Inteligențele astea artificiale sunt tare interesante și pot fi utile în multe situații. Dar mare atenție, acestea nu sunt niște inteligențe propriu-zise ci doar niște mașini care culeg informații de pe internet după care traduc aceste informații în limba dorită și le prezintă într-o formă mai accesibilă.
Dar, dacă informația este greșită și răspunsul, chiar dacă este frumos și corect formulat, va fi și el greșit.
La un moment dat i-am cerut mai multe informații unui inteligent din ăsta despre o stație de pompare construită în București pe vremea lui Cuza.
Mi-a răspuns cu o poveste frumoasă despre o bătălie a lui Mihai Viteazu la care au participat și frații Buzești și unde ulterior locuitorii au făcut o fântână care este vestită pentru apa curată și bună.
Dar nimic nu corespundea realității. Pentru că nu a știut să-mi răspundă, aplicația respectivă mi-a spus o poveste.
Acesta este de fapt pericolul folosirii nechibzuite a sistemelor IA.
Eu m-am amuzat citind ce abera ăla cu fântâna, dar imaginați-vă că un astfel de sistem este folosit de un medic, pentru că da, și medicii când nu se descurcă caută pe Internet, la fel ca și noi ăștia care avem alte ocupații.
Dar dacă cauți, trebuie să treci acele informații prin filtrul propriilor cunoștințe, pentru că altfel s-ar putea ca pacientul să moară.
Să presupunem că vine la un medic un pacient cu gripă.
De fapt medicul nu știe dacă ăla are gripă sau altceva, pentru că lucrurile astea nu se văd chiar atât de ușor, el bănuie că ar putea să fie gripă pentru că a auzit la televizor că oamenii fac gripă în perioada asta. așa cum se întâmplă dintotdeauna.
Caută el pe Internet și dă peste un articol al unui alt medic care spune că nu se recomandă antibioticele în cazul virozelor. Așa că îi dă pacientului Paracetamol sau cine știe ce și omul ăla poate va muri cu zile. Sau poate că nu moare și, în cazul în care într-adevăr era o gripă și nu au intervenit niște complicații, s-a vindecat după câteva zile.
În altă variantă, medicul caută tot pe internet și dă de trei articole din presa săptămânii trecute despre Papa.
Articolul 1 spune că Papa s-a îmbolnăvit de gripă și a fost internat în spital. Probabil că era gripă, că nici medicii de la spitalul ăla din Italia nu pot stabili un diagnostic precis fără niște analize, care pot dura mai multe zile.
Articolul 2 scrie că lui Papa i s-au administrat antibiotice. Pentru că medicii ăia, neștiind ce este de fapt au pus răul înainte.
Articolul 3 spune că Papa s-a vindecat.
Ei și aici IA nu te mai ajută, trebuie să iei o hotărâre, faci ca medicul ăla care spune să nu dai antibiotice, sau faci ca medicii Papei
Sau, îl întreb de un timp într-un timp pe Bardul de la Google care este calitatea aerului în Timișoara. Și el îmi spune cam același lucru în fiecare zi.
Dar eu simt că nu este așa, calitatea aerului de ieri, de exemplu, când pe străzile pe care le parcurg zilnic te usturau ochii și gâtul de la poluarea produsă de mașini nu se poate compara deloc cu cea din alte zile, pe exact aceleași străzi și la aceleași ore, când nu mă ustură nici ochii și nici gâtul.
Ca un fel de prognoză, fără nici o inteligență artificială dar bazându-mă pe ceea ce se întâmplă în fiecare vineri, cred că astăzi va fi mai rău decât ieri.
Tim7.ro ne avertizează în privința suplimentelor alimentare hepatice.
De fapt nu e vorba numai despre cele hepatice, trebuie să avem grijă cu toate suplimentele. Pentru că, din moment ce nimeni nu le controlează, acolo, în pastilele sau cașetele acelea poate fi orice, pulbere de păpădie vândută ca supliment alimentar pentru ficat, sau microprocesoare tocate pentru creșterea nivelului de inteligență.
Așadar, mare atenție cu suplimentele acelea, chiar și dacă vi le recomandă un medic. Pentru că nici măcar el, cât e de medic, nu știe ce e acolo.
Târgul de la Craiova este pe locul doi în Europa, după cel de la Budapesta.
Eu chiar mă bucur pentru cei de la Craiova.
Și sper că modelul cu târgul va fi aplicat și în alte domenii, că la anul milioane de cetățeni care provin din acea parte a țării vor părăsi locurile în care s-au pripășit temporar și se vor duce la Craiova sau în alte părți unde vor avea locuri de muncă bine plătite, locuințe mai ieftine și tot ce au nevoie pentru a trăi mai bine.
De fapt asta ar fi trebuit să se facă de mult, să faci locurile de muncă și condițiile bune de viață acolo unde sunt oamenii, nu să le faci aiurea și oamenii să fie nevoiți să plece de acasă pentru a avea o viață puțin mai fericită.
După Iohannis, care într-adevăr este, așa cum spune CTP-ul, cel mai prost președinte din istoria postrevoluționară a României, va urma Geoană sau Doamna Șoșoacă, George Simion sau Ciolacu.
Probabil că va ieși Ciolacu, pentru că dacă iese unul dintre ceilalți înseamnă că suntem chiar un popor de cretini care nici nu merităm să avem o țară.
Pe de altă parte ceea ce este că indiferent care dintre cei patru va câștiga alegerile, la anul va fi puțin mai rău decât anul acesta.
Practic în următorii 5 ani aproape că vom retrăi perioada anilor 84-89, vom merge din rău în mai rău. Diferența este că acum vom avea și mâncare, și televizoare colorate și telefoane. Și mult circ. Iar securiștii nu vor mai fi ăia de atunci, școliți la Băilești, ci copiii lor care au fost la Harvard.
