Redacție January 11, 2020

 

Primarul din Orşova, judeţul Mehedinţi, vrea să renunţe la Poliţia Locală, considerând că poliţiştii locali sunt ineficienţi şi costisitori: „Am cheltuieli de la bugetul local, cu Poliţia Locală, care ajung la 6 miliarde lei vechi. O cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic”

 

Marius Stoica, primarul Orşovei, e nemulţumit că poliţiştii locali nu dau amenzi celor care mănâncă seminţe şi murdăresc parcurile din oraş, în timp ce la primărie ar veni amenzi, pe numele orşovenilor, date de poliţiştii locali din alte oraşe. Stoica spune că poliţiştii locali nu-şi merită salariile care pornesc de la 3.000 de lei şi depăşesc 6.000 de lei.

 

„Am în faţă un ştat de plată, din luna decembrie, şi vă pot spune că un poliţist local care a lucrat 20 de zile, adică 160 de ore, are un salariu de 3.340 de lei, cu normă de hrană de 740 lei pe lună. Şeful de Serviciu, care nu a lucrat toată luna decembrie, a luat în mână 6290 lei. Şi norma de hrană. (…) N-am văzut o amendă dată pentru mâncat de seminţe, pentru coji şi se mănâncă foarte mult în parcuri. Îmi vin amenzi de la Poliţia Locală din Severin, de la Poliţia Locală din Timişoara, pentru orşoveni care merg prin oraşele acelea şi sunt amendaţi că ori consumă în parc alcool, ori mănâncă seminţe pe acolo. Cert e că poliţiştii locali din acele localităţi şi-au făcut treaba. Eu n-am văzut un poliţist local la Orşova să fi dat vreo amendă pentru aşa ceva. Sunt foarte nemulţumit. Cu o cheltuială ca asta, cu o sumă aşa mare de bani puteam să fac multe alte lucruri pentru comunitatea pe care o păstoresc. Banii ăştia nu şi-i merită Poliţia Locală”, spune Marius Stoica, primarul Orşovei.

Citește și:  Situația COVID-19, luni, 5 aprilie, în Timiș: 123 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 4 decese

Potrivit lui Stoica, 600.000 de lei se duc anual pe salarii, norma de hrană şi uniformele poliţiştilor locali: „O cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic”, spune edilul din Orşova.

Localnicii văd altfel lucrurile. Oamenii spun că poliţiştii locali sunt activi pe stradă şi nu găsesc niciun motiv pentru ca autorităţile să renunţe la ei. Cât despre salariile prea mari ale poliţiştilor locali, unii dintre orşoveni arată cu degetul spre primărie.

 

„Păi cine a stabilit salariile lor? Nu tot primăria? Se văd pe străzi, circulă. Bănuiesc că atunci când sunt sesizări, reclamaţii pe la primărie, intervin. Şi mie mi-au dat un avertisment că am parcat maşina într-o parcare unde e nevoie de ecuson”, a spus un localnic.

„Toată ziua sunt cu ochii să vadă ce se întâmplă… Băieţi de nota 10”, a spus un alt orşovean.

 

Decizia în privinţa poliţiştilor localei va fi luată în Consiliul Local Orşova din luna ianuarie, când va fi stabilită organigrama Primăriei pe anul 2020.

 

mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*