Anton Kovacs February 1, 2021

 

Oamenii de pe întreaga planetă protestează. Este normal să se întâmple așa, întotdeauna când lumea se schimbă au loc proteste. De această dată sunt mai puține, pentru că acestea au fost prevăzute și s-au luat măsurile necesare pentru limitarea acestui fenomen.

Important este că întotdeauna după acest gen de schimbări, nu mâine, nu în acest an, poate mai avem de așteptat 4-5 ani,  lumea va fi puțin mai bună.

***

După ce a cumpărat în România 46700 de hectare de pădure, IKEA a cumpărat și în Georgia 4400 de hectare. Pentru a feri pădurea de exploatare.

Suedezii ăștia parcă ar dori să demonstreze că la ei există oameni care din punct de vedere intelectual deja au depășit un anumit stadiu de evoluție, în timp ce în alte părți, acolo unde oamenii își taie pădurile pentru a vinde lemnul și cu banii obținuți să își cumpere mașini cu care să se ducă în excursie în pădure, locuitorii se află la diverse stadii intermediare între maimuțe și oameni.

***

Că vorbeam despre stadii de dezvoltare a diverselor populații, măi oameni buni, botezul ăla e un simbol. Ați văzut și voi în filmul ăla, IIsus nu a fost luat de picioare și băgat cu capul în jos în apă. Chestia asta se poate face și elegant, preotul își înmoaie degetul în apă și atinge copilul pe frunte. Că nu e vorba de cantitate ci de calitate. Poate, dacă tot mergeți să vă botezați copilul, cel puțin spuneți-i preotului, păstrând un ton deferent și respectuos, ceva de genul “părinte, nu te învăț eu cum să-ți faci meseria, dar dacă copilul mei pățește ceva jur că te înec și eu în castronul ăla”.

Că dacă nu faceți așa, uite ce se poate întâmpla. Și nu e prima oară

***

 

Constat că încă există oameni care întreabă “dar de unde știi”. Oameni buni, trăim în secolul 21 și a avea niște noțiuni elementare despre navigarea pe internet este ceva mai important decât să știi cu câți de “i” se scrie “copiii”. Că peste 5 ani nu o să mai știe nimeni cum se scriu copiii, pentru că o să le corecteze calculatorul scrisul, dar dacă nu știi să dai click pe un link nu o să poți cumpăra pâine.

Fiecare articol are un titlu de altă culoare. Dacă vi se pare să subiectul e important dați click pe titlu și astfel nu o să vă mai faceți derușine întrebându-mă de unde știu sau de ce nu am pus referințe la sfârșitul textului. Dacă vedeți un text marcat într-un fel oarecare în altă parte, dați click, și acela e un link care vă permite să aflați mai multe informații.

***

Europa fierbe – proteste masive antirestricții în mai multe țări

Europa este în fierbere pe fondul înăspririi restricțiilor antipandemice.

Proteste masive au avut loc în Olanda, Franța, Belgia, Austria.

Viena | 20.000 de austrieci protestează împotriva restricțiilor Covid și cer demisia cancelarului Sebastian Kurz

Screenshot_20210131-191323.jpg

Restricții impuse de guvernul cancelarului Sebastian Kurz au scos din noi oamenii din case. Aproximativ 20.000 de austrieci protestează la Viena, în ciuda interdicției autorităților de a organiza un miting. Au avut loc încăierări cu forțele de ordine, care au încercat să disperseze mulțimea.

În cele din urmă, polițiștii au permis protestatarilor să mărșăluiască pașnic. Și-au scos căștile de protecție și s-au rezumat la a escorta convoiul.

Austria a intrat în a treia perioadă de lockdown pe 26 decembrie, când afacerile neesențiale au fost închise.

Majoritatea demonstranților nu poartă măști și cer demisia cancelarului Kurz.

Autoritățile estimează că sunt aproximativ 10.000 de participanți, deși canalele mass-media raportează un număr aproape dublu.

***

„Drepturile femeilor sunt călcate în picioare:„ Vocile din Polonia după interdicția aproape totală a avortului

A fost a treia zi de proteste de la intrarea în vigoare a hotărârii – și a marcat 100 de zile de proteste de când tribunalul constituțional al Poloniei a pronunțat pentru prima dată controversata sa hotărâre, provocând săptămâni de demonstrații în masă .

În urma acestor proteste, guvernul a semnalat că este deschis dialogului . Dar miercuri a publicat în mod neașteptat legea care aplică hotărârea instanței, care prevede că avorturile pot fi permise numai în caz de viol, incest sau atunci când viața femeii este în pericol și interzice întreruperea sarcinilor cu defecte fetale.

***

Protestatarii antiizolare organizează un marș aprins cu torțe în Danemarca

image

Sute de protestatari anti-blocare au ajuns pe străzile Danemarcei, condamnând restricțiile guvernului induse de coronavirus în timpul unui marș aprins aprins de torță.

