Din revista presei de astăzi vom putea afla ceea ce am știut dintotdeauna, că unii fac lucruri bune, alții fac rău.
Este doar alegerea noastră dacă suntem de partea binelui sau a răului.
Dar să nu uitați că, vorba celor de la Radio Guerrilla, „BINILI ÎNVINGE!”
Pentru că tot a venit vorba, i-am ascultat pe cei de la Guerrilla toată această noapte, mai mult, am și visat ceea ce am auzit.
Deocamdată cred că este cel mai bun post de radio din România.
Poate că aș pune și puțină vorbărie noaptea, dacă nu se găsește altceva cel puțin selecții din Guerrilla de dimineață. Și pe asta aș lungi-o puțin, nu ar strica să înceapă de la 5, că atunci e dimineață.
Un urangutan a fost observat folosind plante medicinale pe o rană deschisă.
Poate că este o premieră pentru urangutani, dar nu pentru toate maimuțele.
Țin minte că am văzut un documentar în care unii membri ai unor triburi de macaci erau învățați de mici să-i vindece pe ceilalți membri ai tribului administrându-le cărbune care provenea din lemne arse, sau anumite tipuri de argilă.
În Mehedinți, o zonă numită în titlul articolului „Cealaltă Românie”, candidații la primărie sunt soțul de la PSD și soția de la liberali.
În felul ăsta oricine câștigă afacerea rămâne în familie.
Noi avem nu mai puțin de 10 candidați la primărie dintre care o mare parte niște oameni despre care nu am auzit niciodată.
Cu toate că articolele de mai jos au fost publicate de ziarele respective pe bani le-am inserat aici pentru că mă gândesc (nu am citit decât titlurile acestora) că oamenii ăia doi, niște candidați la primărie, spun ce au de gând să facă, și așa este corect, dacă spui despre unul ce a făcut, e bine să spui și ce afirmă ceilalți că vor să facă.
Se modernizează piețele Doina și 700.
Cu toate că această afirmație va naște multe comentarii răutăcioase, eu nu le-aș mai repara deloc, ci le-aș dărâma și aș face altceva acolo.
Și aș face asta pentru că piețele de la noi nu mai sunt decât niște locuri în care se vând fie produse a căror calitate nu trece de filtrul marilor magazine, sau în care se practică o economie „gri” în care nu există nici e-factura și nici case de marcat.
Să nu-mi spună cineva despre micii producători, dacă ăia și-ar fi vândut produsele în piețe nu ar mai fi fost nevoie de celelalte piețe, alea mici și volante.
Astăzi este Vinerea Mare.
Nu aveți voie să munciți, nici să vă tundeți, în nici un caz nu aveți voie să mâncați urzici cu oțet. De fapt este zi de post negru așa că ar fi bine să nu consumați decât niște apă de la robinet.
Dar este o bună ocazie să vă gândiți la chestia aia cu binele și răul despre care pomeneam la începutul acestui text.
De fapt sfaturile astea nici nu sunt atât de rele, chiar dacă nu sunteți credincioși.
***
China va lansa sonda lunară Chang’e-6 vineri după-amiază
Chang’e-6, nava spațială a Chinei care se aventurează pe Lună, este programată să fie lansată vineri între orele 17:00 și 18:00 (ora Beijingului), iar fereastra de lansare preferată este țintită la 17:27, a declarat Administrația Spațială Națională din China.
Costum strălucitor dat câinelui robot „Spot” de către Boston Dynamics #Shorts
Un război împotriva umanității însuși
În mijlocul măcelării, a foametei, a mutilării și a distrugerii în Gaza în curs de desfășurare, de nepătruns, din mâna „mașinii morții vorace” a Israelului, liderii săi promit acum deschis „distrugere totală și totală” prin ceea ce ei încă numesc în mod grotesc „unul dintre cei mai morali militari din lumea”, au ucis nou-născuți și tot. Dar ipocriziile și protestele cresc. „Unul dintre scopurile acestui genocid este să ne înece în propria noastră tristețe”, spune unul dintre „sălbaticii” lui Balfour. O parte din rezistența lor, la rândul său, „este să vorbească despre ziua de mâine în Gaza”.
