Chiar în urmă cu câteva minute am găsit pe Twitter o idee care sugerează o foarte bună soluție pentru ca viitorul Americii, și în consecință al întregii omeniri, să devină mult mai luminos. Și ideea este atât de bună și atât de simplă încât a putut fi exprimată cu ajutorul unei singure poze, cea de sus.
Experții în cardiologie au descoperit că parcurgerea pe jos a 4000 de pași zilnic a redus foarte mult riscul de moarte prematură din toate cauzele.
Nu că ar fi ceva nou.
Și să știți că nu e un efort prea mare, oricine poate face asta.
Pentru că exemplul personal este întotdeauna cel mai bun exemplu, am făcut chiar acum un mic calcul, am măsurat pe hartă cât de lung este traseul pe care îl fac zilnic pe jos, am calculat aproximativ cât este de lung un pas normal de-al meu, de plimbare, și am ajuns la concluzia că în ultimul an am parcurs zilnic între 5000 și 15000 de pași. 7 zile/săptămână. Niciodată mai puțin. Dacă eu pot poate oricine care nu este invalidat de o boală oarecare.
Bugetarii de la Finanțe se plâng că un om cu o leafă de 6000 de lei net (și asta e o leafă serioasă pe care cred că nu o prea merită nimeni din țara asta, nici măcat președintele, indiferent de cât de valoroși s-ar crede unii dintre noi) nu poate lupta cu un avocat care are o leafă de 10000.
Pur și simplu nu pot să înțeleg așa ceva.
Avocatul ăla nu poate schimba legea.
Dacă în lege scrie clar că, de exemplu, cineva trebuie să plătească un impozit sau o taxă și trebuie să plătească într-un anumit termen, și că dacă nu plătește pățește ce pățește, nu văd cum un avocat ar putea să schimbe acel text.
Nici nu ar fi necesar ca acel finanțist sau avocat să fie cineva plătit cu 6000 de lei/lună, acest lucru ar putea fi făcut și de un om care a terminat 8 clase și în consecință știe să scrie și să citească în limba română și înțelege ce a citit. Îi pui legea în față și el o citește.
Există și posibilitatea ca legea să fie scrisă greșit, să dea posibilitatea la interpretări.
Și din păcate în România avem un adevărat haos în această privință, avem legi care dau posibilitatea la interpretări, avem legi care se bat cap în cap, avem legi făcute la comandă strict în beneficiul unor persoane și, mai ales, avem o mulțime de oameni plătiți cu 6000 de lei sau mai mult care nu înțeleg legile alea. Inclusiv judecători.
Dar în acest caz ar trebui să protestăm cu toții împotriva legilor scrise greșit, oamenii, inclusiv angajații de la Finanțe, să iasă în stradă și să ceară înlocuirea legilor greșite. Sau chiar înlocuirea sistemului care permite ca legile să fie făcute de niște oameni care fac legi greșite.
Dar niciodată salariile mai mari nu vor rezolva această problemă.
Statul trebuie să-i înapoieze lui Dan Voiculescu suma de 60 de milioane de euro pentru că i-a luat mai mult de ⅓ din pensie.
Și acest lucru este tot o consecință a unei legi scrise greșit de către niște cretini plătiți și ăia mult prea bine
Pentru că ei s-au gândit numai la omul ăla cu o pensie minimă, de 1000 de lei, să nu-l lase să moară de foame.
O lege bine făcută nu l-ar fi lăsat nici pe săracul ăla cu mai puțin decât îi trebuie să supraviețuiască, dar nici lui Voiculescu nu i-ar fi lăsat mai mult, indiferent de cât de mare este pensia pe care o primește.
Aici la noi, în Timișoara, a ieșit un întreg circ pentru că o doamnă, cred că este vorba despre o doamnă consilieră locală, a spus că cimitirele ar trebui să fie amenajate în așa fel încât oamenii să meargă cu plăcere acolo.
Au porcăit-o ăștia de i-a mers fulgii. Mai ales că am observat că a început campania.
De fapt, lăsând politica și interesele deoparte, femeia nu a spus o prostie.
