Economia românească se duce dracului, despre sistemul de sănătate nici nu mai vorbim. Școala, inclusiv învătământul universitar, a devenit o glumă proastă, astfel că firmele șî instituțiile statului au ajuns să fie infestate cu cretini posesori de diplome. Cei din Ministerul de Finanțe parcă vor să demonstreze în fiecare zi că nu sunt decât niște incompetenți care probabil că nu știu nici ei cum au ajuns acolo, cu atât mai puțin știu ce au de făcut.
Justiția s-a încurcat în legi în asemenea hal încât pur și simplu infractorii, ăia de nivel mare, care au furat milioane, zburdă și nimeni nu le mai poate face nimic.
Tot astăzi aflăm că România a încheiat un acord cu SUA prin care se încalcă libertatea presei și ale principiilor de bază ale democrației, chiar de către Statele Unite ale Americii, nu doar de către Guvernul României.
Mass media se împarte „oficial” în cea independentă și cea plătită de stat.
Iar povestea cu „Îngerii cu halate albe de la ATI” a trecut deja la etapa cu gloanțe. Chiar, oare ce or avea ăia de ascuns?
Voi realizați în ce rahat ne aflăm?
Și că direcția spre care ne îndreptăm este posibil să fie greșită?
***
Elon Musk promite un interviu „distractiv” cu Donald Trump. Avertismente din partea UE pentru proprietarul rețelei X
Comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, l-a avertizat luni pe Elon Musk, proprietarul reţelei de social media X, cu câteva ore înaintea unui interviu în direct cu Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, amintindu-i de obligaţiile de moderare pe reţeaua de socializare pentru a evita „amplificarea conţinuturilor periculoase”, relatează AFP și Agerpres. La rândul său, Elon Musk promite un interviu „distractiv”.
Record absolut de temperatură înregistrat în Norvegia: Câte grade s-au înregistrat într-o regiune din Oceanul Arctic
Svalbard, un arhipelag norvegian situat în Oceanul Arctic, a doborât duminică recordul său absolut de temperatură pentru o lună august, după ce s-au înregistrat 20,3 grade Celsius, a anunţat luni Institutul meteorologic norvegian, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
America se pregătește de scăderea majoră a pieței bursiere
Piața bursieră americană va suferi o corecție majoră în 2025, cauzată de o încetinire a economiei SUA și o bulă AI, avertizează investitorul veteran David Roche conform Profit.ro. El anticipează un minus de 20% în 2025, poate începând chiar de la sfârșitul acestui an, conform CNBC. Industria inteligenței artificiale a intrat „în mod cert într-o […]
Fost nr.3 in Pentagon: Unitățile ucrainene care au pătruns în Regiunea Kursk au căzut direct în capcana rusă
Atacul asupra Regiunii Kursk a fost întreprins pentru a ridica moralul armatei ucrainene, consideră diplomatul american, fostul Secretar adjunct al Apărării al SUA, Chas M. Freeman. „Din punct de vedere politic, cred că Zelenski și compania au încercat să ridice moralul Ucrainei, care este foarte jos, având în vedere toate pierderile suferite”, a spus el […]
Italia şi Elveţia pledează pentru un nou summit de pace privind Ucraina, cu participarea Rusiei
Italia şi Elveţia şi-au exprimat luni sprijinul pentru organizarea unui nou summit de pace cu privire la războiul din Ucraina, de data aceasta cu participarea…
Google a pierdut 1,9 mld. dolari în 3 ani investind în UiPath. Gigantul american încă mai deţine 7 milioane de acţuni UiPath evaluate la 90 mil. dolari. De la începutul anului 2024 încoace acţiunile UiPath au minus 53%
Cea mai mare investiţie din portofoliul Alphabet (simbol bursier GOOG), compania-mamă a Google, era în primăvara lui 2021 la producătorul de software de automatizare UiPath (simbol bursier PATH), de circa 1,9 miliarde de dolari. Atunci investiţia depăşea nume consacrate pe Wall Street precum AirBnb (81 mil. dolari), Lyft (371 mil. dolari), Oscar Health (458 mil. dolari).
