De ziua lor ce să mai facă americanii, s-au mai împușcat puțin între ei.
Și oamenii ăia vor să ne învețe pe noi, europenii, cum este bine să trăim.
Unul din acele atacuri a avut loc la Philadelphia, orașul lui Noam Chomsky, a lui Grace Kelly, Bill Cosby și a multor alte personalități.
Știți cum e în Philadelphia acum, e adevărat, nu în centru, pe Corso, ci mai încolo, în Calea Lipovei sau Freidorful lor? Uitați-vă la clipul de mai jos:
Nu v-am mai spus de mult știri despre Ucraina. Nici nu o să vă spun prea multe pentru că oamenii inteligenți știu oricum ce se întâmplă acolo, iar ceilalți oricum nu vor asculta ce spun eu.
Dar, ieri dimineață am ascultat, cred, pentru prima oară în viață Radio Guerrilla.
Și povestea Mihai Dobrovolschi că l-au chemat cei de la CNA:
– Domnu Dobrovolschi, de ce dați dumneavoastră știri și despre ce spun și ăia și ceilalți. De ce nu sunteți dumneavoastră imparțial și să transmiteți pe post numai ce spun ucrainienii?
Cea mai importantă știre a zilei, de aici, de la noi, este povestea îngrozitoare cu lagărele alea ale morții în care erau internați niște bătrâni care nu se mai puteau descurca singuri.
Așa se întâmplă când anumite lucruri sunt lăsate în grija mult lăudatei “piețe” de consum.
Așa cum bătrânii ăia erau lăsați să moară înecați în propriul căcat, cu toate că prin acele azile erau sifonați niște bani, așa se întâmplă și cu sănătatea și cu medicamentele și cu toate lucrurile pe care statul ar trebui să fie cu ochii ca pe butelie, dar acest lucru nu se poate pentru că oamenii care lucrează la stat sunt parte a acestor mizerabile afaceri.
Și fiți siguri că la fel cum s-a mai întâmplat și înainte în astfel de cazuri, nimeni nu va păți nimic. Niciodată oamenii ăia nu pățesc nimic.
În privința energiei pe bază de hidrogen se cheltuie, și la noi, bani, mulți bani, pe strategii, înțeleg că s-au cumpărat, sau urmează să se cumpere și niște trenuri din astea pe hidrogen, sunt politicieni care fac lobby (adică trafic de influență, că asta înseamnă lobby în limba română). Toate astea în ciuda faptului că legile elementare ale fizicii ne demonstrează că asta este o afacere păguboasă. Transformând ceva în hidrogen cu ajutorul energiei electrice, după care transporți hidrogenul ăla, după care îl transformi în energie termică sau din nou în energie electrică, care și ele se vor transforma în energie mecanică, nu se produce decât o imensă pagubă. Mult mai eficient și mai ieftin este să transporți direct energia aia electrică și să o folosești, fără să te mai complici cu hidrogenul.
Să nu credeți că cei care fac chestiile astea sunt proști, sunt și proști printre ei, că dacă nu erau proști, se făceau ingineri, nu politicieni, dar nu sunt cu toții proști. Sunt unii care sunt și hoți.
Dar nici ăstora, nici proștilor, nici hoților, nu le face nimeni nimic, din același motiv pentru care nu o să le facă nici ălora cu azilele.
A fost și Iosefini.
V-am mai spus asta, au fost toți care erau cât de cât răsăriți în țara asta.
***
Atacul a avut loc în jurul orei locale 20:30 (ora 03:30, ora României), în regiunea Kingsessing din Philadelphia. Din informațiile prezentate de presa americană, un bărbat care purta o vestă antiglonț a început să tragă la întâmplare pe stradă. Poliția l-a urmărit și a reușit să-l captureze, după ce acesta a tras și asupra polițiștilor. Mai precizează că atacatorul are în jur de 40 de ani și avea asupra sa o armă de asalt și mai multe încărcătoare.
VIDEO: Momente de groază în Texas! Cel puțin trei morți
Un schimb de focuri de armă produs luni, 3 iulie, cu puțin înainte de miezul nopții, într-o parcare din Fort Worth, Texas, s-a soldat cu cel puțin trei morți și mai mulți răniți, potrivit presei care citează poliția.
Una dintre persoane a fost declarată moartă la fața locului, iar alte două au murit la spital. Alte persoane au fost, de asemenea, spitalizate, iar starea lor nu era cunoscută, potrivit CBS.
Motivul atacului nu este clar.
Legea (politică) a hidrogenului contra legilor (științifice) ale fizicii
Toți trăim visul frumos al unei economii bazate pe hidrogen, dar care se poate transforma foarte ușor într-un coșmar.
