Nicoleta C. May 8, 2022

 

Balerinele de la Școala de balet Denisse din Timișoara au urcat de curând pe scena Românii au Talent cu o poveste artistică emoționantă, special adaptată pentru acest show. Spectacolul integral „Fetița cu chibrituri” este dansat de nouă fete care activează în Art Generation – România, un ONG care sprijină și dezvoltă tinerele talente în domeniul artei dansului.

 

„Fetița cu chibrituri” este o adaptare după basmul cu același nume scris de Hans Christian Andersen, un spectacol despre compasiune și rezultatul lipsei empatiei în fața suferinței celorlalți.

 


 

Școala de balet Denisse, condusă de Denisa Fodor, a fost înființată în urmă cu opt ani și de atunci a avut o creștere continuă atât ca rezultate din partea elevilor cât și a cursurilor pe care le oferă. Coregrafa Denisa Fodor le împărtășește micilor balerini secretele succesului, printre care: munca, perseverența și pasiunea, iar copiii înscriși la cursurile de dans susțin numeroase spectacole pe scenele din Timișoara, dar și pe scene naționale și din străinătate.

 

„În curând vom fi Capitală Culturală, iar oamenii ar trebui să afle și să se bucure de aceste valori pe care le are Timișoara în domeniul artei dansului. Eu și adolescenții pe care îi formez dorim să ne implicăm în șirul de evenimente desfășurate în 2022-2023 cu ocazia Timișoara Capitală Europeană a Culturii și sperăm să găsim susținere din partea celor care se ocupă de promovarea culturii în orașul nostru”, a spus Denisa Fodor pentru infotimisoara.ro.

 

 

Denisa Fodor este licențiată în Kinetoterapie și Motricitate Specială cu master în Kinetoterapie. A absolvit Universitatea de Arte Târgu Mureș – Artele Spectacolului secția Coregrafie, iar în prezent e și masterandă la UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București – Master Coregrafie și Performanță în dans. Alături de pasiune și artă, ea asigură o dezvoltare corectă si armonioasă a corpului elevilor săi datorită formării profesionale în kinetoterapie și sport.

Citește și:  Expoziţia de artă „Materie reînsufleţită”, în premieră la Muzeul de Artă din Timişoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*