Anton Kovacs August 10, 2020

image

Am încercat peste vreo doi ani, întâi cu departamentul de comunicare al USR și apoi al PLUS, să îi conving că dezvăluirea imposturii din PSD va fi un lucru mult mai bun decât campaniile mediocre prin care cele două partide încercau să se promoveze. Am eșuat catastrofal. Oameni care în viața lor nu făcuseră nimic pe partea de comunicare au decis că nu dezvăluirea imposturii era calea de urmat. Sunt votanții PSD sensibili la dezvăluirile din CV-uri? Am testat să văd dacă expunerea fraudei evidente din CV-urile oficiale ale parlamentarilor funcționează pentru cei care votează PSD. Funcționează pe cel puțin 1 din 3.  Grupul pe care am făcut testul este de 171 de votanți fideli ai PSD din Ferentari cu studii cel mult liceale.  Cum mi s-a părut imposibil ca PNL-ul să nu fi verificat asta, m-am întrebat de ce nu au folosit o astfel de campanie. O analiză a CV-urilor deputaților PNL m-a lămurit rapid. PNL-ul la cel mai înalt nivel este căpușat de impostură. Un pic mai elegantă, dar la fel de putredă ca la PSD. PNL-ist la PSD-ist nu-și scoate ochii, mai ales că rolurile sunt interschimbabile.

Singurul lider politic în care am îndeajuns de multă încredere încât să lucrez cu el (nu pentru el) este Dacian. Am probleme uriașe cu autoritatea, iar Dacian a priceput asta rapid și a făcut tot posibilul să se adapteze la mine. I-am scos ochii de sute de ori fără să simt că ar trebui să îi ascund lucrurile dure.

 

I-am văzut și eu pe USR-iștii ăștia.

Mai conformiști decât niște secretari UTC pe secție, obedienți față de autoritate, orice autoritate, călăuziți în viață de corectitudinea politică, oameni care pot să vorbească ore întregi despre economie sustenabilă și circulară fără să spună nimic, se pretind de dreapta, dar o dreaptă în care să ni se dea, nouă, nu tuturor, majoritatea lor nu a bătut un cui în toată viața și nici nu ar ști să-l bată.

Ceilalți, PSD-iștii și PNL-iștii… Valeriu Nicolae e un tip fin, umblat prin lume, educat, care nu dorește să jignească pe nimeni.

Eu, pentru că nu am nevoie să mă voteze cineva pot să spun adevărul despre ei, că sunt o încrengătură de șmecheri oportuniști, în cel mai bun caz. Cei care nu și-au făcut averea ilegal au făcut-o imoral. 

Cât despre Cioloș, da, el, Mihai Goțiu, Valeriu Nicolae, poate or mai fi câțiva, dar nu mi-i amintesc acum repede.

 

***

image

 

Și încă ce s-au îmbogățit.

Au stat săracii de prin 2009, ăștia care sunt acum la guvernare, și au putut să sifoneze numai câte ceva pe plan local, mai niște milioane pe un spațiu verde, mai un parc pe care s-a construit un bloc, mărunțișuri.

Dar acum și-au scos pârleala, nu pentru 10 ani, ci pentru 30 de ani.

Iar la ăștia se adaugă și medicii, alți mari liberali cu bani de la stat.

Poate ar fi interesant ca odată, după ce trece isteria, să facă cineva un tabel, averea acumulată anual în anii care au precedat isteria și averea acumulată în 2020, eventual și după aceea, dacă mai ține. Ar fi un document tare interesant.

Citește și:  Revista presei–04.02.2021

Or fi PSD-iștii ăștia o gașcă de escroci grobieni, dar mai au și ei dreptate uneori.

Ceea ce ar trebui să facă acum ar fi să-și mobilizeze aparatul de la nivelele 2 și 3, milioanele de funcționari care întotdeauna au fost ai lor, PSD-iști sub acoperire, și să scoată la iveală toate măgăriile pe care le-au făcut ăștia de acum. În felul ăsta s-ar curăța barem jumătate de țară.

 

***

 

image

Și vor mai scădea, încă câțiva ani de acum încolo.

Nu numai în mediul privat, vor scădea și cele de la stat. Poate nu direct, astăzi ai 5000 și mâine scade la 3000, ci prin inflație, adică mâine ai tot 5000, dar cumperi cu ei cât cumpărai în urmă cu doi ani cu 3000. La fel vor scădea și pensiile.

O să vedem chiar și oameni care vor face voluntariat, adică vor munci pe gratis la firme private sau la instituții ale statului, pentru a învăța meserie sau pentru a fi acolo dacă cumva se eliberează vreun post.

***

image

Credeați că numai la noi sunt escroci?

Credeți-mă, nu există așa ceva și nici nu va exista prea curând, un om fumează, altul nu fumează, un om are constituția plămânilor, a corzilor vocale, a gâtului și a gurii într-un anumit fel, altul le are altfel, unul trăiește într-o locuință cu umiditate mai mare, altul trăiește într-un mediu foarte uscat. Unul vorbește mai mult și gâtul i se usucă mai repede, altul vorbește mai puțin și gâtul îi rămâne mai umed. Variabilele sunt prea multe și aleatorii.

Nu există nici programe care îți măsoară tusea și vocea pentru a afla dacă ai coronavirus, nici laptopuri care îți spun ce boli ai când ții mâinile pe doi electrozi legați la o interfață, nici măcar computere în care te uiți și afli câte dioptrii ar trebui să aibă lentilele ochelarilor tăi, toate nu sunt decât niște jucării sau creații ale unor escroci destinate să sifoneze banii proștilor.

***

image

Este o rușine că pentru reabilitarea acestui turn a fost nevoie de banii unor oameni care poate nici nu știu unde este Timișoara, în timp ce noi, chiar acum, scoatem bordurile bune de pe străzile orașului, pentru a le înlocui cu altele, la fel de bune sau lărgim șosele stricând parcuri și spații verzi.

La fel de rușinos este că nu am reabilitat și celelalte două turnuri, cel din Fabric și cel de lângă pasarela CFR.

Bine că am putut să înstrăinăm o parte din terenul de la CFR.

Puteam să facem acolo un minunat complex pentru amatorii de turism tehnico-istoric, complex muzeal conținând exponate din trecutul feroviar al acestei părți de Europa, un hotel și multe altele. Un Mall făcut altfel. Am preferat să permitem dărâmarea a ceea ce era în acel loc unde probabil niște samsari imobiliari vor construi un bloc care va sta gol, la fel ca atâtea alte blocuri nou construite în acest oraș.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*