Probabil că cel mai important lucru pe care-l putem citi în presa ultimelor 24 de ore este afirmația lui Dragoș Damian, care este aproape o predicție:
„…super-anul electoral 2024, cand lumea se va schimba într-un mod de neimaginat”.
Așa este.
Lucrurile nu se vor schimba brusc, nu o să vă crească leafa sau pensia imediat după alegeri. Poate că nici nu ne va fi tuturor mai bine decât acum, poate că unora dintre cei peste 74000 de români superbogați, de exemplu, le va fi poate chiar mai rău. Vor dispare unele ocupații care în prezent par profitabile, vor apare altele la care nici nu ne gândim astăzi.
Dar sămânța aia mică sădită în ziua când ați pus ștampila pe buletinul de vot va crește mare și frumoasă iar din acel moment trendul va fi schimbat. Încet încet, poate de la anul, poate peste doi ani, vom constata cu surprindere că în unele cazuri ceea ce am considerat că este bine se va dovedi că a fost rău, uneori răul de astăzi va fi binele de mâine…
Investitorii cer UE să emită obligațiuni pentru modernizarea apărării.
La asta nu ar fi trebuit să se ajungă niciodată, investitorilor, adică, în marea majoritate a cazurilor unor oportuniști pe care nu-i interesează decât banii, să li se permită să ceară ca din banii noștri, ai tuturor, să se finanțeze cumpărarea de arme.
Nici nu știu ce s-ar putea face pentru a limita această plagă.
Poate că singurul lucru pe care-l putem face noi, cei care dăm de fapt banii ăștia, ar fi să alegem niște administratori care sub nicio formă nu vor permite astfel de „investiții”.
Nu este chiar atât de greu să facem chestia asta, citim câteva minute despre candidat, citim și din ce grup politic face parte, vedem dacă oamenii ăia au militat pentru achiziția de arme și dacă este așa, pur și simplu nu-i alegem.
Și atunci, neavând încotro, pentru că nu vor mai fi susținuți de către niște politicieni ticăloși, investitorii vor investi în altceva, în lucruri care vor ajuta toți cetățenii Europei, ai lumii, să trăiască puțin mai bine.
***
Investitorii în obligațiuni fac apel la liderii UE să își unească forțele în ceea ce privește cheltuielile pentru apărare și să permanentizeze programul de obligațiuni, în loc să se certe.
Raport SIPRI: Importurile de arme din Europa aproape s-au dublat din 2019
Cercetătorii de pace de la SIPRI înregistrează mult mai multe importuri de arme în Europa. SUA rămâne principalul exportator. Rusia nu mai este pe locul doi, ci Franța.
Statele Unite ar trebui să se retragă din NATO dacă alianța trimite trupe în Ucraina, scrie senatorul american de Utah Mike Lee într- un articol pentru The American Conservative. „Trebuie să trasăm o linie roșie cu NATO: fie Ucraina, fie Statele Unite. Dacă aliații trimit trupe pe teritoriul Ucrainei, trebuie să ne retragem complet din NATO
”Țările NATO au trimis deja trupe în Ucraina”. Declarația provocatoare a șefului diplomației polonez
Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Radoslav Sikorsky, a spus că „unele țări” și-au trimis deja personalul militar în Ucraina. Declarația a fost făcută în timpul unei discuții în Parlamentul polonez cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la aderarea Poloniei la NATO.
Ce țară NATO nu are trupe în Ucraina?
Discuțiile europene despre trimiterea de trupe ascunde faptul că mai multe țări NATO au deja cizme pe teren.
Est,European,Militar,Conflict.,Conceptual,Fotografie
Războiul din Ucraina a ajuns la acea bifurcație de mult temut. Ucraina pierde războiul și nicio cantitate de arme sau ajutor nu va schimba asta. Occidentul trebuie fie să accepte această evaluare și să împingă Ucraina la masa de negocieri, fie să trimită mai mult decât arme și ajutor. Va trebui să-și intensifice sprijinul și să trimită trupe, riscând confruntarea directă cu Rusia și scenariul de dezastru pe care a încercat să-l evite încă din primele zile de război.
