Anton Kovacs July 8, 2020

Nu numai în Israel se întâmplă așa.

Cine a urmărit atent știrile din ultimele luni a constatat că și în România autoritățile se comportă ca niște maimuțe de la zoo care îi imită pe cei de dincolo de gratii.

Spuneau americanii că un medicament e bun, după o zi spuneau și medicii români că aplică un tratament care dă rezultate minunate cu acel medicament. Nu mai era bun medicamentul la americani, nu mai era bun nici la noi, de fapt, spuneau medicii români, ei știau asta de mult. Era mai bine fără mască la America, era și la noi bine fără măști pe față. Este obligatoriu să se poarte măști pe față acolo în spațiile închise, se poartă și la noi măști pe față în spațiile închise.

Covizii americani nu trăiau pe suprafața obiectelor, nu trăiau nici ai noștri. Ba da, covizii americani se transmit prin contact cu diversele obiecte, după o zi în România se stropeau străzile cu tot felul de substanțe, în funcție de ce își imaginau primarii că ar distruge covizii, sau în funcție de ce se găsea de vânzare la firmele prietene cu aceștia. Nici nu mai conta că toate clorurile alea ardeau picioarele cățeilor sau că le provocau senzații de sufocare unora mai sensibili.

Spune Anthony Fauci că virușii nu se transmit prin aer, bineînțeles că nici cei de la noi nu se transmit prin aer. Ba da, se transmit prin aer, fie prin picăturile de salivă fie pur și simplu, începeau și ai noștri să zboare din loc în loc ca niște fluturi înnebuniți de primăvară.

Și mai nou nu numai în materie de gripă răsare soarele la vest.

***

Să trecem repede peste veștile rele care au devenit ceva cotidian:

Potrivit previziunilor economice din vara anului 2020, România va înregistra o contracţie de 6 % din PIB în 2020 şi o creştere de 4 % în 2021.  Se preconizează că economia UE se va contracta cu 8,3% în 2020 şi va creşte cu 5,8% în 2021.

Nici măcar în visele erotice ale celor mai optimiști economiști nu se va întâmpla așa ceva.

Aș fi curios din ce cred acești prezicători că va fi la anul creștere economică, din veniturile tot mai mari pe care le obțin medicii și industria pharma?

Sau din reducerea activității și pierderea a aproximativ 25% din locurile de muncă în majoritatea sectoarelor?

***

Credeați că numai în România se întâmplă lucruri din acestea?

Probabil există și o explicație:

Există oameni cărora le place să facă lucruri pe care le folosim cu toții, poate lucruri din lemn, poate lucruri din metal, din sticlă, din fibră de carbon, poate o mâncare bună.

Alții s-au născut un un har care le permite să cânte, să compună, să picteze, să sculpteze, să imite alți oameni sau să redea diferite stări sufletești și astfel au ajuns să fie practicanții unei arte oarecare.

Alții sunt inteligenți și scriu lucruri pe care alți oameni le citesc cu plăcere, cum ar fi acest text.

Sunt oameni care fiind foarte curioși au învățat și au devenit cercetători sau experți într-un domeniu oarecare.

Și sunt alții care nu știu să facă nici unul din lucrurile de mai sus.

Ei știu să citească, dar nu înțeleg ce citesc, mai ales dacă propozițiile sunt prea lungi.

Știu să execute sarcini simple, dar știu ce trebuie să facă așa că nu vor face decât daca li se vor da niște ordine foarte precise, altfel vor rămâne inerți ca niște roboți cărora li s-au descărcat bateriile.

Dintre aceștia sunt recrutați și oamenii ăia cu amenda.

***

Amenzi.

Oamenii nu au destul discernământ așa că trebuie să vină un milițian să-i amendeze.

De altfel, domnul Alexe este cel care a dat ordin ca un ursuleț să fie ucis pentru că s-a atașat de oamenii din apropierea locului în care trăia.

“Cum să hrănești ursul, că animalul e animal, dacă te mușcă”, probabil că spune uneori domnul Costel Alexe.

Sunt sigur că acest domn nu crede în evoluție ca fenomen continuu, care are loc și în prezent, dânsul își închipuie probabil că la un moment dat, în urmă cu câteva mii de ani, cineva, un fel de om cu barbă mare, a făcut oamenii, urșii, câinii și celelalte ființe.