A spus ce am spus și eu în urmă cu 2-3 ani, că cimitirele ar trebui reamenajate pentru a deveni un fel de parcuri.
Nu este o idee originală, în toate țările cu adevărat civilizate există așa ceva.
De ce ar fi rău ca în zilele toride cetățenii din Calea Șagului, de exemplu, să aibă un loc plăcut, cu umbră și verdeață, undeva unde nu există plozi care urlă ca descreierații, unde ciripesc păsărelele, în care să se așeze pe o bancă și să citească o carte. Sau să se plimbe. Sau să se gândească că la un moment dat vor ajunge și ei acolo, așa că poate ar trebui să nu-și mai dea atâta importanță.
Cimitirele nu trebuie să fie nici un loc trist.
Da, ești trist când îți înmormântezi o rudă, sau un prieten, Dar după aceea tristețea mai trece.
Le sugerez celor care nu sunt de acord cu mine să meargă în oricare din cimitirele Timișoarei de Ziua Morților, mai e puțin până atunci și poate că unii din noi o mai apucăm.
O să vadă că nu e foarte multă tristețe acolo, oamenii se duc, aprind o lumânare, se gândesc puțin la mortul ăla, și la cele bune și la relele pe care le-a făcut în viață, uneori se amuză când își aduc aminte de aceste lucruri, se întâlnesc cu rude și cu prieteni pe care poate nu i-au văzut de un an.
Și ca să fie și mai puțin triști poate se vor gândi că mortul ăla supraviețuiește într-un fel oarecare, e adevărat că nu în forma în care era Ionescu sau Popescu, dar bucățele mici de tot din el încă se mișcă pe undeva, probabil chiar acolo, în mormântul ăla, sau în copacul care a crescut lângă mormânt, sau în iedera aia, și vor trăi sub forma asta multe milioane de ani de acum încolo.
Vorbeam în urmă cu ceva timp cu o prietenă la telefon. Ea era într-o parte a orașului, eu în alta, și ne povesteam ce vedem pe stradă.
Și am ajuns la concluzia că se fac lucruri în oraș.
Și se fac lucruri importante, nu mărunțișuri, parcări, zugrăveli de clădiri și alte mărunțișuri din astea.
Doar că, Doamne ce încet se fac.
Vă mărturisesc că eu, în acest moment mă gândesc la Pasajul Solventul, sau la podul ăsta despre care se vorbește că va fi făcut tot acolo, exact cum în copilărie mă gândeam la anul 2000. Îmi spuneam, când aveam vârsta de vreo 5-6 ani, vai ce mult mai e, ce fain ar fi să trăiesc până atunci.
Lucrurile se mișcă mult prea încet.
Am impresia că sistemul este de vină.
Vă mai aduceți aminte de povestea mea cu coșurile de gunoi de pe Bulevardul Sudului?
Când am văzut că înainte de inaugurarea lucrării nu este nici un coș de gunoi acolo îi propusesem unei doamne consiliere locale să cumpăr eu, din banii mei, 10 coșuri de gunoi de la E-mag, rugând-o doar să-mi facă rost de cineva care să le ia de la mine și să aibă și o cheie de 14 să le monteze.
Calculasem că toată poveste va dura cel mult două zile, una pentru primirea coletului și încă vreo 2 ore pentru montarea coșurilor.
Nu s-a putut, pentru că sistemul este altfel făcut.
Și a trebuit să treacă peste un an până când acolo să fie montate niște coșuri de gunoi. Bineînțeles, la alt preț. Un an pentru ceva ce puteam face eu, fără bani, fără puterea și angajații Primăriei, în 2 zile. Sau ce ar fi putut face Primăria în câteva ore, pentru că normal ar fi ca Primăria să aibă undeva un depozit în care să se găsească în orice moment 100-200 de coșuri de gunoi, 100-200 de bănci de parc, 100-200 de alte lucruri, astfel ca atunci când e nevoie să poți înlocui sau monta un coș în cel mult o oră-două.
Pentru a crea locuri de muncă pentru cei care nu știu să facă nimic, și pentru că nu ne-a dus mintea să facem lucrurile simplu, am creat un sistem birocratic scump și ineficient care în loc să ne ușureze viața ne-o îngreunează.