Această constatare a stârnit o dezbatere amară în Europa. Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a declarat pe 26 februarie că „un număr de state membre NATO și UE iau în considerare că își vor trimite trupele în Ucraina pe o bază bilaterală”. În aceeași zi, președintele francez Emmanuel Macron a spus că, deși „nu există astăzi un consens pentru a trimite trupe pe teren într-o manieră oficială, acceptată și aprobată… nicio opțiune nu ar trebui să fie eliminată”.
Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a răspuns că consensul a fost „că nu vor exista trupe terestre, nici soldați pe pământul ucrainean care să fie trimiși acolo de statele europene sau de statele NATO”. Germania, Polonia, Suedia, Spania, Italia, Republica Cehă și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au spus că nu există niciun plan de a trimite trupe în Ucraina.
Macron a răspuns că a sosit timpul pentru o „Europa în care va fi potrivit să nu fii laș”. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că „vorbirea de cizme pe teren sau de a avea mai mult curaj sau mai puțin curaj… nu ajută cu adevărat la rezolvarea problemelor pe care le avem atunci când vine vorba de a ajuta Ucraina”.
Transcrierea unei conversații interceptate din 19 februarie între înalți oficiali ai forțelor aeriene germane care discută despre posibilul transfer al rachetelor germane Taurus cu rază lungă de acțiune în Ucraina spune că germanii „știu cum fac englezii… Au mai mulți oameni la fața locului.” Dezvăluirea că Regatul Unit are trupe pe teren a fost confirmată acum de biroul primului ministru britanic.
Transcrierea face, de asemenea, aluzie criptică la o prezență americană pe teren. Întrebându-se dacă Ucraina ar fi capabilă să ținte singură, unul dintre oficiali spune: „Se știe că acolo sunt numeroși oameni în ținute civile care vorbesc cu accent american”.
Rusia a anunțat că a ucis în Ucraina un “lider neonazist francez”, care lupta de partea armatei ucrainene. Agenția oficială de presă de la Moscova, TASS, susținea, la data de 9 martie 2024, că a primit, din partea unei “surse”, informația că Cesar Aujard a fost “lichidat” în apropierea orașului Avdeyevka.
Într-o intervenție pentru publicațiile franceze Liberation și La Croix, președintele Emmanuel Macron a declarat că opțiunea ar urma să fie permisă pacienților adulți “cu discernământ deplin și complet, care suferă de o boală incurabilă cu un prognostic vital pe termen scurt sau mediu și care sunt într-o continuă suferință”. Nu se vor încadra minorii și pacienții care suferă de afecțiuni psihiatrice sau neurodegenerative, precum Alzheimer.
Conform președintelui francez, persoanele care aleg să moară prin eutanasie trebuie să depună o cerere care va fi analizată de o echipă medicală. În cazul în care cererea este aprobată, persoanei i se va prescrie un medicament letal, pe care îl poate administra singură, la domiciliu, la azil sau într-o unitate medicală specializată.
Videoclipurile lungi de pe platforma X vor fi disponibile în curând pe televizoarele inteligente, a declarat miliardarul Elon Musk, după ce revista Fortune a relatat că reţeaua X intenţionează să lanseze săptămâna viitoare o aplicaţie TV pentru utilizatorii Amazon şi Samsung, transmite Reuters.
Acum hai sa castigam si celalalt proces ca apoi sa ne vedem de ale noastre, prea ni se servesc pe toate canalele toate stirile care ne abat atentia de la super-anul electoral 2024, cand lumea se va schimba intr-un mod de neimaginat.
Un număr de aproximativ 74.400 de persoane fizice care sunt în clubul românilor bogaţi aveau la sfârşitul anului 2023 depozite bancare mai mari de 100.000 de euro cu o valoare cumulată de aproape 81 mld. lei (echivalentul a circa 16 mld. euro), potrivit celor mai recente statistici ale Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) analizate de ZF.
Ce facem astăzi, 11 martie 2024, în Timișoara?
Luni puteți merge la expoziții, la un spectacol sau la un club de cinema.