Citește și:  Revista presei–28.10.2020

Și de atunci totul a rămas neschimbat.

Domnul ministru crede, uitându-se de exemplu la poza de sus, că așa procedează urșii în mod normal, așa i-a făcut Dumnezeu, ursoaica se duce împreună cu puiul la marginea unui drum și așteaptă, la fel ca vânzătorii de fructe de pădure, brânză sau miere sau ca prostituatele, să treacă mașinile.

Și despre câinii din orașe crede că așa sunt făcuți ei, să aștepte culoarea verde la semafor.

În clasa a V-a am învățat că diferența dintre animale și oameni este că oamenii folosesc unelte.

Acum vedem maimuțe care au evoluat până la stadiul în care își pregătesc un medic al tribului, altele folosesc unelte simple, pietre de o anumită formă sau bețe, există și ciori care folosesc unelte simple sau care au învățat că dacă lasă o nucă să cadă pe șosea în fața unei mașini aceasta va sparge nuca.

Eu sunt de acord ca urșii să nu mai fie hrăniți de oameni, dar atunci luați-i și duceți-i atunci în rezervații, că undeva trebuie să trăiască și ei fericiți după ce pegra împuțită care conduce de 30 de ani această țară le-a distrus pădurile.

Rezervații prin care nu trec șosele cu oameni care să hrănească urșii.

Și acolo, în rezervații, cineva ar trebui să îi hrănească, că una e să ai un urs pe o anumită suprafață pe care crește mai o zmeură, mai e un roi de albine sălbatice, și alta e să ai o mulțime de urși pe aceeași suprafață unde nici zmeura și nici murele nu sunt destul de multe pentru nenumărați urși care nu mănâncă nici iarbă și nici frunze din copaci.

Și poate data viitoare punem un ministru al mediului care iubește animalele, nu unul care le împușcă.

***

Că de ce să fie copilul ăla în vacanță, să zburde și să facă ce vrea, să simtă că e copil. Nu, hai să-l ducem la școala de vară, să facă unii un ban grămadă

Părinții ăștia ar merita cu toții să fie decăzuți din drepturile părintești, copiii lor poate vor fi perfect adaptați sistemului dar vor fi niște nefericiți.

Și nici mare lucru nu vor ajunge, pentru că ei sunt dresați, nu educați să reacționeze și să ia hotărârile cele mai bune ținând cont de realitatea din jur.

Cu toții regretă vremea copilăriei când, acolo de unde au venit, se jucau pe imaș și mergeau la gârlă să facă baie, dar acum nu își lasă copiii nici vara să simtă că e vacanță.

Am cam uitat de “copiii cu cheia la gât”, cei care erau lăsați singuri 8-10 ore pe zi, încredințându-li-se chiar și niște responsabilități simple, nu lași pe nimeni în casă, când ajungi acasă scoți mâncarea din frigider și o pui pe reșou…

Mama de la etajul 3 vedea și de copii de la etajul 4, în schimbul celălalt cea de la etajul 4 și cea de la parter vedeau și de copiii celei de la etajul 3.

Când nu era nici o mamă liberă copiii erau în grija lui Nera.

Nu vor ajunge președinți sau miniștri pentru că au fost educați să-și câștige existența făcând lucuri utile și să nu fie niște oportuniști, dar nici rău nu au ajuns.

Tibi de la 20 a crescut mare, s-a însurat cu Antoneta de la 19, și-au cumpărat o casă în Salzburg și le merge bine, Mișu și cu fratele său au crescut și ei mari și acum sunt patronii unui restaurant, Didică are și el un business înfloritor, și-a făcut o casă în suburbii și văd că își face vacanțele în țările calde.

Copiii ăștia care au crescut cu cheia la gât, care nu au putut să meargă nici la școli de vară, nici la meditații. nici la cursuri de germană cu “Frau”, fac în prezent țara asta să funcționeze.

Despre ceilalți, cei care au avut meditatori și pe care părinții îi puneau vara să facă exerciții de matematică și lecții de pian marțea și vinerea, nu prea mai știu nimic, când îmi amintesc de ei îi mai caut pe internet dar nu găsesc nici măcar o referință, parcă au murit cu toții.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*