Cu toate că de vreun an nu am foarte multe motive să râd, cea mai difuzată știre de ieri, nu a existat niciunde în lume vreun ziar important care să nu o difuzeze, m-a făcut să râd în hohote:
Dalai Lama, da, omul acela reîncarnat din Avalokiteśvara, după ce a îmbrățișat un băiat, l-a pupat pe gură și după aceea l-a întrebat dacă nu vrea și să-i sugă limba.
Am râs când am citit știrea, după care am mai râs o dată imaginandu-mi ce mutră vor face unii care nu vor înțelege nici contextul și nici umorul întâmplarii. Nu prea au înțeles nici mulți dintre ziariști.
Oricum, este o secvență care parcă ar fi desprinsă dintr-o carte a lui Frederic Dard, autor care în aceste vremuri de corectitudine politică cred că este interzis. Dacă nu l-au interzis încă, grăbiți-vă să-i citiți cărțile, acelea cu San Antonio, până când mai aveți voie.
Puteți să faceți și un experiment interesant, uitați-vă la cei din jur când vor citi știrea asta cu Dalai Lama, dacă nu râd înseamnă fie că sunt proști, fie că nu au simțul umorului, adică sunt idioți, pentru că idioții nu au simțul umorului.
Macron este criticat pentru că a spus că Europa nu trebuie să fie nici vasalul Chinei și nici al Americii.
Eu cred că dimpotrivă, Macron este unul din puținii adevărați patrioți europeni. Pentru că asta înseamnă patriotismul în Europa, să vrei ca Europa să aibă propria armată și să fie una din cele trei mari puteri economice ale lumii.
Cristian Diaconescu spune că odată cu sfârșitul războiului va urma o resetare la nivel global, iar cei care nu vor fi la masa negocierilor vor face parte din meniu. Are dreptate. Dar este bine ca înainte de resetare fiecare să-și aleagă tabăra corectă, nu de alta dar să nu ne așezăm la masa din bucătărie, cea pe care sunt așezate farfuriile murdare și la care florăresele așteaptă să primească și ele o farfurie cu resturi.
Un profesor din Statele Unite și-a pierdut slujba pentru că a cerut elevilor săi să facă o compunere în care să-și scrie propriul necrolog.
Chestia asta seamănă cu ce a pățit acea profesoară care le-a arătat elevilor statuia lui David. Și ne arată nivelul extrem de scăzut la care se situează cei care hotărăsc soarta învățământului din SUA.
Eu cred că dimpotrivă, ar fi un exercițiu interesant nu numai pentru elevi, ci pentru oricare dintre noi: să ne imaginăm că mâine vom fi morți și ce rămâne după noi, ce vor spune și vor gândi cei care ne însoțesc la mormânt.
Domnul Ciucă, un fost militar, spune că o armată puternică este o garanție a drepturilor cetățenilor.
Dacă tot ați fost în Timișoara, domnule Ciucă, poate că în loc să vă întâlniți cu frezații ăia pe care i-am văzut ieri așteptându-vă în Piața Unirii ar fi fost mai util să mergeți și în Calea Girocului, să-i întrebați pe oamenii ăia cum e cu armata și cu drepturile cetățenilor.
Se tot vehiculează de o vreme că AUR ar fi telecomandat de către ruși.
Că e telecomandat, este adevărat. Mi-a atras o prietenă atenția, de câte ori este întrebat ceva George Simion se uită în telefon să vadă răspunsul.
Eu m-am uitat cu un ochi la omul ăsta cam de când a început să fie arătat la televizor, de când cu cimitirul ăla din Valea Uzului. M-am uitat și cine îi asigura protecția, cine era alături de el în aparițiile publice, am mai citit câte ceva și despre cine îl finanțează (acum suntem noi cu toții, cu sau fără voia noastră, dar înainte ca oamenii ăștia să ajungă în Parlament nu a fost așa) și am ajuns la concluzia că în România sunt și alte forțe, altele decât cele din afara țării, care doresc să obțină o ciozvârtă din pradă. Nu e prima oară că oamenii ăia încearcă să facă acest lucru.
Președintele Franței a stârnit un val de nemulțumiri în urma interviului acordat duminică pentru Politico și Les Echos, în care a declarat că Europa ar trebui să se distanțeze de tensiunile dintre SUA și China în legătură cu Taiwan și să își creeze propria independență strategică în toate domeniile, de la energie la apărare. Macron a mai afirmat că Europa nu trebuie să devină “vasal” în contextul tensiunilor dintre SUA și China.