Analiza de mai jos, care este una strict din punct de vedere energetic, se bazezeză pe legile fizicii și termodinamicii cunoscute, ușor verificabile si redate simplist, spre ușoară si bună ințelegere inclusiv de către nespecialiști si dezvăluie uriașele bariere (fizice) care ne stau in cale laolaltă cu alte uriașe bariere economice. Tehnic, se poate orice, iar dacă sunt bani gratuiți, ”who cares loosing them” ?
Guvernul olandez a anunțat că măsura va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024. Dispozitivele vor fi permise în sălile de clasă doar în cazuri aparte, precum în timpul orelor care necesită folosirea acestora sau din motive medicale, pentru persoanele cu dizabilități.
Ipoteza că inteligența artificială ar putea înlocui oamenii în diverse domenii stârnește de mai mult timp temeri. Dar nimeni nu se aștepta ca reducerile de personal să înceapă tocmai într-o industrie în care lucrătorii păreau invincibili: cea a tehnologiei.
”Patria a priori” în era globalismului de la Davos
Pentru că România și-a cedat de bunăvoie suveranitatea către Washington și Bruxelles odată cu integrarea în UE și NATO, serviciile de informații au subordonat interesul național unui așa-zis ”interes global”.
Dacă ar fi să evaluăm strict legislația europeană în vigoare, atunci SRI și SIE se presupune că ar trebui să protejeze suveranitatea UE, în bună coordonare cu serviciile din celelalte 26 de țări. Ar trebui să apere interesele primordiale ale Europei în raport cu puternice state extracomunitare ca Marea Britanie, China, Rusia sau SUA.
Azilele groazei au fost descoperite la doi pași de Capitală. Polițiștii și procurorii au descoperit peste 100 de bătrâni abuzați de cei care trebuiau să îi îngrijească. Erau torturați, obligați să muncească și, de multe ori, nu primeau nimic de mâncare. Polițiștii au făcut percheziții în această dimineață în zeci de cămine private, iar bătrânii vor fi duși la spitale din București pentru îngrijiri medicale.
Informațiile de-a dreptul șocante despre adevărate lagăre din Voluntari în care erau chinuiți vârstnici neputincioși, bolnavi cronic, în condiții insalubre, nu sunt din păcate unice în România.
Un consilier al ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse, Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosarul deschis de DIICOT pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare, fapte comise în legătură cu administrarea unor centre pentru vârstnici şi persoane cu handicap mintal, unităţi administrate privat dar finanţate din fonduri …
Astăzi, o veste importantă aduce schimbări semnificative în relația cetățenilor cu instituțiile publice. Dosarul cu șină, o practică îndelungată și adesea inconfortabilă, va deveni istorie începând cu ziua de 4 iulie 2023.
Începând cu data de 4 iulie 2023 intră în vigoare Legea 9/2023, conform căreia vor dispărea dosarul cu șină, copiile legalizate și copiile după diferite acte. Legea promulgată de Președintele României încă din luna ianuarie a anului 2023 a intrat în vigoare de astăzi.
Cine-a păcălit hainii? Chiar maestrul Iosefini
Iosefini tatăl, adică Iosif Aurel, a fost un Gică Hagi al magiei, cel mai mare iluzionist, scamator și prestidigitator născut, trăit și mort în România. Faimos încă din anii tinereții, neobosit să apară în spectacole, a fost prezent aproape șaizeci de ani în arena circului, în filme, în studiouri de televiziune, pe scene de teatru. Iosefini a scris cărți, a luat premii internaționale, a fost decorat chiar de comuniști și a atins un nivel de celebritate care, la un moment dat, a atras atenția Securității.
Istorica terasă de vară de la “Cina” a devenit amintire – foto
Timișoara nu stă pe loc, iar dezvoltatorii își fac simțită prezența și în zona centrală a orașului, chiar dacă nu au prea mult loc să se desfășoare. Cunoscuta terasă și grădină de vară “Cina” de pe strada Piatra Craiului (în vecinătatea Pieței Victorie), a dispărut. În anii 60-70-80, era una din locurile cele mai frecventate din centrul Timișoarei.
Pe acest loc s-a ridicat, într-un timp scurt, o nouă clădire, pe patru nivele (plus parterul) care va fi de fapt o extensie a hotelului “Cina”.
Festivalul de operă și operetă din Timişoara, la majorat
Continuând o tradiție de aproape două decenii, Opera Națională Română din Timișoara pregătește o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber, un eveniment unic în peisajul liric din regiune, organizat în Parcul Rozelor. Ediția din…
Ce facem astăzi, 5 iulie 2023, în Timișoara?
Miercuri, 5 iulie, începe Festivalul Inimilor la Iulius Town, iar la Casa Artelor se deschide expoziția-aniversară Ceau, Cinema!. Mai mult, la Gărâna are loc cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei.