Anton Kovacs January 7, 2021

 

Un banc american, bun, spune că americanii au avut de ales între unul care nu mai are toate țiglele pe casă și altul care le are dar nu mai știe unde le-a pus.

Evenimente ca cele petrecute în această noapte o să mai vedem în următorii 4-5 ani, până când lucrurile se așează. Astăzi e în America, mâine va fi în alt colț al lumii, poate chiar la noi. 

***

Mai multe ore de religie, mai puține de fizică, eliminarea istoriei și a geografiei.

Poate că dacă profesorii nu s-ar fi prostituat în ultimii 30 de ani învățând copiii despre tunele dacice și că femeile sunt născute din Coasta lui Adam, nu s-ar fi ajuns aici.

Ar fi putut să facă și ei o grevă, ceva, ar fi putut să ceară îndepărtarea popilor din școli și revenirea școlilor la adevărata lor menire, aceea de temple închinate științei și progresului, dar ei au preferat să tacă din gură și să se îngrașe ca niște viermi din ăia scârboși din lefurile și sporurile alea pe care le încasau fără să le merite. O să vedeți că și acum când țara se află în nevoie, tot ăștia o să facă greve că de ce le-a înghețat guvernul salariile.

manual

***

La început, când s-a înființat ADID-ul, au apărut problemele cu deșeurile. După aceea s-a înființat “ADIT”-ul și au apărut problemele cu transportul.

Înțeleg că ADI-urile astea sunt niște asociații înființate de niște “băieți deștepți” (de fapt nu sunt deștepți, deștept e Elon Musk, ăștia sunt șmecheri, ceea ce e cu totul altceva) care au pus mâna pe câteun domeniu din administrația publică de unde sifonează niște fonduri pentru a putea trăi cât se poate de bine fără a da nimic în schimb. Ei nu au mături, nici tramvaie sau troleibuze, ei nu sunt decât ca șefii ăia de echipă care aduc amărâții la muncă în construcții, iau teancul de bani numărat de casierul care plătește salariile, scot câteva sute din el și dau restul angajațului. Și fac asta cu banii noștri.

Eu cred că rezolvarea este cât se poate de simplă, dacă cei din Primărie, Consiliul Local sau Consiliul Județean nu sunt complici cu șmecherii ăștia, ar trebui să le desființeze organizațiile și să revină la situația anterioară, cea din vremurile în care abonamentele nu trebuiau reînnoite periodic, când RETIM-ul mătura și străzile, golea și coșurile de gunoi și mai și făcea de două ori pe an campanii de curățenie de primăvară și de toamnă și când fiecare din noi primeam bani doar dacă făceam ceva util în schimbul lor.

***

 

Anarhie fără precedent în capitala Americii: Susţinătorii lui Trump au invadat Congresul, protestând faţă de certificarea alegerii lui Joe Biden ca preşedinte al SUA. Trump îşi acuză vice-preşedintele că a fost un laş. Ce spun marile ziare americane

Patru morți în urma asaltului asupra Capitoliului: o femeie a fost împușcată, alte trei au murit din cauza unor „urgențe medicale”

O femeie a fost împuşcată în interiorul clădirii Capitoliului, după ce susţinătorii lui Donald Trump au intrat cu forţa in clădire, transmite The Washington Post.

O ambulanţă a ajuns în jurul orei locale 15:00 la clădirea Capitoliului, iar unul dintre paramedici s-a auzit spunând că este vorba despre o “femeie albă, împuşcată în umăr”.

Femeia care a fost împușcată în clădirea Capitoliului a murit, a confirmat Poliția din Washington DC. Este primul deces survenit în urma protestelor violente din capitala SUA.

