Redacție June 12, 2021

 

Noaptea Muzeelor 2021 va avea loc în această seară și în urbea de pe Bega. Publicul timișorean va putea participa la zeci de evenimente, care mai de care mai inedite și de neratat, mai ales după o perioadă lungă în care a fost privat de bucuria unor astfel de evenimente.

 

Accesul în toate locațiile se va face cu respectarea regulilor sanitare aflate în vigoare, iar unele instituții vor solicita și prezentarea certificatului de vaccinare, rezultat negativ PCR sau un test antigen rapid.

 

  • Nokia își redeschide porțile pentru public, între orele 18.00 și 24.00, cu evenimentul „Distantați , dar conectați. Istoria telecomunicațiilor”

 

Expoziția de pe Bd. Republicii, Nr. 21 va prezenta publicului echipamente de telecomunicații, demo 5G, roboți, ochelari inteligenți pentru realitate virtuală, o istorie în imagini a telecomunicațiilor, tehnică de calcul, telescoape astronomice și multe alte surprize interactive.
Intrarea este liberă, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară.

 

 

  • Muzeul Național al Banatului organizează un maraton de evenimente în curtea și mansarda bastionului Theresia

 

Programul de vizitare va fi între orele 15.00 – 03.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).
Intrarea este liberă.
Accesul la spectacolele din curtea bastionului se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la „Noaptea Muzeelor 2021”. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare.

 

 

  • Muzeul Național de Artă din Timișoara își va deschide porțile de la ora 19.00 și până la ora 23.00

 

Citește și:  Azi în Timișoara, 1 septembrie 2021

Va oferi o imagine renăscută a instituției și invită iubitorii de frumos să se alăture în eforturile de a recrea imaginea și mesajul instituției ca muzeu deschis.

Intrarea la expoziții este gratuită, iar participanții sunt rugați să poarte masca de protectie și șă păstreze distanța legal impusă.

 

 

  • Muzeul Satului Bănățean Timișoara își va deschide porțile între orele 19.00 – 24.00

 

Circuit de vizitare:

Aleea principală: obiectivele Vama Timișoara, Bata, Căpâlnaş, Birchiș,
Chizătău.
Centrul Civic: Biserica Topla, Şcoala Bârna, Primăria Sărăzani, Casa Națională Babșa.

 

Expoziţii permanente:

Sala expozițională, corp B parter: Arhitectură populară. Elemente de mobilier și industrie casnică. Centre de ceramică din Banat, Podoabe bănățene, Costum popular și țesături de interior.

 

Casa Națională Babșa:

Sala 1. Expoziție de Albume biografice și monografice școlare din Banat,
Sala 2. Expoziție de machete – case, gospodării țărănești și instalații tehnice – obiective de patrimoniu ale MSBT.

 

Expoziții temporare:

Sala expozițională corp A parter:
1.Colecții și colecționari – Din Lada cu zestre, ediția a VII-a.
Costume tradiționale din România. Colecția Etnografică Sonia Isacov.
2.Țesături de interior.
3.Fotografia. Poveste, document, simbol.

 

Casa Națională Babșa: „Banatul – casa cu două pridvoare” – expoziție foto cu bisericile românești din Banatul sârbesc și din zona Făgetului, realizată de ICR Voivodina, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei.

 

***


Publicația infotimisoara.ro are în spate o echipă de oameni pasionați pentru a acoperi domenii cât mai variate și este proiectul nostru de suflet pentru un oraș mai informat.

🔸SUSȚINE și tu jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*