Americanii vor să ne împrumute ca să le cumpărăm armamentul
Guvernul a pregătit unele modificări legislative pentru a putea accesa din partea SUA împrumuturi substanțiale și la dobânzi avantajoase, apropiate de costurile la care se împrumută Trezoreria SUA, destinate achiziției de armament și sprijinirii industriei de armament. De această facilitate a beneficiat până în prezent doar Polonia, transmite Profit.ro. Pe lângă contractele de achiziție de […]
România s-a angajat să omoare democrația ca să combată mai bine Rusia
Organizația pentru drepturile omului APADOR-CH a luat atitudine, cerând socoteală Ministerului de Externe pentru un acord cu SUA care încalcă flagrant dreptul la opinie, la liberă exprimare și la informație. Organizația atrage atenția asupra unor expresii folosite în acordul semnat de Guvernul României cu SUA, în luna iunie, prin care se înțelege că deja mass-media se împarte în cea independentă și cea plătită de stat, iar pe lângă îngrădirea libertății presei se mai încalcă și drepturile societății civile, pentru că acordul presupune accesul doar la anumite informații care trec prin filtrele guvernelor. Este pentru prima oară când un ONG semnalează aceste încălcări grave ale principiilor de bază ale democrației, chiar de către Statele Unite ale Americii, nu doar de către Guvernul României, după 2020.
Paul de România, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, nu va fi adus în România – decizie a instanței in Malta / Ministrul Justiției: O hotărâre revoltătoare, premierul să reacționeze
Curtea de Appel din Malta a respins aducerea în România a fugarului Paul-Philippe, condamnat definitiv, în decembrie 2020, la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, califică drept „revoltătoare” decizia și spune că îi va propune premierului Marcel Ciolacu ca Guvernul să reacționeze la nivel diplomatic „la o asemenea încălcare flagrantă a deciziei CJUE”.
De ce a crescut, din nou, inflația
Majorarea accizelor la carburanţi, energia, restaurantele, apa şi canalizarea au accelerat creşterea inflaţiei în luna iulie a acestui an, conform Buletinului Macroeconomic Special al Libra Internet Bank. Creşterea lunară a preţurilor de consum (+0,6%), cea mai ridicată din ultimele cinci luni, a pus inflaţia anuală pe o traiectorie de creştere temporară, aceasta „sărind” la 5,4% […]
Deficitul comercial reîncepe să crească şi România revine la tradiţia creşterii importurilor peste exporturi. Deficitul comercial a ajuns la 15 miliarde de euro în S1/2024, cu 1,8 miliarde de euro peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a lui 2023.
Economia (în special industria), care este strâns legată de evoluţia pieţelor din UE, încă are de dus povara creşterilor mici din spaţiul european, unde merg trei sferturi din exporturile României. Germania, principalul partener economic al României (19 miliarde de euro exporturi în această ţară, anul trecut), a avut, în 2023, o cădere de 0,2%, iar institutele de cercetare economică ale Germaniei nu se grăbesc să arate vreun curcubeu la orizont. Italia şi Franţa (locul doi şi trei în totalul exporturilor româneşti) au crescut în 2023 cu un marginal 0,9% şi nici ele nu anticipează minuni. Dacă, la şase luni din an, exporturile au scăzut cu 2,4%, în iunie falia export-import s-a adâncit. În iunie 2024, faţă de iunie 2023, importurile au crescut cu 5,2%, în vreme ce exporturile au avansat insesizabil, cu un plus de doar 0,1%.
Opinie Octavian Bădescu, antreprenor: Chiar duduie economia şi ne merge atât de bine?
Ce se ascunde sub halatul alb
Ce mi se pare la fel de înspăimântător ca posibila vinovăție ucigașă cu premeditare a doctorițelor de la spitalul Sf. Pantelimon este poziția Colegiului Medicilor și a Organizației Medicilor ATI de a împiedica cercetarea zișilor medici de către procurori. Când e vorba de morți în condiții cât se poate de dubioase, văd că doctorii vor să fie investigați și judecați tot de doctori, căci procurorii nu se pricep la medicină. Așa cum parlamentarii au fost făcuți scăpați din anchetele DNA de colegii lor, tot parlamentari, prin vot. Sau, așa cum, în Evul Mediu, oamenii Bisericii nu puteau fi judecați decât de Biserică…
Anchetatorii extind cercetările la Spitalul „Sf. Pantelimon”. Au cerut exhumarea altor cinci pacienţi decedaţi aici în aprilie
Anchetatorii extind cercetările în dosarul în care doi medici de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București ar fi ucis cu premeditare un pacient şi cer dezhumarea şi autopsierea a altor cinci pacienţi care au decedat în luna aprilie la acelaşi spital.
