Redacție August 21, 2019
O sentinţă a Judecătoriei Timişoara îl obligă pe Nicolae Bârsan, unul dintre cei mai duri contestatari ai primarului Robu, să-i plătească edilului daune morale de 15.000 de lei. La rândul său, Nicolae Robu trebuie să-i achite lui Bârsan daune morale de 10.000 de lei pentru că a reacţionat jignindu-l public pe contestatarul său.

 

Printr-un proces deschis la Judecătoria Timişoara, primarul Timişoarei Nicolae Robu l-a dat în judecată pe Nicolae Bârsan, unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai săi din oraş, cerând daune morale de 100.000 de lei. Robu a reclamat că în mai multe articole publicate pe un site local, Bârsan l-a numit „marele microb, mitoman, parşiv, infractor, incompetent, ipocrit, mincinos, borfaş”.

 

„Reclamantul (n.r. Nicolae Robu) a fost asimilat într-un mod ironic de către pârât cu un împărat din Roma antică, Caligula, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai nebuni împăraţi avut vreodată de către romani. Pârâtul îşi continuă insultele în paragraful următor din acelaşi articol: „Nicolae Robu este o reîncarnare a psihopatului Caligula, un accident genetic ce se crede împăratul absolut şi incontestabil al Timişoarei”. După cum se poate observa, prin prisma acestui articol, nu numai că este descris ca un „psihopat sau accident genetic”, dar se poate trage concluzia că autorul articolului doreşte ca reclamantul să aibă aceeaşi soartă precum împăratul Caligula, şi anume că şi el, să sfârşească asasinat, asemănare pe care nu numai că o consideră defăimătoare la adresa sa, dar pe care o consideră de asemenea periculoasă şi ameninţătoare”, a arătat avocatul lui Robu în proces.

Contraatacul lui Bârsan

 

Dat în judecată pentru plata daunelor morale, Nicolae Bârsan s-a apărat susţinând că „pretinsele acuzaţii aduse pârâtului de reclamant sunt bazate strict pe cuvinte scoase din context, sunt false şi rău-intenţionate şi sunt făcute cu scopul de a-l intimida şi determina să renunţe la misiunea de demascare a corupţiei, hoţiei, minciunii şi incompetenţei instituţionalizate de primarul Nicolae Robu”.

 

Citește și:  Nicolae Robu este încrezător că Guvernul Orban va sprijini finanţarea priorităţilor de infrastructură ale CCE 2021
Decizia judecătorului

 

În urma procesului, Judecătoria Timişoara l-a obligat pe Nicolae Bârsan să îi achite primarului Robu daune morale de 15.000 de lei şi să îi prezinte edilului scuze publice prin intermediul a două publicaţii de largă circulaţie.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a fost obligat să îi achite lui Bârsan daune morale în valoare de 10.000 de lei.

 

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Timiş.

 

sursa: Adevărul

1 thought on “Primarul Timişoarei, schimb de daune morale cu Nicolae Bârsan. Cum s-au jignit reciproc cei doi şi ce decizie a luat instanţa de judecată

  1. De ce primarului, Judecătoria nu i-a cerut să-și prezinte scuze publice față de N. Bârsan, măcar într-un ziar. CĂLDURĂ MARE!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*