***
Acestea sunt cele mai mari diferențe dintre Google Bard și ChatGPT
Chatboții AI sunt mai populari ca niciodată și există o mulțime de opțiuni solide din care să alegeți dincolo de ChatGPT al OpenAI. Un concurent deosebit de puternic este Google Bard AI, care extrage informații de pe internet și rulează cel mai recent model de limbaj Gemini creat de Google.
O anchetă Reuters publicată joi a ajuns la concluzia că echipajul unui tanc israelian l-a ucis pe jurnalistul agenției de presă britanice, Issam Abdallah şi a rănit alţi şase reporteri trăgând două proiectile dinspre Israel către jurnalişti, care filmau schimbul de focuri între armata israeliană şi miliţia libaneză şiită Hezbollah.
Activiști: Israelul a atacat deliberat ziariști
Amnesty International și Human Rights Watch (HRW) susțin, în urma unor investigații, că atacarea de către armata israeliană a unui grup de ziariști la 13 octombrie a fost „deliberată” și a constituit „un atac direct asupra civililor”. Israelul respinge acuzația.
Atenție la suplimentele hepatice!
Vânzările de astfel de suplimente pentru ficat sunt în creștere și doar pe un mare site internațional de vânzări online s-au înregistrat în ultimul timp încasări ce au depășit 2,5 milioane de dolari pe lună. Unii producători fac afirmații îndrăznețe în mediul online, precizând pe un ton hotărât în reclame “că suplimentele lor mențin funcția hepatică normală și sunt formulate științific” sau că “sunt o formulă de detoxifiere a ficatului extrem de eficientă, dezvoltată conform celor mai recente descoperiri științifice”.
Însă, în realitate, cele mai multe dintre ele nu sunt susținute de cercetări clinice riguroase!
S-a incheiat competitia pentru cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa, iar medalia de argint in aceasta intrecere a revenit Craiovei. Targul de Craciun din Cetatea Baniei a incheiat pe locul al doilea concursul, fiind intrecut doar de cel organizat la Budapesta, fiind clasat inaintea celor de la Metz, Viena sau Londra. Votul a […]
Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl critică aspru pe președintele Klaus Iohannis, fiind profund dezamăgit de activitatea și comportamentul acestuia.
„Klaus Iohannis reușește să fie cel mai detestat președinte din istoria României. Răul pe care l-a făcut e cu atât mai mare cu cât în „neamțul” Iohannis s-au pus speranțele cele mai mari.
Când a fost ales, în 2014, mi s-a părut un miracol, un „vânt fermecat”, cum spuneam atunci. Un etnic neromân în fruntea țării era un triumf al poporului român, după deceniile de naționalism ceaușist burebistic, xenofob, antioccidental. Nu-mi făceam iluzii în legătură cu persoana Iohannis, avusesem o discuție cu el și văzusem de ce nu e în stare în campania electorală.
Dar îmi spuneam că, cu presupusa tenacitate și rigoare germanice, va fi mai bun ca președinte. În cele două mandate, pe lângă ideea de „neamț”, Iohannis avea s-o compromită și pe cea de profesor. Omul acesta nu e profesor, n-a fost niciodată. E un belfer care se lăfăie în lux. Un profesor adevărat n-ar fi ținut rezervat-blocat de peste 20 de ani, de pe vremea când ajunsese primar, postul de profesor de fizică la liceul Samuel Brukenthal din Sibiu, unde n-a putut să vină titular niciun cadru tânăr, doar suplinitori.
Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Se cere ruperea coaliţiei: Conducerea PNL trebuie să-şi asume o decizie şoc
Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău cere retragerea miniştrilor PNL din Guvern şi implicit ruperea coaliţiei cu PSD.
Plouă în Castelul Peleș de la Sinaia, angajații fiind nevoiți să folosească tot felul de improvizații pentru a proteja exponatele extrem de valoroase din muzeu.
Timișorenii care au cumpărat locuințe în baza Legii 112 pot, în sfârșit, să devină proprietari pe terenul de sub locuințe sau aferent acestora. Potrivit primarului Dominic Fritz, blocajul birocratic care durează de 20 de ani a fost depășit, iar primele 17 dosare au fost aprobate de Prefectura Timiș.
Muncitorii firmei austriece PORR Construct au atacat un timișorean care filma, pe domeniul public, șantierul de la pe bulevardul Cetății la intersecția cu Calea Torontalului. Timișoreanul a fost la un pas de a fi rănit grav, după ce un muncitor l-a atacat cu o lopată.
Viceprimarul Cosmin Tabără face observații privind incendierea mașinii de serviciu a lui Mirel Pop
Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, face, într-o postare pe o rețea de socializare, observații cu privire la incidentul din urmă cu două nopți, când mașina de serviciu a lui Mirel Pop, directorul SC Piețe SA, a luat foc în fața locuinței acestuia.
Transport gratuit și program prelungit de circulație la evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii. „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii, se va derula în acest weekend. Pentru a veni în sprijinul timișorenilor, consilierii locali au aprobat…
Ce facem astăzi, 8 decembrie 2023, în Timișoara?
Vineri puteți merge la expoziții, proiecții, proiecții și un tur ghidat destinat liceenilor. Seara, în Piața Unirii, concertează Delia, Katie Melua, iar la final are loc un show aerian.
Tema „Inteligenta artificiala”
Daca un System de computere pt. „AI” consuma in medie 1Gwh
ar trebui cuiva sa se aprinda becul rosu.
Echivalentul in bani s-ar putea investsta in „Prostia naturala”
care ar promova sistemul de invatamint. „PISA-2022” de exemplu.
Ignoranta este fundamentul pt.a manipula masele „Noam Chomsky”