Chinezii au inventat o frunză care produce hidrogen.
Asta este o știre mai importantă decât cele despre Trump și Biden, despre războaie sau politicieni.
Pentru că astea sunt lucrurile care contează, o baterie care ține mai mult, o frunză din asta, invențiile și inovațiile, astea au dus la progres șî la o viață mai bună pentru oameni.
Wall Street Journal ne sperie cu un aflux puternic de bunuri ieftine din China care va duce la scăderea prețurilor în SUA, UE și Japonia și falimentarea firmelor din aceste locuri.
Cred că soluția pentru a contracara această tendință ar fi foarte simplă, nu trebuie decât ca firmele din UE, SUA și Japonia să producă și ei bunuri ieftine și într-o cantitate destul de mare pentru a acoperi cererea.
La fel stă situația și cu agricultura sau cu alte domenii.
Ion Iliescu a împlinit ieri 94 de ani.
Se spune că speranța moare penultima, și abia după aceea va muri Iliescu.
E o chestie să facă oamenii glumițe pe seama ta la 20 de ani de când ți-a încetat ultimul mandat. Unii l-au iubit, alții l-au urât dar nu l-au uitat.
Ca o comparație, vă amintiți acum, repede și fără să vă uitați pe Google, cine au fost președinții înainte și după Bill Clinton?
Sau, să facem o altă comparație, cu noi înșine.
Câți oameni de la fostul locul de muncă își vor mai aduce aminte de noi după 20 de ani?
Și să vă spun o chestie, ani întregi am participat la tot felul de mitinguri în care se striga “jos Iliescu”. Dar adevărul este că după revoluție am avut și președinți mult mai răi decât el.
Procurorii au renunțat să ancheteze un fost student la ASE care s-a înscris la facultate cu o diplomă falsă de bacalaureat.
Da, omul a încălcat legea.
Dar, hai să ne gândim logic, neținând cont de textul ăla care e tipărit undeva:
Omul ăsta a dat un examen la admiterea în facultate.
Și a trecut de acel examen.
Deci, se presupune că avea cunoștințele necesare pentru a fi admis, nu avea cartonul acela pe care scrie „Diplomă” dar avea același bagaj de cunoștințe pe care le aveau și ceilalți cu diplome.
Asta înseamnă că și el a învățat de undeva lucrurile alea despre care a fost întrebat la examen, le-a învățat în timpul său liber dar le-a învățat.
După aceea, în timpul facultății a trecut prin tot felul de examene și testări și a trecut și de alea, la fel cum au trecut și cei care aveau o diplomă de bacalaureat.
Iar la terminarea facultății a dat un examen, exact la fel ca și ceilalți, în urma căruia a dovedit că are cunoștințele necesare pentru a fi economist.
Și atunci care e problema? Că nu a mai cheltuit statul niște bani ca să-l țină în liceu?
Poate că statul, statele, ar trebui să se gândească la chestiile astea, să găsească o formă de echivalare a studiilor informale cu cele formale, să nu conteze neapărat cât timp ți-ai pierdut pe băncile unei școli ci să conteze nivelul cunoștințelor. Dai un examen de absolvire a unei facultăți, exact același examen pe care-l dau și cei care au frecventat cursurile de acolo și dacă treci asta e, înseamnă că poți să fii inginer sau economist sau altceva.
Oamenii de ştiinţă au creat o „frunză artificială”. La ce va fi folosită și din ce este compusă
Oamenii de ştiinţă chinezi, împreună cu omologii lor internaţionali, au dezvoltat un nou tip de „frunză artificială”, o peliculă fotoactivă cu metal lichid. Aceasta valorifică energia solară pentru a produce hidrogen prin descompunerea directă a apei, deschizând calea pentru o producţie la scară largă a unor dispozitive ecologice, informează Xinhua.
Pentru a rezolva problemele economice, China crește producția de bunuri care depășesc cererea internă, a scris Wall Street Journal (WSJ). Țările din întreaga lume vor experimenta un al doilea val de importuri din China, dar ultimul val de produse chinezești a dus la falimentul unor fabrici din Occident, remarcă sursa citată.
Dacă americanii ar vota acum, Donald Trump ar câștiga alegerile
Un recent sondaj evidențiază o tendință îngrijorătoare pentru Joe Biden, cu doar opt luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Astfel, dacă alegătorii americani ar vota astăzi pentru a-şi alege preşedintele, doar 43% ar vota pentru Biden, faţă de 48% pentru Trump, potrivit sondajului realizat la nivel naţional de New York Times şi universitatea Siena […]
UE pregătește o lege dură pentru limitarea poluării. Sunt vizate mașinile mai vechi de 15 ani
Uniunea Europeană continuă lupta pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar în acest sens pregătește terenul pentru o eliminare treptată a mașinilor cu motor cu combustie internă.
Mii de oameni au ieşit din nou în stradă sâmbătă seara în mai multe oraşe din Israel pentru a manifesta împotriva guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu şi pentru a cere eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas.
România este o ţară de euro, euroizată, cum ar spune economiştii: foarte, foarte multe preţuri la bunuri şi servicii sunt legate de euro şi sunt afişate în euro, începând de la preţul apartamentelor, chiriile, telefonia mobilă, preţurile din piaţa auto, abonamentele la sală, preţurile materiilor prime, până la preţurile şcolilor private.
Fostul președinte Ion Iliescu, care duminică a împlinit 94 de ani și care nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, în Dosarul Revoluției, vorbește, într-un interviu acordat după mulți ani, despre ironiile de pe internet cu privire la vârsta sa înaintată: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima etc”.
Procurorii craioveni au renunțat să mai ancheteze un bărbat care s-a folosit de o diplomă de Bacalaureat falsă pentru a deveni student la ASE, unde a studiat timp de trei ani Contabilitate și Informatică de Gestiune.
4 martie: 47 de ani de la marele cutremur din 1977. Câți oameni și-au pierdut viața
Pe 4 martie se împlinesc 47 de ani de când un puternic seism, de magnitudine 7,2 pe scara Richter, a lovit România. Toma Caragiu, Vernonica Porumbacu și Doina Badea sunt doar câteva dintre personalitățile de renume pe care țara noastră le-a pierdut la acea dată.
Programul de lucrări al SDM în ziua de 4 martie 2024
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 04.03.2024, unde se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere (formaţii de lucru şi străzile respective). LUCRĂRI DE REPARAȚIE ȘI ÎNTREȚINERE A STRĂZILOR, ALEILOR, TROTUARELOR, PODURILOR, PASAJELOR, PASARELELOR DIN MUNICIPIUL TIMIȘOARA: În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.
Ce facem astăzi, 4 martie 2024, în Timișoara?
Luni, 4 martie, puteți merge la concerte, la expoziții sau la o petrecere cu drag queen.