Acuzații grave în scandalul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. O fostă doctoriță, amenințată cu moartea: „Voi fi otrăvită”
Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon, din București, continuă. Noi dezvăluiri halucinante au fost făcute de personalul unității sanitare. O fostă doctoriță de la Spitalul Pantelimon susține că a fost amenințată cu moartea după dezvăluirile făcute, în legătură cu ororile de la secția ATI.
Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților: am primit un glonț în fereastră și multe amenințări, după dezvăluirile de la Spitalul Pantelimon
Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat luni seară, în direct la Antena 3 CNN, că la începutul lunii iunie, a fost tras un glonț de avertisment în geamul locuinței sale din București, după ce a făcut mai multe dezvăluiri despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon.
Dosarele ATI COVID din Sibiu sunt blocate de 3 ani: nu se găsesc medici pentru a se realiza expertizele / ”Dosarele sunt în lucru” / O asistentă a acuzat medicii de aici de administrarea defectuoasă a medicamentelor și a procedurilor medicale
Cele 13 dosare desprinse din prima cercetare penală începută la Spitalul Clinic Județean Sibiu în martie 2021 sunt blocate din cauza lipsei medicilor care să…
Poşta Română va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor, din 16 august
Distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară va începe pe data de 16 august, informează Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) într-un…
Școala începe din toamnă cu noi provocări pentru profesori și elevi. Ce reguli sunt privind nota la purtare și telefoanele mobile
Profesorii vor avea noi responsabilități în anul școlar 2024-2025. Noul regulament de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) a fost publicat în Monitorul Oficial și introduce cursuri de educație parentală și cursuri online sau hibrid pentru elevi în situații excepționale.
Declaraţia Unică va fi înlocuită cu Declaraţia Inteligentă. Boloș: „Nu mai depui o declaraţie cu estimatul pentru următoarea perioadă”
Declarația Unică actuală urmează să fie înlocuită cu o Declarație Unică Inteligentă/Digitală, anul 2025 urmând să fie unul de tranziție între cele două sisteme de declarare, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu pentru Profit.ro. Noua declarație va fi una precompletată și cu calcule deja făcute, în baza informațiilor pe care documentul le va extrage, în cazul fiecărui contribuabil, din toate modulele și bazele de date ale ANAF, cum ar fi e-Factură, e-TVA, e-Transport.
O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”
O creatoare de conținut de origine americană căsătorită cu un român și stabilită în România a realizat un videoclip pe Tiktok în care se plânge de diferențele de tehnologie dintre SUA și România în ceea ce privește plata cu cardul.
Tramvaiele 1, 2 și 5 circulă deviat. Vor întoarce la Gara de Est, venind dinspre Badea Cârțan
Aquatim desfășoară, în următoarea lună, lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în zona Modern, pe strada Gheorghe Adam. În acest timp, tramvaiele 1, 2 și 5 vor circula deviat. Din Piața Traian, toate o vor lua spre Gara de Est, unde vor întoarce în buclă.
Strada Ofcea se închide câteva zile pentru asfaltări
Strada Ofcea se închide câteva zile pentru asfaltări.
A fost inaugurată prima maternitate nouă construită în Timișoara în ultimii 50 de ani (foto)
Prima maternitate publică construită în ultimii 50 de ani în Timişoara a fost inaugurată astăzi, în apropiere de Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Dr. Pius Brînzeu” Timişoara, investiţia de 20 de milioane de euro beneficiind de finanţare din fonduri europene. La inaugurare au participat oficiali judeţeni, coordonatori ai proiectului, dar şi Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan
Justiţie de Timişoara. Primăria nu poate evacua clanul Cîrpaci dintr-un imobil de pe CD Loga pe care l-a intabulat anul trecut
La un an de la momentul în care a reuşit să redobândească imobilul de pe CD Loga nr. 52, Primăria Timişoara nu reuşeşte să intre efectiv în clădire. Membrii clanului care stăteau acolo nu au vrut să plece, astfel că a fost demarat un proces de evacuare. După nenumăreate tergiversări, Curtea de Apel Timişoara a…
Ce facem astăzi, 13 august 2024, în Timișoara?
Marți, 13 august, puteți participa la workshopuri diverse sau să vizitați expoziții.