Redacție January 3, 2022

 

În județul Timiș au fost facute până acum peste 1.000.000 de teste pentru determinarea infecției cu SARS-CoV-2. Un procent de 77,2% dintre acestea reprezintă teste RT-PCR.

 

„Acest rezultat reprezintă dovada colaborării și implicării personalului medical din cadrul instituțiilor sanitare, care a susținut în toată această perioadă activitatea de testare.
Pe această cale aducem mulțumirile noastre echipelor din cadrul laboratoarelor, precum și colectivului Facultății de Medicină și Farmacie”Victor Babeș” din Timișoara, care a contribuit semnificativ la fiabilizarea laboratoarelor de testare RT-PCR de la nivelul județelor din vestul țării.
În județul Timiș, aceste laboratoare au asigurat continuitatea testării, prin rotație, inclusiv în zilele nelucrătoare și sărbători legale.
În județul nostru s-a înteles pe deplin importanța testării, populația fiind încurajată în această direcție, fapt ce ne-a situat mereu printre primele locuri la nivel național, județul Timiș fiind recunoscut ca având cea mai extinsă testare raportat la populație”, a transmis purtătorul de cuvânt DSP Timiș.

 

Citește și:  Femeia care a aruncat cu urină şi bărbatul care şi-a făcut nevoile pe o casă din Timişoara, identificați și amendați de polițiști

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*