și el se uită la tine.
Nu mai vreți ca toate dispozitive astea să vă spioneze?
E simplu, renunțați la telefonul mobil și la internet. Fiți offline și nimeni nu vă va mai spiona.
Domnul ministru al Sănătății spune că nu e tolerabil să nu prestezi servicii pentru care ești plătit în spitalul public și să trimiți pacienții la privat.
Da, nu e tolerabil.
Și ce le faceți?
Le suflați niște pene în fund?
Pentru că atât timp cât nu va exista o lege în care să scrie clar că un medic care face așa ceva este pedepsit, și să se menționeze cât se poate de clar care este pedeapsa, nu se va întâmpla nimic.
Mai ales că toată lumea, aproape fără excepție, face acest lucru, medicina privată din România nu este decât o formă de sifonare a resurselor din medicina „de la stat”.
Dumneavoastră, Domnule Ministru, sunteți cel care puteți face ceva în această privință, faceți o lege prin care se interzice medicilor de la stat să aibă interese în medicina privată, cu pedepse și tot ce mai este necesar.
Mâine puteți să o faceți și sunt sigur că tot poporul acesta ar susține o astfel de lege.
Dragoș Damian spune că “Două lucruri ar fi trebuit să facă autoritățile în ultimii 17 ani de când suntem membri ai UE: o strategie de reindustrializare și o strategie de repopulare. Doar atât!”
Sunt de acord cu prima parte, România ar fi trebuit să elaboreze și să aplice o strategie de reindustrializare.
Cu partea a doua nu sunt de acord, nu vom fi fericiți dacă ne inmulțim ca șobolanii.
Eu cred că problema cu pensiile, și cu sănătatea și cu toate s-ar putea rezolva mult mai simplu, dacă am fi nu numai mulți, dar daacă am fi și puțin mai deștepți:
Nu mai impozitați câștigul, ci impozitați cheltuiala.
Nu impozitați ceea ce câștigă fiecare firmă și fiecare cetățean, ci impozitați ceea ce cheltuie fiecare cetățean zi de zi. Fără nici un fel de excepție.
Iar dacă cota de impozitare ar fi corect stabilită, ar fi bani și pentru pensii, și pentru sănătate și pentru orice altceva mai este nevoie.
***
A fost lansat OpenTTD Portable 14.0 (joc de urbanism)
O nouă versiune a OpenTTD Portable a fost lansată. OpenTTD este un joc de planificare urbană și simulare în care jucătorul își propune să câștige bani prin transportul de mărfuri pe uscat, apă și aer. Este ambalat în format PortableApps.com, astfel încât să se poată integra cu ușurință cu Platforma PortableApps.com . Și este open source și complet gratuit.
Șapte locuri în care nu ar trebui să utilizați niciodată WD-40
WD-40 este proiectat pentru a preveni ruginirea prin deplasarea apei în crăpăturile și crăpăturile din metal (aceasta este ceea ce înseamnă „WD”). Este, de asemenea, un lubrifiant versatil și poate fi folosit chiar și ca solvent, dar există câteva locuri în care nu ar trebui să îl pulverizați niciodată.
WD-40 nu are aceeași vâscozitate ca unsoarea sau uleiul tradițional și poate eroda anumite finisaje și poate cauza probleme atunci când este utilizat ca înlocuitor. Deși este tentant să credeți că este o idee bună oriunde trebuie să reduceți frecarea, iată câteva locuri în care cu siguranță nu ar trebui să utilizați niciodată WD-40.
Fost nr.2 în Pentagon: NATO a gândit un plan nebun care i-a îngropat pe ucrainieni
Alianța Nord-Atlantică a propus inițial un plan nebun de contraofensivă pentru Forțele Armate ucrainene, a scris fostul adjunct al secretarului adjunct al Apărării Stephen Bryan într- un articol pentru site-ul web „Arme și strategie”.
Militarii din Armata ucraineană nu respectă ordinele, amenință comandanții, dezertează și refuză să lupte, rezultă din ordinul de întărire a disciplinei semnat de comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, Alexandru Syrsky. „Pentru rezolvarea problemei problematice privind prevenirea infracțiunilor militare săvârșite de personalul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei este necesară introducerea unui sistem unificat de lucru pentru […]
Franța a plătit 600 de milioane de euro către Rusia pentru gaz natural lichefiat, conform noilor date, informează Politico. Aceste date arată faptul că Franța crește în tăcere plățile pentru gaz către Rusia, în timp ce președintele Emmanuel Macron se poziționează puternic ca fiind unul dintre cel mai ferm apărător al Ucrainei.
