Nicoleta C. May 27, 2020

 

RADAR împreună cu UniCredit Bank lansează pe 28 mai, de Ziua Eroilor, a doua ediție a proiectului #conteaza, o ediție dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre.

 

RADAR continuă să sprijine scena artistică românească prin crearea de oportunități, dar și a unui context favorabil de manifestare artistică adaptat prezentului. După ediția de debut implementată în București, proiectul ia amploare la nivel național.

 

Joi, 28 mai, începând cu ora 21:30, 20 de artiști din 10 orașe, București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie. Adistu, Andrei Cozlac, Aural Eye, Cuscrew, Dani și Serban de la Noetic, Nagy Dániel-Endre, Dromp Alex, Hybrid Lab, Foton², PAL, MNB, Noiseloop Studio, Paketa12, Psihodrom, Pach, TriFoi Audiovisual, RAZ, Redulian și VRmedia.ro sunt cei care vor semna proiecțiile, Timișoara fiind reprezentată de grupul de artiști Psihodrom.

Evenimentul va fi transmis LIVE, pe pagina de Facebook: RADAR New Media Art, iar mai multe informații despre proiecții pot fi găsite în evenimentul de pe Facebook: RADAR #conteaza ZIUA Eroilor.

Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prima ediție a proiectului, STĂM ACASĂ #contează, a avut loc în noaptea de Paște și a fost un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Animațiile celor 10 artiști din București au putut fi urmărite de la fereastră, dar și online, de peste 170.00 de spectatori.

Citește și:  Scene dintr-o căsnicie și Prometeu înlănțuit pe canalul YouTube al Teatrului Național Timișoara

Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, într-o locație ce urmează sa fie anunțată.

 

Despre RADAR

RADAR este festival de new media art lansat în noiembrie 2019. Scopul festivalului este să caute și să găsească studiouri și artiști independenți care inovează în domeniile artistice, culturale, stiințifice și educaționale.

RADAR se află la îmbinarea dintre artă, tehnologie și societate.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*