Protestul aprins a fost organizat peste noapte în Aarhus, al doilea oraș ca mărime din Danemarca. Marșul a fost organizat de un grup, numindu-se „Bărbații în negru”, care se opun măsurilor de durată anti-coronavirus ale țării.

***

Protest organizat în centrul Budapestei împotriva restricțiilor care afectează afacerile

Ungaria-protest-Budapesta.jpg

Ei cred că restricțiile îi falimentează. #Hungary #Hungarian #business #money #economy #protest #coronavirus #vaccine #dailynewshungary

***

Sute de protestatari arestați în Belgia și Ungaria

3898.jpg? Width = 1200 & height = 630 & quality = 8

Arestări la Bruxelles și Budapesta în cadrul protestelor antiblocare ***

Ciocniri, arestări în timp ce mii de persoane care se împotrivesc Covid-19 la Viena se confruntă cu polițiștii

6016df392030273891172d18.jpg

Manifestanții au organizat un protest neautorizat în capitala Austriei, Viena, pentru a-și arăta nemulțumirea față de blocarea strictă a guvernului. Poliția a blocat centura centrală și a căutat să disperseze mulțimea.

Între sute și mii de manifestanți s-au adunat în Piața Maria Tereza din centrul capitalei Austriei, potrivit diferitelor rapoarte mass-media locale. Protestatarii au sfidat interdicția asupra protestului amplu emis de autorități.

Manifestanții care au ocupat în curând o parte a șoselei de centură din Viena au numit evenimentul „plimbare Covid-19”. Diverse grupuri de dreapta, huligani și sceptici ai coronavirusului, printre altele, au scandat lozinci împotriva blocării Covid-19 și a cancelarului austriac Sebastian Kurz. Unele rapoarte indică faptul că un număr de protestatari au sosit din alte regiuni ale țării.

***

Susținătorii lui Navalnîi sfidează represiunea pentru a protesta în toată Rusia

pete.jpg

Poliția reține peste 5.000 de persoane la nivel național și autoritățile blochează centrul orașului Moscova.

***

Un bărbat și-a dat foc în centrul Moscovei, în timpul protestelor anti Kremlin

Un bărbat și-a dat foc duminică în centrul Moscovei, după ce s-a stropit cu un lichid inflamabil. Cetățeanul rus a fost dus la spital în scurt timp. Gestul extrem a avut loc în timp ce […]

Citește și:  Revista presei–10.12.2020

***

Zeci de mii de persoane protestează împotriva noului proiect de lege francez de securitate

Manifestanții, inclusiv activiștii de la gilet jaunes, au protestat și împotriva restricțiilor Covid

image

Zeci de mii de protestatari s-au prezentat sâmbătă în zeci de orașe franceze pentru a se opune unui proiect de lege de securitate despre care se spune că va restricționa filmarea și publicitatea imaginilor brutalității poliției.

Manifestanții au protestat, de asemenea, împotriva restricțiilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului și pentru a susține sectorul cultural, care a fost afectat în mod deosebit de măsuri.

***

Ikea a cumpărat aproape 4.400 de hectare de pădure în Georgia, pentru a o proteja de exploatare

noi-pădure-ingka-investiții-noiembrie

Ingka Investments, parte a grupului suedez Ikea, a achiziționat aproximativ 4.386 de hectare de teren forestier, în sud-estul Georgiei, în apropierea bazinului râului Altamaha, pentru a proteja pământul și varietatea de ecosisteme de la exploatare, potrivit CNN. Ikea a investit și în pădurile din România și acest cel mai mare proprietar de păduri din țara noastră.

Ikea a cumpărat în 2014 aproximativ 33.600 de hectare de pădure în Prahova, Buzău, Vrancea, Botoșani și Bihor. A fost prima operațiune a acestui fel la nivel mondial pentru compania nordică. Ikea a plătit peste 40 de milioane de euro companiei germane Prokon pentru achiziția altor 12.800 de hectare de pădure în județele Iași și Neamț.

Astfel, compania a ajuns să dețină în România în jur de 46.700 de hectare de pădure.

”Noi considerăm că aceasta este răspunsabilitatea noastră față de pământul pe care îl avem și mai departe față de planeta noastră”, a declarat directorul general al Ingka Investments, Krister Mattsson, pentru CNN.

***

Un bebeluș a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, în Suceava

Un bebeluș a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, în Suceava. Acesta a fost readus la viață, dar starea sa este foarte gravă, potrivit medicilor.

***

Controversa Ivermectinei: Rectorul UMF Cluj, specialist în farmacologie, explică efectele medicamentului

400x200.jpg

Chiar dacă ivermectina pare promiţătoare în tratarea pacienţilor cu COVID-19,  nu trebuie utilizate formele existente pentru animale, a explicat rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, şefa disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultăţii de Medicină Cluj-Napoca.

