Redacție April 14, 2022

 

Un incendiu violent a izbucnit în această seară la o hală situată la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz. Arde fosta fabrică de țigări a lui Zaher Iskandarani. Pompierii se luptă ca focul să nu se propage și la corpul halei unde se află depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide.

 

„Incendiul se manifesta într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide. A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora”, a declarat sublocotenent Elena MEGHEREA, purtător de cuvânt ISU Banat.

 

 

„Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forțe și mijloace:
Detașamentul 2 de Pompieri, Detașamentul 1 de Pompieri, Detașamentul Lugoj de Pompieri, Stația de Pompieri Buziaș, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Făget, Stația de Pompieri Deta:
4 Autospeciale de primă intervenție și comandă APIC, 12 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN, 1 SMURD B, 6 Ofițeri, 54 subofițeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situații de Urgență. A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora. În sprijin de la ISU Arad 3 Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ASAS, 14 subofițeri”, a spus sublocotenent Elena MEGHEREA.

 

Citește și:  15 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore, 767 la nivel național, 14.889 teste făcute

 

 

 

UPDATE:

Prefectul de Timiș: „Incendiul de lângă Timişoara este în curs de stingere. Substanțele cu risc de explozie au fost izolate şi în prezent nu se înregistrează depăşiri în măsurătorile privind calitatea aerului. Riscul a trecut. Felicit echipajele ISU pentru implicare şi dăruire”.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*