Nu știu dacă acest sistem poate fi schimbat aici, pe plan local, sau ar trebui să se facă o mare reformă la nivelul întregii țări, poate și una și alta, dar ceva trebuie făcut.
Nu mai putem continua în felul ăsta, ca o lucrare care în alte părți este făcută în câteva zile, la noi, în întreaga țără, să fie făcută în câțiva ani.
***
După Michelangelo, Florida îl INTERZICE în școli și pe Shakespeare. De unde a pornit totul
După Michelangelo, statul american Florida îl interzice în școli și pe Shakespeare. William Shakespeare este cenzurat în unele școli din Florida pe fondul confuziei legate de o nouă lege semnată de guvernatorul Ron DeSantis. Ce […]
”Planul A” este utilizat în mod obișnuit pentru a desemna o strategie curentă; ”Planul B” este utilizat în mod obișnuit pentru a desemna o strategie de rezervă sau alternativă în cazul în care Planul A nu funcționează.
O echipă internațională de cercetători condusă de Universitatea de Medicină din Lodz, Polonia, care a realizat un studiu major pe mai mult de 220.000 de persoane, publicat în revista European Journal of Preventive Cardiology a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Experții au constatat că mersul pe jos a 4.000 de pași zilnic a redus foarte mult riscul de moarte prematură din toate cauzele.
Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au intrat joi în grevă spontană nemulţumiţi de măsurile propuse de guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar afecta peste 22.000 de persoane din sistem. Conform liderilor sindicali, măsurile ar aduce o reducere salarială de circa 700 de lei unui angajat, însă se vor pierde şi o serie de posturi şi de sporuri.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi seară, la România TV, referitor la protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică, că acum este „ultimul tren al României de a se dezvolta” și că el și Nicolae Ciucă nu sunt iresponsabili, fiind vorba de riscul de a pierde fonduri europene. El reclamă că „nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”.
Dan Voiculescu, „baronul Antenelor”, a câștigat în civil un proces împotriva Finanțelor Publice București cu privire la suma de 55.869 de lei pe care Fiscul i-a luat-o din pensie peste limita de 1/3 stabilită din lege. Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de pușcărie pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și la plata unui prejudiciu de 60 de milioane de euro, așa că are popriri pe toate conturile.
Poate că așa eram și noi. Dar lumea nu
Poate că noi am făcut alegeri proaste, am fost expuși abuzurilor și riscurilor și le-am supraviețuit cu bine. Dar nu trebuie să ignorăm că astăzi a crescut viteza cu care un adolescent poate ajunge într-o situație fără ieșire. Nu putem să ne amăgim că dramele adolescenței sunt doar o iubire neîmpărtășită, un mesaj fără răspuns, o mahmureală. Nu au fost niciodată, acum cu atât mai puțin.
Până la finalul anului în curs va începe etapa de proiectare a noului pod peste Bega, din zona Solventul, respectiv a noului drum de legătură care va oferi o alternativă pentru traficul rutier, între nordul și sudul orașului. Proiectul va costa 200 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar cea mai mare parte a banilor…
Şase concerte la Timișoara, în cadrul Festivalului „George Enescu”
Mari ansambluri ale lumii – Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Camerata Bern, Manchester Camerata și Romanian Chamber Orchestra – vor urca, în septembrie, pe scena Sălii Filarmonicii Banatul, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, organizat pentru al doilea an consecutiv…
O afirmație controversată a unei consiliere locale USR a atras atenția în cadrul dezbaterii unui proiect oricum halucinant: societatea Horticultura va administra două dintre cimitirele Timișoarei. „Compania municipalității care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi din Timișoara va prelua în administrare, pentru următorii cinci ani, două cimitire ale orașului: Șagului și Rusu Șirianu. Proiectul-pilot reprezintă o premieră și o provocare pentru Horticultura și are ca scop îmbunătățirea aspectului, curățeniei și serviciilor din aceste cimitire”, a anunțat cu seninătate municipalitatea. Soluția este, desigur, mai simplă decât organizarea unei licitații, iar ideea a venit „în urma rezultatelor bune obținute” de Horticultura cu administrarea parcurilor din zona centrală.