 

Congresul SUA a reluat procedura de validare a alegerilor prezidențiale, după ce trupele SWAT au eliberat clădirea Capitoliului de susținătorii lui Trump

Imagine

Procesul de validare a victoriei lui Joe Biden la președinție, început miercuri de Congresul SUA, a fost suspendat după ce susținătorii lui Donald Trump au pătruns cu forța în clădirea Capitoliului. Cu puțin timp înainte, Trump îi ceruse vicepreședintelui Mike Pence să blocheze certificarea rezultatului alegerilor și îi îndemnase pe suporterii săi, strânși cu zecile de mii la Washington, să nu accepte înfrângerea. După zeci de minute de haos, trupele SWAT au reușit să elibereze clădirea Congresului.

„Incitați de președinte”: politicienii dau vina pe Trump pentru insurecția de la Capitol Hill

Unii membri ai congresului cer ca Trump, care i-a îndreptat pe susținători spre Capitol, să fie acuzat

Donald Trump la un miting de la Washington înainte ca o gloată pro-Trump să asalteze Capitolul.

Donald Trump la un miting de la Washington înainte ca o gloată pro-Trump să asalteze Capitolul. Fotografie: Michael Reynolds / EPA

Înscrieți-vă la buletinul informativ The Guardian’s First Thing

Revoltele de la Capitolul SUA au șocat oamenii din SUA și din întreaga lume, dar pentru unii scenele violente de la Washington sunt pur și simplu culminația naturală a pretențiilor nefondate ale lui Donald Trump de fraudă a alegătorilor și de repetiție de divizare în SUA.

Sonda chineză Tianwen-1 va ajunge în 10 februarie pe orbita lui Marte

image-2021-01-6-24522654-70-tianwen-1.jp

​Sonda chineză Tianwen-1, lansată în iulie 2020, va ajunge pe 10 februarie pe orbita planetei Marte și se găsește în prezent la peste 130 de milioane de km de Terra, anunță Agenția Națională Spațială din China. Sonda de cinci tone greutate va face fotografii detaliate pentru a pregăti lansarea în luna mai a unui rover pe suprafața marțiană, primul de acest tip lansat de China. Tot în februarie vor ajunge pe orbita planetei și misiunile trimise de SUA și de Emiratele Arabe.

 

 

Butonul „Like”, eliminat de Facebook din paginile publice

facebook app

Compania americană Facebook a hotărât să elimine butonul „Like” din paginile publice deținute de artiști, branduri și personalități, au anunțat miercuri reprezentanții rețelei de socializare, relatează G4Media.

 

Irlanda de Nord se confruntă cu întreruperea aprovizionării cu alimente din cauza Brexitului

Camioanele care sosesc în porturile GB nu au documente necesare pentru a intra în regiune, spun liderii de afaceri

O livrare se face la un supermarket Spar din Belfast.

 

Julian Assange rămâne în închisoare în Marea Britanie: SUA au făcut apel în cazul refuzului extrădării

400x200.jpg

Justiţia britanică a hotărât miercuri, în pofida refuzului său de a-l extrăda către Statele Unite pe Jualian Assange, să-l menţină în închisoare pe fondatorul WikiLeaks, în aşteptarea examinării apelului Statelor Unite, care vor să-l judece după ce a dezvăluit o cantitate uriaşă de documente confidenţiale, relatează AFP.

 

Europa își va continua „ angajamentul ” cu toți „ actorii politici și sociali ” venezueleni, a declarat marți Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell. Mai degrabă decât să se refere la Juan Guaido prin titlul său auto-numit de președinte interimar

 UE se îndepărtează de Guaido din Venezuela, alăturându-se președintelui ales american pentru a sugera că se termină liderul opoziției

UE nu este singura entitate care are o atitudine rezervată fată de Guaido. Președintele ales al SUA, Joe Biden, a refuzat să accepte apelurile liderului opoziției, sugerând că va elimina unele dintre sancțiunile care înăbușă Caracas dacă Maduro va organiza „alegeri libere și corecte” .

Chiar și colegii din opoziție s-au saturat, în mod aparent, de personajul de SUA, fostul candidat la președinție Henrique Capriles îndemnând alte țări – dar mai ales SUA – să renunțe la ideea înlocuirii lui Maduro cu Guaido. Capriles a respins afirmațiile lui Guaido privind alegerile neloiale, observând că 107 organizații politice au participat la votul parlamentar și că doar 20 dintre acestea au ieșit de la vot la cererea lui Guaido.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs–16.07.2021

Cristian Presură: Mai multe ore de religie decât de fizică. În acest ritm spre care ne îndreaptă noul plan-cadru, popularizatorii de știință vor lupta față de conspirațiile despre cip și 5G, în loc să prezinte descoperiri

Cristian

Mai multe ore de religie decât de fizică. Aceasta pare a fi direcția noilor planuri cadru de liceu (doar un licean la profilul teoretic real va fi expus la mai multe ore de fizică decât de religie, pe tot parcursul școlarizării sale, până la universitate). Mi-e teamă că, în acest ritm al reducerii orelor de fizică spre care ne îndreaptă noul plan-cadru, puținii popularizatori de știință care sunt vor trebui să lupte față de conspirațiile despre cip, 5G și cine știe ce alte lucruri, în loc să prezinte descoperirile din astrofizică sau știința materialelor. Asta într-o țară care știe prea bine că, pentru a fi competitivă la nivel mondial, trebuie să primeze cunoașterea științifică.

EXCLUSIV. Gabriel Biriș: Când ceri măriri de salarii din împrumuturi, te doare-n cot de țară!

EXCLUSIV. Gabriel Biriș: Când ceri măriri de salarii din împrumuturi, te doare-n cot de țară!

Când spui că vrei măriri de salarii din împrumuturi externe, atunci te doare în cot de viitorul țării. Sindicatele care cer măriri de salarii nu sunt solidare cu restul oamenilor.

Ministrul Economiei, despre sinecurile din companiile de stat: Au salarii exorbitante şi nu se stresează cu munca

Cresc-salariile-bugetarilor-din-ianuarie

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR PLUS), a declarat la RFI că în sutele de agenţii şi companii ale statului există „sinecuri de partid”, oameni cu influenţă politică. El a anunţat că va face public totul. „(…) sunt oameni care au şi trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuţi unii dintre ei şi nişte reţele foarte puternice, veţi vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează”, a afirmat Năsui la RFI, scrie news.ro

 

 

Cine sunt cei trei clienți PSD care conduc uriașul trust de presă al statului român. Și cu ce efecte

Statul român a finanațat, în 2020, cu peste 800 de milioane de lei cele trei instituții de presă pe care le deține: televiziunea publică, radioul public și Agerpres. Toate sunt conduse de clienți ai PSD, numiți în funcții de regimul Dragnea și uitați acolo de cei care au urmat.

Premierul Cîțu vrea reformă: „Să nu mai fie cheltuit aiurea banul public. Bugetarea din acest an va fi riguroasă”

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 6 ianuarie, că bugetul pe acest an ar urma să fie trimis spre aprobare pe 4 februarie, subliniind faptul că bugetare va fi una riguroasă.

Ioan-Aurel Pop: Dacă nu mai învăţăm istorie şi geografie, în America Latină o să credem că se vorbeşte limba latină

13573872

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, pledează pentru păstrarea studiului istoriei şi geografiei în curricula şcolară ca discipline de sine stătătoare, cele două materii însemnând, pe de o parte, cultură generală şi orientare în viaţa contemporană, iar, pe de altă parte, orientare elementară în spaţiu. “Ceea ce nu înţeleg chivernisitorii şcolii este un lucru foarte simplu: istoria înseamnă cultură generală şi orientare în viaţa contemporană, nu date şi fapte de prisos despre o lume care nu mai este. Iar geografia înseamnă orientare elementară în spaţiu şi nu denumiri care trebuie memorate. Azi, copiii şi tinerii au marea şansă de a călători, de a vedea lumea, de a se bucura de marile creaţii ale omenirii din toate timpurile şi din toate spaţiile, din preistorie până în era zborurilor cosmice şi din Laponia până în Patagonia. Dacă nu mai învăţăm istorie şi geografie, dacă dispreţuim aceste forme de adaptare la viaţă, dacă ne temem de conţinuturile lor, vom ajunge să mergem în America Latină şi să credem că oamenii de acolo vorbesc limba latină,

