Nicoleta C. February 1, 2021

 

După marea pauză pe care fenomenul Eurovision a luat-o, alături de întreaga omenire, din cauza pandemiei Covid-19, TVR și Roxen reiau drumul echipei României spre Rotterdam, gazda finalei concursului internațional.

 

Roxen, artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediția cu numărul 65 a Eurovision Song Contest, va merge la Rotterdam cu o nouă piesă.

Ediția 2021 a proiectului Eurovision România aduce o premieră în istoria participărilor țării noastre la concurs, juriul urmând să decidă, până la sfârșitul lunii februarie, piesa pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam.

Etapa de selecție a piesei României la Eurovision debutează astăzi, 1 februarie, Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese. Variantele DEMO vor fi transmise juriului, care va alege melodia câștigătoare.

Decizia organizatorilor de a nu realiza un show este una firească, în condițiile unui început de 2021 marcat de constrângeri bugetare, dar și de regulile de distanțare fizică, impuse de pandemie, televiziunea publică asigurând, astfel, mai multe resurse pentru realizarea show-ului României pe scena concursului internațional.

 

„Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, dupa un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut. Muzicieni din 41 de țări vor fi la Rotterdam mai uniți ca niciodată și mai dornici decât oricând să demonstreze ce forță miraculoasă și vindecatoare poate avea muzica”, declară Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

 

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.
Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Citește și:  Un bărbat din Timiș a câştigat aproape 60.000 de euro la pariuri, apoi a postat pe Facebook fotografia cu banii

 

Mai multe detalii pe Rador.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*