***

Averile colosale ale procurorilor CSM. Numai din diurne incaseaza anual mii de euro

?mmid=7d29e564cace0d3a09

Membrii sectiei de procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au salarii foarte mari. Veniturile le sunt aproape dublate de indemnizatiile de care beneficiaza. Transportul, chiria sau deplasarile sunt asigurate din bani publici.

***

Follow the money. Cum a primit George Maior o jumătate de milion de lei de la SNSPA pentru a coordona doctorate de la Washington D.C.

Maior-agerpres_7918008%E2%80%93SILVIU-MA

De la 8.000 km distanță, ambasadorul României în SUA – fost director al SRI – desfășoară o activitate academică pentru care SNSPA îl plătește din bani publici, din 2016 încoace, cu peste 8.000 lei/lună. Adăugați aici și indemnizația viageră pe care George Maior a încasat-o, în toți acești ani, de la Academia de Științe ale Securității Naționale – una dintre cele mai opace instituții academice din România – la șefia căreia Maior l-a lăsat chiar pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie. O investigație de Emilia Șercan.

***

Paradoxal, pentru că am început să ţinem prea mulţi bani în bancă, să luăm mai puţine credite şi să cheltuim mai puţin, am devenit o povară pentru bănci şi stat, ceea ce afectează consumul, investiţiile şi revenirea mai rapidă a economiei

***

Armele fabricate la Cugir ajung in toata lumea, mai putin acasa. Ce s-a intamplat cu pistolul mitraliera conceput special pentru Armata Romana

?mmid=eccc7564ccb90a30eb

Fabricile de armament si munitie din Cugir au reusit sa supravietuiasca economiei de piata, cu mari reduceri de personal si productie. Dintre cei aproape 20.000 de angajati care existau in 1990, in prezent mai lucreaza acolo doar ceva mai mult de 2.000 de persoane.

***

REPORTAJ Tovarășii lui Ceaușescu, la 103 ani de la nașterea dictatorului: „Trag apa după revoluționari și după Revoluția din ’89 VIDEO

400x200.jpg

An de an, pe 26 ianuarie, la Cimitirul Ghencea Civil, o mână de oameni se adună în jurul mormântului lui Nicolae Ceaușescu pentru aI cinsti memoria de ziua lui de naștere. „Adevărul“ a luat și de această dată la mica adunare specială pentru a vă arăta care a fost atmosfera de anul acesta.

Patreon

Localurile și hanurile Timișoarei în ultimele sute de ani. Multe erau cunoscute în toată Europa / FOTO

Locuitorii vechi Timișoare au beneficiat de numărase locuri unde să petreacă la un vin, o bere, o ”tărie”, dar și bragă sau siropuri, în vremurile otomane. Cei de la Muzeul Național al Banatului Timișoara nu prezintă o istorie a celor mai cunoscute localuri ale orașului din ultimele trei sute de ani. Un oraș dezvoltat al

curs

Cum îți poate încremeni privirea

stefan-cazimir.jpg

Cu ochii lui albaștri, cu o privire suspect de fixă, Viorel Cataramă mi-a adus aminte de un scriitor cu privirea încremenită, Ștefan Cazimir. Doar că ceea ce la Cataramă pare să țină de natura lui, la Cazimir a apărut după ce-a devenit parlamentar și spunea anecdote de la tribună. Fondatorul Partidului Liber Schimbist  nu era mai deloc adeptul liberului-schimb – partidul său era o anexă glumeață a FSN-ului, așa că dacă liberalii veneau cu vreo propunere de lege care mergea […]

***

Cinci oameni și-un necaz

Catavencii-493_04-27-ianuarie-2020-mic_6

A ajuns la mine, pe căile necunoscute ale Internetului, povestea tristă a unor gospodari care au avut un necaz. Știți genul de poveste: cineva pățește ceva revoltător, cel mai des în relația cu autoritățile, după care ajunge acasă pe Facebook și își varsă tot năduful în speranța că se va întîmpla ceva sau măcar cineva va învăța ceva. Glumesc, nimeni nu învață nimic niciodată. Revenind totuși la povestea tristă, niște oameni povesteau cum au ieșit într-o pădure de lîngă București […]

***

A-ul de maimuță

2-3-scaled.jpg

Am niște rude îndepărtate plecate în America. Cine n-are? Au plecat prin anii ’90 să caute visul american și l-au găsit. S-au integrat acolo de minune, undeva în nordul Californiei, într-o comunitate mare de români. Au venit de două-trei ori în vizită în țară, ne-au povestit cum totul e „different“ la ei și cum zic „soda“ la sifon. De la un moment dat n-au mai venit, dar nu se poate spune că am fost dărîmați de despărțire. S-a corespondat politicos. […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*