Mai mulți “băieți deștepți” din energie, printre care un senator PNL și un magnat al petrolului, s-au asociat pentru a face concurență Complexului Energetic Oltenia – Presafarastapani.ro

image-2021-01-6-24523116-70-ion-iordache

Senatorul PNL Ion Iordache, baron local în Gorj, care promitea minerilor salvarea Complexului Energetic Oltenia, și-a creat două firme cu obiect de activitate “producerea energiei electrice”, scrie publicația locală presafarastapani.ro. Afaceristul cu un imperiu creat în câțiva ani în zona Termocentralei Turceni, este asociat, în cele două societăți noi, ce ar deveni concurente pentru Complexul Oltenia, cu magnatul Gabriel Comănescu (proprietarul unor platforme petroliere și al unei flote navale, în Marea Neagră), cu generalul Ioan Sîrbu (fost director al Spitalului Militar Central), cu Remus Vulpescu (administratorul special care a cerut insolvența Hidroelectrica), cu fiul controversatului PSD-ist Iulian Iancu.

 

 

 

Patreon

A devenit Timișoara un oraș „postmodern”?

nicolae-taran-3.jpg

Din acest an, cardurile necesare pentru utilizarea gratuită a rețelei de transport în comun de către pensionarii timișoreni septuagenari vor trebui reactualizate lunar. În acest scop, ei trebuie să se prezinte în fiecare lună la oficiile STPT cu actul de identitate și cu cel mai recent talon de plată a pensiei și, pe baza acestor documente, vor beneficia de reactualizarea cardurilor menționate. Evident, dacă poștașii nu le remit în timp real taloanele de plată a pensiei, ei nu vor mai beneficia de călătorii gratuite în rețeaua STPT!

Dacă, însă, vor prezenta documentele menționate funcționarilor de la STPT, ei vor beneficia de reactualizarea cardurilor de călătorie și vor primi și niște așa-numite bonuri fiscale în care sunt evidențiate plăți și TVA-uri cu o valoare de 0,00 lei!

În opinia mea, aceste bonuri fiscale reprezintă o inovație birocratică „genială” la nivel național și global. Pentru că în niciun oraș din lume nu se emit în fiecare lună zeci de mii de documente prin care să se evidențieze plăți și taxe cu o valoare nulă! Nici măcar în Maestrul și Margareta, celebrul roman al lui Mihail Bulgakov, unde ni se prezintă nenumărate „minunății” ale birocrației sovietice, nu există o asemenea „capodoperă” birocratică: zeci de mii de documente inutile, emise în mod sistematic în fiecare lună!

Mai mult, dacă pensionarii septuagenari timișoreni care beneficiază de utilizarea gratuită a rețelei de transport în comun nu prezintă aceste bonuri fiscale perfect inutile controlorilor STPT, ei riscă amenzi și admonestări! A devenit, deci, Timișoara un oraș „postmodern”? Și când spun „postmodern” mă refer la ceea ce Andrei Marga numește prostocrație…

image

Cu ochii-n 3,14

99760aa804d33bd370841a1c25e54c06-41559.j

Samy Kramer, un pilot amator german, a desenat pe cer, în timpul unui zbor de aproape 300 de kilometri în Baden-Württemberg, o seringă uriaşă.

Arafat îi sfătuiește pe români să evite orice bucurie, pentru că nu se știe ce viruși mai apar

Cata-2020_01_06_18-19_OK-Page-19_001.jpg

Raed Arafat le-a cerut românilor să renunțe la orice bucurie din viața lor, pentru că nu putem ști de unde ne pândește următoarea pandemie. „Chiar dacă nu intrați în contact cu alte persoane, vă recomand să evitați pe cât posibil orice formă de bucurie în viitorul apropiat. Nu se știe ce virus mai apare și n-am vrea să-l stârnim cu un stil de viață foarte destrăbălat“, a atras atenția Raed Arafat. El a amintit că e bine să fim precauți […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*