Premise pentru o Europă suverană, respectiv vasală
Presa MSM dâmbovițeană încă doarme. Nu și-a revenit după vizita lui Macron în China, deși implicațiile ar putea fi majore. Ar putea produce o ruptură în ”alianța de nezdruncinat” condusă de administrația Biden. Mai ales că poziția Franței pare a fi similară cu cea a Germaniei în privința Beijingului.
Casa Albă a rămas stupefiată. Nu și-a imaginat că tupeul lui Macron poate merge atât de departe. Într-un interviu acordat publicației americane Politico, președintele Franței pur și simplu a detonat adevărate bombe nucleare: 1) Europa trebuie să devină autonomă în raport cu Statele Unite; 2) Europa ar face bine să-și reducă dependența față de dolar și 3) Europa are nevoie de stimularea propriilor industrii de apărare.
Și chinezii o văd pe Ursula von der Leyen la fel cum o percep europenii: ca pe un slujbaș mărunt al administrației Biden, decis să pună interesele fundamentale ale Bruxelles-ului în balanță cu directivele strategice trasate de Casa Albă.
De altfel, șefa Comisiei Europene, spre deosebire de președintele Franței, a aterizat la Beijing cu tema scrisă de Washington. Iar chinezii știau foarte bine ”scopul și durata vizitei”, dovadă că pe Macron l-a primit ministrul de Externe pe covorul roșu, în timp ce von der Leyen a fost lăsată pe mâna unui funcționar de rangul 2. O umilință demnă de mesajul cu care venise pregătită.
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că pacea va însemna o resetare la nivel global. Urmăriți aici, integral, emisiunea […]
Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a sărutat un băiețel pe gură și i-a cerut să îi „sugă limba” la un eveniment public din India, relatează The Guardian.
Un profesor de psihologie din Statele Unite şi-a pierdut slujba după ce le-a dat elevilor săi de liceu un subiect de compunere neobişnuit: „Astăzi a fost ultima zi din viaţa ta, scrie-ţi necrologul”. Jeffrey Keene, […]
Oamenii bogaţi, responsabili de criza de apă din oraşele lumii
Conform unui nou studiu, bogaţii lumii consumă prea multă apă, lăsându-i pe oamenii mai săraci din oraşe fără acces de bază la aceasta. Cercetători din Marea Britanie, Suedia şi Olanda au afirmat că inechităţile sociale amplifică criza urbană de apă mai mult decât modificările climatice sau creşterea populaţiei.
Persoane mascate au atacat o mașină a poliției cu cocktailuri Molotov și alte obiecte la un marș împotriva acordului de pace din Vinerea Mare în Londonderry, a anunțat poliția luni, cu o zi înainte ca președintele american Joe Biden să viziteze Belfast, relatează Reuters.
O prezentatoare TV virtuală, creată de o companie media din Kuweit
O companie media kuweitiană a dezvăluit în această săptămână o prezentatoare de televiziune virtuală, generată de inteligenţa artificială, cu ambiţia declarată de a-i încredinţa responsabilitatea prezentării unui jurnal de ştiri în această ţară din regiunea Golfului Persic, informează AFP.
Marea majoritate a celor mai modeste gospodării din Franţa au fost forţate să taie din cheltuielile cu alimentele şi 42% chiar şi-au suprimat una dintre mesele zilnice din cauza inflaţiei, potrivit unui studiu privind precaritatea alimentară publicat sâmbătă de compania internaţională de sondaje şi cercetare de piaţă IFOP şi citat de EFE.
Țara europeană care nu mai recomandă vaccinarea împotriva COVID-19
Autoritățile din Elveția au încetat să mai recomande vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv pentru persoanele care sunt desemnate cu risc crescut de boală.
Elon Musk amână lansarea rachetei SpaceX Starship
Elon Musk a anunțat că lansarea rachetei SpaceX Starship se va amâna. Aceasta trebuia să aibă loc în această săptămână și ar putea fi amânată până spre sfârșitul lunii aprilie, potrivit Reuters.
Lupta aleșilor cu inteligența artificială. Parlamentarii doresc „limitarea fenomenului Deepfake”
Mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege pentru limitarea fenomenului prin care se folosesc înregistrări falsificate pentru transmiterea unor mesaje ca și când ar fi reale, cunoscut sub numele de deepfake.
O prefectură pe șoseaua de centură
România vrea să limiteze inteligența artificială: „Poți face orice, despre oricine“. De ce s-o limiteze, că oricum în scurt timp o să plece la muncă în străinătate și ea?
Se redeschide cursa pentru sinecuri. Cele mai râvnite funcții pe care se bat PNL și PSD
Săptămâna aceasta se reiau procedurilor pentru alegerea noilor șefi în mai multe instituții, care au funcționat de-a lungul vremii drept sinecuri de partid.
Afaceriștii din Senatul României. Dintre partidele aflate în Parlament, PSD stă cel mai bine, cu peste jumătate dintre senatori sau familiile lor având propriile firme.
