Redacție August 1, 2019

 

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş se află înregistrate, în prezent, 11 cazuri de minori dispăruţi, cinci fete şi şase băieţi, cel mai vechi dosar datând din anul 1995, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Petrovici.

 

„Ultima semnalare privind dispariţia de minori a fost înregistrată în data de 17 iulie 2019, care ulterior a fost revocată prin identificare, în data de 30 iulie 2019”, a afirmat Alexandra Petrovici.

 

Potrivit acesteia, din cei 11 minori semnalaţi ca fiind dispăruţi în judeţul Timiş, opt provin din mediul urban, respectiv municipiul Timişoara, iar trei din alte localităţi.

 

„Nu au fost identificate zone predilecte cu privire la semnalarea dispariţiilor de minori. Menţionăm faptul că dosarele de dispariţie rămân în lucru la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul Investigări Criminale – Compartimentul Urmăriri”, a adăugat Alexandra Petrovici.

 

În context, Mihaela Schiffbeck, fost psiholog în cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii al IPJ Timiş, declara, pentru AGERPRES, că printre cauzele care îi determină pe tineri să părăsească familiile se regăsesc marile probleme ale părinţilor care se răsfrâng şi asupra copiilor, probleme specifice pubertăţii şi bolile psihice.

 

„Educaţia minorilor trebuie făcută diferit, în funcţie de vârstă, şi se încheie în jurul vârstei de 14 ani, când pre-adolescentul este influenţat, în cea mai mare măsură, de grupul de vârstă şi de mass-media. De la 14 ani, familiei nu i-ar mai rămâne decât să îi consilieze pe copii”, susţinea Mihaela Schiffbeck.

Citește și:  Intervențiile pompierilor timișeni, în urma fenomenelor meteo de noaptea trecută

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*