Redacție June 1, 2020

 

Pescuitul sportiv-recreativ se reia începând de miercuri, în județul Timiș, după 60 de zile de prohibiție.

 

Cu toate acestea, mai există încă unele restricții care trebuie respectate, spune directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, Cornel Lera.

 

„Aș vrea să le reamintesc pescarilor faptul că rămân restricții în tot cursul anului în zonele de refacere biologică pentru resursele acvatice vii, iar în zona noastră râul Timiș în municipiul Lugoj, între podul vechi de fier și podul de beton, râul Timiș, localitatea Șag, la 100 de metri amonte de podul de cale ferată și până la 100 de metri aval de podul rutier și tot râul Timiș, 300 de metri aval de podul rutier Albina de pe șoseaua Timișoara – Buziaș”, spune Cornel Lera.

 

AJVPS Timiş are în administrare râurile Timiş, Bega, Mureş, Bârzava, Canalul Aranca, pârâurile Bega Veche şi Lunca Birda, dar şi lacurile Dumbrăviţa, Topolovăţ, Lăţunaş, Barajul Salcia din Buziaş şi bălţile 1 şi 2 Pescăruşul din municipiul Lugoj.

sursa Radio Timișoara

Citește și:  Cum a pierdut Timișoara fabrica Mercedes. Rechinii imobiliari au umflat artificial preţurile terenului

1 thought on “Pescuitul sportiv-recreativ se reia în Timiș, dar cu o serie de restricții

 1. AJVPS Timiș minte în stilul consacrat. În primul rand, nu are treabă cu pescuitul sportiv, nefiind structură sportiva.
  Care este minciuna?
  Sub semnătura domnului Lera, scrie negru pe alb cacă AJVPS Timiș are în administrare o serie de ape publice. Acești impostori mint precum respiră, apele publice fiind bunuri publice, sunt reglementate de art. 136 din Constituție și nu pot fi administrate de persoane de drept privat, ci închiriate sau concesionate de la ANAR.
  Ce are dumnealui, are un contract de utilizare a resurselor acvatice vii. Dar și acest contract este făcut cu încălcarea Deciziei CCR 312/2018, asociațiile de vânători fiind scoase din textul legii.
  Pentru informații va stau la dispoziție!
  Tel. 0768251997.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*