PNRR-ul dă bătăi de cap Puterii. Zeci de obiective neîndeplinite la timp
Lista obiectivelor din PNRR pe care Coaliția ar fi trebuit să le aibă deja la cheie începe să fie din ce în ce mai lungă, fiind printre acestea și reforme foarte importante, ca pensiile speciale sau legislația penală.
„Doar o armată puternică este garanția că un stat și o societate sunt protejate și cetățenii se pot bucura în pace de drepturile și libertățile lor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, cu o zi înainte de ședința CSAT care este convocată la data de 11 aprilie 2023.
Un militar din Focșani a leșinat în timp ce premierul Ciucă ținea un discurs despre război VIDEO
Ceremonia militară a continuat, iar militarul a primit îngrijiri medicale pe o bancă, în centrul civic al municipiului Focșani.
Cine poate demonstra că telecomanda pentru AUR e la Moscova
Dacă nu va exista o demonstrație clară despre colaboraționismul lui George Simion cu serviciile secrete rusești, întreaga poveste va putea fi folosită în favoarea lui la următoarele alegeri.
Marea minciună a ADN-ului identitar în istoriografie
S-a răspândit pe întreaga planetă o adevărată industrie a „testelor ADN”. Industrie care generează miliarde pentru conceptorii săi, de altfel.
Marian Nazat: Trăiască rotativa!
Din această primăvară capricioasă, România trece la rotativă și în treburile dinlăuntrul țări, după ce, vreo două mii de ani, ocupanții străini s-au tot rânduit pe aici de parcă s-ar fi înțeles între ei. Sau s-or fi tocmit să ne stăpânească prin rotație, fără ca noi să știm? La naiba cu frământările mele de prisos, cui mai folosesc ele? Nici măcar mie… Așadar, Ciucă și Ciolacu, noii comici vestiți ai scenei politice neaoșe, sub oblăduirea fantoșei de la Cotroceni, au hotărât să-și împartă frățește ciolanul. Și fiindcă șmecheria asta trebuia să poarte un nume, i s-a zis simplu… rotativă. Lacheii de partid ai liderilor de mucava au aplaudat frenetic și au strigat în cor: „Trăiască unitatea de monolit pesedisto-liberală !” Ehe, și ce-l mai tăvăleau altădată prin cerneală sau în discursuri publice pe Ion Iliescu ori de câte ori preacinstitul și săracul milita pentru consens național! Ce mai tura-vura, fostul președinte a avut dreptate și zău că se cade să-i cerem scuze! Și totuși ce le-o fi cășunat ăstora trei să pună de-un asemenea blat, amintind de „cooperativa” din fotbalul autohton, din anii ’90? Sau la mijloc o fi iarăși mâna murdară a americanilor, interesați să aibă liniște și armonie în colonia carpato-danubiano-pontică?
Angajații vor avea parte de o minivacanţă de patru zile. Care sunt liberele rămase în acest an
În a doua jumătate a lunii aprilie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o minivacanaţă de patru zile, ca urmare a faptului că urmează sărbătorirea Paştelui. Astfel, ziua de 14 aprilie va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii Vinerea Mare, ziua de 16 aprilie este sărbătorit Paştele Ortodox va […]
Mii de teste COVID expirate, găsite abandonate lângă o pădure
Mii de teste COVID-19 au fost găsite abandonate, pe parcursul weeke-end-ului, în imediata apropiere a Pădurii Crâng de lângă municipiul Buzău, transmite Agerpres. Primăria a sesizat poliția.
Se închide Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, din motive de siguranță
Un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Pasarelei Îndrăgostiților – aflată într-o stare avansată de degradare – a fost trimis la Comisia Tehnică a Primăriei Municipiului Timișoara pentru a obține ultimul aviz. După obținerea acestuia, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși votului Consiliului Local, acesta fiind ultimul pas înaintea lansării licitației de execuție.
Cum şi unde au dispărut, într-o zi, 40 de câini din Danyflor Timişoara?
În noiembrie anul trecut, din adăpostul Danyflor, un adăpost privat, dar cu activitate finanţată de Primăria Timişoara, au dispărut într-o singură zi 40 de câini, spun voluntari de acolo. Situaţia aceasta, adusă la cunoştinţa Primăriei, a Poliţiei Timiş, a Parchetului,…
Ce facem astăzi, 11 aprilie 2023, în Timișoara?
Marți, 11 aprilie, Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, vine la UVT. La Două Bufnițe se discută despre genomică și neuroștiințe.
Hallo Tony, cand a fost construita Pasarela Îndrăgostiților ??
+++ dupa ce am aflat eu, în anul 1949 +++