Astăzi ar trebui să avem zi de doliu național.
Președintele României ar trebui să convoace astăzi Consiliul Național de Apărare al Țării și să discute despre învățământ. Să lase dracului discuțiile despre Ucraina și Rusia, ăia sunt frați și până la urmă se împacă și tot noi o să cădem prost pentru că ne-am băgat în familia lor.
La fel ca întotdeauna în istorie, pericolul mare nu vine din exterior, ci vine din interior.
În prima săptămână de școală toți profesorii ar trebui să între în grevă generală și să stea așa până când sistemul de educație din România se va schimba radical. Acesta ar fi într-adevăr un motiv justificat pentru o grevă națională a cadrelor de la toate nivelurile din învățământul românesc.
Pentru că cea ce s-a întâmplat în ultimele zile ar justifica o astfel de măsură.
Viitorul țării este în pericol și dacă nimeni nu va face nimic, țara se va duce în mă-sa.
Nu este admisibil ca într-o școală un elev să-și înjunghie profesoara, sau în altă școală niște otrepe ordinare să facă ce au făcut căcații ăia mici cu acea profesoară. Ea săraca nu poate să facă nimic pentru că și dacă i-ar da o palmă derbedeului, o grămadă de filozofi (scuzați-mă domnule Liiceanu, am vrut să spun dobitoci) ar condamna-o și probabil și-ar pierde pâinea, dacă nu cumva ar înfunda pușcăria.
Și gândiți-vă că noi am aflat doar despre două cazuri, dar rahaturi din astea se întâmplă zilnic, în toate școlile din țară. În orice sală de clasă din România elevii vorbesc în timpul orelor fără să fie întrebați, se plimbă prin clasă, se joacă pe telefon, îi apucă setea, foamea sau pișarea în timpul orelor.
Pentru că, să vă spun ceva, lucrurile astea evoluează.
Avortonii ăia ratați de 13 ani vor ajunge să facă un liceu, după care vor face o facultate. Vor ajunge medici, ingineri, judecători, politicieni, dar ei se vor purta tot așa cum s-au purtat și în școală, vor fi tot niște ticăloși iresponsabili. Poate comportamentul le va fi mascat de spoiala de educație pe care o au, poate nu vor mai purta bluejens rupți, ci costume, dar sub coaja aceea va fi aceeași persoană.
Modul acesta de a se comporta este în codul lor genetic. Chiar dacă prin educație se pot corecta aparențele, nivelul de inteligență nu poate fi ridicat prin educație, educația îți oferă cunoștințe, dar inteligența rămâne la fel.
Dacă te-ai născut din părinți cretini, vei fi și tu un cretin și așa vei rămâne toată viața, indiferent câtă școală faci. Este trist, dar nu avem ce face în această privință.
Nu folosește nimănui dacă un individ din ăsta va ajunge să aibă o diplomă oarecare, ceea ce îi va da putere asupra altora, sau va avea puterea de a face lucrurile prost.
Și poate ar trebui să învățăm și din trecut, dacă schimbările astea din ultimii ani nu au dus la nimic bun, dimpotrivă, poate că ar trebui să combinăm progresul tehnologic cu ceea ce a funcționat în trecut din punct de vedere educațional.
Copiii trebuie învățăți că la școală trebuie să comporte exact ca și părinții lor la serviciu. Și la serviciu nu mergem să ne distrăm, să vorbim la telefon și să socializam, ci mergem să facem o treabă.
Știu că mulți nu vor fi de acord cu mine, dar eu cred că poate ar trebui și să reînvățăm că acolo unde nu funcționează zăhărelul acesta ar trebui înlocuit cu biciul.
Ambasadorul Chinei la Moscova, către Occident: Nu ne spuneţi nouă ce să facem în privinţa Rusiei!
Puterile occidentale nu pot spune Beijingului ce să facă în privinţa Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a declarat vineri ambasadorul Chinei la Moscova, Zhang Hanhui, într-un interviu acordat cotidianului rus Izvestia, scrie publicația Politico.eu, citată de News.ro.
Polonia întrerupe temporar importurile de cereale din Ucraina
Importurile de cereale ucrainene în Polonia vor fi oprite temporar, pentru a atenua impactul asupra preţurilor, dar tranzitul va fi încă permis, a anunţat vineri ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, transmite Reuters.
Un nou lot de documente clasificate care par să detalieze secrete de securitate naţională ale SUA pe dosare ce merg de la Ucraina şi Orientul Mijlociu până la China, a apărut vineri pe site-urile de socializare, conform New York Times.
„Violența legitimă”: cine controlează poliția?
