Nicoleta C. September 1, 2021

 

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că ordinul privind regulile după care vor funcționa școlile a fost finalizat, urmând să fie semnat după ce va fi aprobat de CNSU.

 

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus ministrul Cîmpeanu, la o conferinţă de presă, citat de Știrile TVR.

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a subliniat că se menține obligativitatea purtării măștii în interior. Recomandarea este pentru purtarea măștii de tip medical, dar sunt acceptate și măștile textile cu condiția să acopere gura și nasul.

 

Rata de infectare afișată de DSP în ziua de vineri este referința după care se vor aplica regulile în școli, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

„Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni, ziua de vineri. În ziua de vineri fiecare şcoală va şti cum funcţionează întreaga săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiţie este că rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea este cea oficială. Chiar dacă vor fi şi alte entităţi, printre care şi Ministerul Educaţiei, care pentru o corectă şi o completă informare vor afişa pe site, referinţa este rata de infectare afişată de DSP pentru localitatea respectivă în ziua de vineri”, a mai spus Cîmpeanu.

 

Citește și:  Niciun proprietar de clădire istorică din Timișoara nu a apelat la grantul primăriei pentru reabilitarea faţadei

În cazul în care un profesor va fi testat pozitiv pentru COVID-19 după începerea anului şcolar, acesta va intra în carantină, iar şcoala va trebui să găsească “soluţii de înlocuire” a acelui cadru didactic.

Cîmpeanu a afirmat că, în cazul în care rata de incidenţă va depăşi pragul de doi la mia de locuitori, iar condiţiile meteo nu vor putea permite derularea orelor de educaţie fizică în exterior, acestea vor putea fi înlocuite cu alte activităţi.

 

Sursa: Știrile TVR

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*