Avem astăzi niște știri de vai de mama lor. Se vede că e sâmbătă.
Citiți totuși textul cu Oedip, unii se vor distra, alții poate că învață câte ceva.
Și după aceea citiți și textul acela cu Noe și cu potopul. Despre Noe și potop știți probabil mai multe, pentru că în școlile românești se învață mai mult despre Noe, potop și Biblie decât despre Oedip sau alte lucruri care pot fi citite în cărți.
Aș fi tare curios ce procent dintre cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 40 de ani știu cine a fost Oedip sau câți dintre ei știu despre “Complexul lui Oedip”. Probabil că sub 1%.
Căutând o imagine să ilustrez această așa zisă “revistă a presei”, ceva cu Oedip, am dat peste poza de mai sus, o reclamă la un spectacol de teatru care a avut loc în urmă cu vreo doi ani.
Această poză poate fi considerată un fel de test de inteligență, mult mai concludent decât înmulțirile alea cu paranteze care apar zilnic prin ziare, sau pozele de genul “găsește vulpea din imaginea alăturată”.
Cine va râde când vede poza aia este un om inteligent.
Cine nu înțelege ce este de râs, asta e, dar ar fi bine să nu facă copii.
La Timișoara a fost inaugurat Muzeul Apei.
Observ că cel care a scris articolul face o mică confuzie.
Uzina de apă Urseni este la Urseni.
Iar cea de la Timișoara, de pe Calea Urseni, este în Timișoara.
Ceea ce trebuie să rețineți că Muzeul Apei este la Uzina de Apă din Timișoara, nu la Uzina de apă Urseni. Și că tramvaiele sunt mai bune când sunt galbene.
***
Iată faptele, aşa cum s-au petrecut ele (vorba poliţistului de proximitate): în localitatea Teba, regina Iocasta îi aduce pe lume regelui Laios un fiu, pe Oedip. Numai că regii au acţionat pe proprie răspundere, fiindcă le fusese interzis să aibă urmaşi. Intră în scenă profetul Tiresias, un oligarh orb, care anunţă pedeapsa ce-i paşte: Oedip va fi ucigaşul tatălui său şi soţul mamei sale. (Hai că asta nu vedem prea des nici la Măruţă. De altfel, după titlul „Michael Jackson viu, coborând din duba legiştilor după moartea sa”, n-am mai reţinut nimic memorabil în presa
românească).
Antreprenorul american Sam Altman, director și fondator al companiei OpenAI, care a creat robotul conversațional ChatGPT, nu investește doar în inteligență artificială, ci și în carne artificială.
Când ar urma Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. Ultimele calcule pentru rotativa guvernamentală
Greva din educație a dat peste cap planurile PSD și PNL privind rotativa, iar negocierile au fost practic resetate. Cu toate astea, există presiuni din partea liberalilor pentru a preda ștafeta de premier către PSD.
Chiriaşii şi proprietarii de locuințe închiriate trebuie să cunoască o serie de reguli noi, care se aplică din iunie 2023.
Noi reguli pentru eliberarea buletinului. Sunt valabile de la 10 iunie 2023
Regulile pentru schimbarea cărților de identitate se schimbă de la 10 iunie 2023.
De vineri, Timișoara are oficial deschis un Muzeu al Apei. Inițiativă a companiei locale de apă și canal, Aquatim, acesta este situat la prima uzină de apă a orașului, acolo unde erau primele utilaje industriale de extragere, prelucrare și epurare a apei din capitala Banatului. Locația revine în viața comunității, în urma unui amplu program…
„Timișoara, capitala sportului în România – în primul rând a sportului de performanță, dar și a sportului de întreținere –, cu infrastructură pentru sport pe măsură – nou stadion de fotbal, nou stadion de atletism, nouă sală polivalentă, nou bazin de înot etc. –, o Timișoară pentru care câștigarea titlurilor de campioană națională la fotbal, handbal, baschet, etc. – inclusiv la diverse sporturi individuale – să devină obiective de rutină”. Am citat una din promisiunile electorale ale fostului primar Nicolae Robu, promisiune făcută în 2012, înaintea primului mandat.