Cancelarul german Olaf Scholz a plecat sâmbătă pentru o vizită oficială de trei zile în China, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping, după opriri în oraşele Chongqing şi Shanghai, relatează dpa.
Mai multe companii chinezești expun în mall-uri din România, tot mai intens în ultima perioadă, modele de autoturisme proaspăt lansate pe piața europeană, preponderent electrice, în vreme ce altele au anunțat planuri oficiale de lansare în țara noastră sau producerea unor modele speciale pentru Europa.
Mai multe modele ale mărcii britanice MG au fost prezentate în centrele comerciale din România, brandul aflându-se în portofoliul gigantului chinez de stat SAIC Motor, cel mai mare producător auto din țara asiatică.
Concomitent, Lynk&Co – marcă deținută de grupul chinez Geely și companie „soră” cu Volvo și Polestar – a anunțat în februarie 2024 că se va extinde în România și Grecia, iar ulterior pe alte zece piețe europene.
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că nu este tolerabil ca un medic angajat în sistemul public să trimită pacienţii într-o clinică privată, precizând că „nu este nici moral, nici etic, nici uman”. Vă reamintim că o investigația HotNews.ro a arătat că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a fost remunerat la clinica privată deținută de soția sa, în timp ce era manager la Spitalul Universitar din București, deși legea nu îi permite acest lucru.
Cum să faci praf o nație în 50 de ani
Va fi un șoc de proporții epice pentru bugetul de pensii, deja cocoșat, pentru că deșertul demografic din ultimii 34 ani nu va putea susține un astfel de număr de pensionari.
Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19:00, apropiații victimelor de la 2 Mai au organizat în Piața Victoriei din București un manifest prin care cer dreptate pentru cei doi tineri uciși cu mașina de Vlad Pascu.
Parcarea din Girocului este gata. Are aproape 90 de locuri
Primăria Timișoara anunță că parcarea cu 86 de locuri din Calea Girocului, de la intersecția străzilor Martir Ioan Stanciu cu Cosminului, a fost finalizată.
În zona Bogdăneștilor se va amenaja un nou parc, cu terenuri pentru sport
Zona în care se află acum amenajarea de șantier pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor va fi transformată în parc. Viceprimarul Cosmin Tabără a prezentat primele randări cu modul în care va arăta investiția.
Anul trecut a fost scos la licitație contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a fost atribuit, acum au fost realizate și primele randări, ce urmează să fie supuse avizării..
Noul parc va avea locuri de joacă, un teren multifuncțional, de tartan, de fotbal/tenis/ handbal, un teren de baschet, mese de tenis de masa, va fi introdusă și o masa de taqball, două culoare alergare de tartan, spatii verzi, dar și locuri unde copiii pot folosi, feriți de mașini, trotinete, role, biciclete.
Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”
Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în vederea desfășurării evenimentului „Străzi pentru Comunitate”.
Astfel, între orele 07.00 – 17.00, circulația rutieră va fi închisă pe tronsonul cuprins între Calea Torontalului și strada Martir Cernăianu, precum și pe tronsonul cuprins între strada Amforei și Calea Torontalului.
Menționăm, de asemenea, că circulația tramvaielor de pe liniile 4 și 7 va fi suspendată pe bulevardul Cetății, între intersecțiile cu bulevardul Cetății – Calea Torontalului și bulevardul Cetății – strada Gheorghe Lazăr. Tramvaiele liniilor 4 și 7 vor circula, astfel, deviat de la Piața 700 pe traseul Piața Traian – Gara de Est și retur.
Se recomandă șoferilor să folosească rute alternative pe perioada desfășurării evenimentului.
Vaporașe suspendate și tramvaie deviate în weekend la Timișoara
Vaporașe suspendate și tramvaie deviate în weekend la Timișoara. Circulația mai multor linii de transport în comun va fi modificată, la final de săptămână, în Timișoara. Societatea de Transport Public anunță…