V.V. August 6, 2022

 

După aproape un an de când autoritățile din Timișoara au interzis din nou virajul la stânga pe Splaiul Tudor Vladimirescu de pe Podul Maria, șoferii continuă să încalce această regulă rutieră și pică direct în mâinile polițiștilor care îi așteaptă după pod ca să-i sancționeze.

 

Deși sunt amplasate două-trei rânduri de semne, vizibile, care interzic virajul la stânga, mulți șoferi care vin dinspre centru pe Podul Maria și vor să meargă spre Pârvan o taie pe scurtătură. Ori din obișnuință, ori din inconștiență, ori din neatenție la marcajele rutiere.

 

video
play-sharp-fill

 

Oricare ar fi motivul, sancțiunea care îi așteaptă după ce trec podul și fac stânga e pe măsură.

 

video
play-sharp-fill

 

Această regulă din intersecția de la Podul Maria a fost reintrodusă în urmă cu aproximativ un an de către Comisia de Circulație din Primăria Timișoara și a stârnit atunci discuții aprinse pe rețelele de socializare. Dezbaterile au ajuns și în atenția polițiștilor de la Rutieră care au venit cu precizări clare privind acest subiect.

 

„În conformitate cu normele rutiere, la intersecția strazilor 16 Decembrie cu Tudor Vladimirescu, pe sensul de mers dinspre Catedrală către Calea Șagului, semnalizarea rutieră aplicată și montată pe orizontală și verticală permite deplasarea autovehiculelor doar pe direcția înainte”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

 

Cu această ocazie informăm și noi încă o dată șoferii și le reamintim că este interzis virajul la stânga imediat după Podul Maria. Că există marcaje rutiere corespunzătoare și că echipaje de poliție sunt zilnic în apropierea acelei intersecții.

 


 

1 thought on “Obișnuință, nesimțire sau inconștiență? Șoferii continuă să ignore regulile de circulație în intersecția după Podul Maria

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*