EXCLUSIV: Rădăcinile corupției americane în Ucraina – Interviu cu Andriy Derkach
Recent, am avut ocazia să stau cu fostul parlamentar ucrainean Andriy Derkach pentru a discuta gândurile și opiniile sale cu privire la evoluțiile istorice care au loc în țara sa natală. Cariera sa îndelungată în politica ucraineană și corpul consacrat de muncă în investigarea și urmărirea corupției financiare i-au oferit o perspectivă internă unică asupra unui număr de povești actuale, inclusiv rolul familiei Biden și al agențiilor guvernamentale americane în promovarea unei culturi a corupției în Ucraina.
Premieră pentru cercetători: un urangutan, observat folosind plante medicinale pe o rană deschisă
Nivelurile ridicate de inteligență ale urangutanilor au fost recunoscute de multă vreme, parțial datorită abilităților lor practice, cum ar fi folosirea instrumentelor pentru a sparge nuci și a căuta insecte.
Am scris comentariul de mai jos pentru Agenția Mediafax în urmă cu fix trei ani, cu zece luni înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Adică pe 2 mai 2021. Nu îl veți găsi în arhiva Mediafax, așa că îl republic aici, chiar dacă între timp au apărut elemente care aduc o nouă lumină asupra scenariului schițat la acea vreme.
România se pregătește pentru cea mai mare achiziție militară din istoria sa. Este vorba despre 32 de avioane de luptă de ultimă generație F-35.
Acestea ar urma să înlocuiască treptat, după anul 2030, escadrilele de avioane F-16 achiziționate de armata română la mâna a doua pe parcursul ultimilor ani.
Armata României insistă să cumpere echipamente depășite de războiul contemporan
În urmă cu o jumătate de an, scriam despre inadecvarea înzestrării armatei române la realitățile războaielor contemporane. Strategii care decid ce arme să cumpere România n-au mai deschis o carte de specialitate din facultate, iar cele pe care le citeau atunci erau, probabil, de pe vremea lui Clausewitz. Nu e doar armata României în această deplorabilă situație. Dacă există strategi care gândesc în armata SUA, a Rusiei, a Franței sau în oricare altă mare armată a lumii, cel mai probabil aceștia nu ajung să ia decizii. Strategiile militare ale celor mai multe țări cu armate teoretic puternice se bazează, încă, pe arme puternice, mari și, în general, greoaie. În orice caz, extrem de scumpe. Arme care, confruntate cu realitatea contemporaneității, se dovedesc aproape inutile.
România, țara în care serviciile secrete se încăieră în interceptări
de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics Legal, singura instituție din România care avea dreptul să facă interceptări era, cel puțin pînă în 2016, SRI, prin intermediul Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor (CNIC). SRI făcea asta pentru toate structurile de securitate ale statului, pînă cînd CCR a descoperit probleme, în 2016, în funcționarea CNIC.
Știrile locale din România îți arată ce fac elevii din Iași cu mașini autonome, dar și cum se colectează deșeurile în Dolj.
De Ziua Muncii, în România s-a construit un mic de 100 m lungime.
În aceeași zi, în plin post al Paștelui, credincioșii majoritari 80% l-au vândut pe Christos pe de 7 ori mai mulți mici decât în mod obișnuit.
Pe an, românii consumă până la 250 milioane de mici.
Iată primele două versuri ale adevăratului imn național al României: „Unde-i omu-i și grătaru/Unde-i micu-i și muștaru”.
În piețele Doina și 700 se vor face reparații
Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie de lucrări de reparații și modernizare. Investițiile totale vor fi de aproximativ două milioane de lei Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA vor începe, după Paști, lucrări de modernizare în piețele Doina și 700.
Anul 2023, în care s-au aniversat 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri proprii a Politehnicii timișorene, a fost un bun prilej pentru regândirea întregului campus al Universității Politehnica Timișoara și transformarea acestuia în acord cu principiile de sustenabilitate urbană, care reprezintă o prioritate a conducerii instituției.
Sîrbu Ilie Vasile, candidatul AUR pentru Primăria Timișoara
M-am născut în data de 1 Decembrie 1973, în localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin, în Valea Almăjului. În anul 1980, am fost înscris la Școala Generală din Prigor, iar din 1988 am urmat cursurile Liceului Agroindustrial din Bozovici, transformat în anul 1990 în Liceul Teoretic „Eftimie Murgu”. Cartea „Almăjul Grăniceresc”,descoperită în biblioteca familiei, mi-a deschis […]
Ce facem astăzi, 3 mai 2024, în Timișoara?
Vineri, 3 mai, vă puteți bucura de o plimbare prin centrul Timișoarei.