În momentul în care forțele de ordine din Franța lui Emmanuel Macron sunt tot mai criticate pentru violența de care dau dovadă menținând ordinea în timpul marilor manifestații, se pune întrebarea cine controlează acțiunile poliției. Nu doar în Franța, dar și în diferitele alte țări europene.
Purtarea măştilor nu a avut niciun impact asupra controlului Covid în spitale, sugerează un studiu.
SUA: Profesorii nu pot refuza să folosească numele preferate de elevii transsexuali
Un liceu din Indiana nu a încălcat legea când a forțat un profesor de muzică să demisioneze după ce acesta a refuzat, din motive religioase, să folosească numele preferate de elevii transsexuali, a decis vineri o curte de apel din SUA, potrivit AFP.
Scandalul privind Canalul Bâstroe: Au început măsurătorile cerute de autoritățile române
Măsurătorile pe Canalul Bâstroe, cerute de autoritățile române pentru a fi lămurită problema lucrărilor de dragare făcute de ucraineni, au început vineri, după ce în 21 martie Ucraina și-a dat acordul scris în acest sens. Amintim că autorităţile române și ucrainene conveniseră ca experții români să înceapă în 15 martie măsurătorile pe braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe, însă verificările au început în 17 martie doar pe Chilia, în lipsa acordului scris al ucrainenilor.
Mai mulți elevi ai unei școli din Pietriceaua, Prahova, s-au filmat în timp ce mimează acte sexuale cu profesoara de engleză, în timpul orei.
Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut vineri anunțul zilei privind pensiile din România. Acestea se vor plăti cu patru zile mai devreme decât de obicei. Pensionarii au acum garanția că se vor bucura de bani înainte de […]
Un bărbat din Sibiu a adus acuzații grave la adresa Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu și a jignit personalul medical, într-o filmare live, după ce fiica sa care se simțea rău a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și a rămas acolo câteva ore pentru analize.
Medicii și personalul medical solicită scutirea de la plata CASS
Medicii și personalul medical solicită, într-o petiție online, scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS), „ca formă de recunoștere a rolului social al acestei categorii sociale, în condițiile lipsei cronice de personal medical în toate regiunile țării, datorate în primul rând exodului peste hotare”.
Eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale a fost modificată prin OUG 20/2023. Conform unei analize a ordonanței, realizată de consultantul fiscal Adrian Bența, modificările de substanță se aplică acelor contribuabili ce nu dețin bunuri materiale în patrimoniu, nici nu pot constitui măcar 50% din garanțiile necesare pentru aprobarea unei eșalonări la plată.
România de suburbie. Cum arată explozia zonelor-dormitor, unde banii n-aduc mereu fericirea
Anca a decis, în plină pandemie, să se mute în Moșnița, o localitate aflată la 6 kilometri distanță de Timișoara. Tânăra corporatistă și-a cumpărat casă în suburbie, într-un sat a cărui populație aproape că s-a triplat în perioada 2011-2021, ajungând de la 5.810 locuitori (2011) la 16.424 (2021), conform datelor provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor 2021.
Ar putea dispărea catargele montate ilegal în Timișoara de Culiță Chiș drept cadou pentru Robu
Cele șase catarge montate de fostul director al Direcției de Drumuri din Primărie, Culiță Chiș, drept surpriză pentru fostul primar Nicolae Robu ar putea fi desființate, după parcurgerea tuturor pașilor administrativi necesari. Acestea nu au autorizație de construire și nu au intrat în legalitate până în acest moment.
Celebrul chitarist Steve Hackett, fost membru al formației Genesis, va susține un concert la Timișoara alături de membrii formației maghiare Djabe, evenimentul urmând să se desfășoare în data de 20 iunie, în Parcul Rozelor. Colaborarea dintre formația maghiară Djabe și legendarul chitarist care a făcut parte din trupa Genesis a început în anul 2007 și […]
Se închide Pasarela Gelu până în octombrie
Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru lucrarea de modernizare a pasarelei Gelu – Crizantemelor. Proiectul este finanțat integral din bugetul local, cu o sumă de peste 12 milioane de lei (TVA inclus). Durata estimată de execuție este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere. După finalizarea organizării de șantier, lucrările vor putea începe efectiv, termenul pe care Primăria Timișoara l-a dat pentru ordinul de începere fiind 18 aprilie.
Din 10 aprilie, Banca Națională a României lansează o monedă din argint cu tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Aceasta are o valoare de 10 lei și va avea putere circulatorie pe teritoriul țării.
Fondurile europene nerambursabile au contribuit din plin la transformarea Domului Catolic din Piața Unirii din Timișoara și la aducerea bisericii la frumusețea de altă dată. Printr-un proiect desfășurat pe Programul Operațional Regional, prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, au fost investite 22 de milioane de lei pentru lucrări. Lucrările complexe au cuprins atât subsolul,…