Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că săptămâna viitoare va fi scos la concurs postul de director al SCM Timișoara.
„O să urmeze o etapă de reconstrucție a clubului. Săptămâna viitoare vom da drumul la un concurs pentru postul de director al clubului, după cum știți acolo a fost o perioadă lungă de interimat. În sfârșit, acum avem și o libertate mai mare, pentru că, într-un fel, eram singurul club din țară care aveam salariile plafonate, dar acum avem un nou cadru legislativ și putem lucra la o nouă strategie. Mă aștept la un sezon interesant pentru club”, a spus Fritz, la conferința de presă în care a fost prezentat trofeul de campioană câștigat de echipa de rugby.
La întâlnirea cu reprezentanții presei, au mai participat jucătorii Eugen Căpățână și Alexandru Țăruș, antrenorul Mugur Preda, Prorectorul USV Petru Mergheș și managerul secției de rugby, Dănuț Borzaș.
Antrenorul Mugur Preda a declarat că rezultatele demonstrează că echipa sa a dominat întreg sezonul competițional.
„Le mulțumesc băieților pentru munca depusă de la începutul anului, dar și staff-ului că am fost foarte uniți și și foarte bine organizați. În campionat, rezultatele au demomnstrat că l-am cam dominat, dar fazele finale rămân faze finale și au o necunoscută în fiecare meci. S-a văzut asta și la meciul din semifinale, cu Steaua, în care toată lumea ne dădea favoriți cerți. Am obținut, dar ca și ultimele meciuri victoriile au venit foarte greu, printr-o muncă asiduă, printr-un spirit de echipă de care acești băieți au dat dovadă. Despre finală, ați văzut, că am trăit-o toți, inclusiv eu, cu sufletul la gură, dăr băieții au știut să gestioneze finala și să o câștige”, a spus Preda.
Managerul general al secției de rugby, Dănuț Borzaș, a subliniat importanța victoriei obținută de echipă în deplasare, la Baia Mare, în sezonul regular: „Am avut un final de sezon foarte încărcat, cu foarte multe probleme medicale pe care le-am întâmpinat. Înainte de semifinala cu Steaua am avut 4-5 jucători accidentați și, la un moment dat, nu știam cum să încropim o echipă. Au strâns toți din dinți și au intrat în teren cu toate problemele pe care le-au avut. În tot acest sezon am avut trei meciuri cu Baia Mare, iar la meciul de la ei am reușit să marcăm 38 de puncte, ceea ce în ultimii 20 de ani nicio echipă din România nu a mai reușit această performanță. Acest meci ne-a dat încredere că vom câștiga finala și am reușit. Dar cel mai greu meci al sezonului a fost cel cu Steaua”.
Reprezentantul Universității Științele Vieții, prorectorul Petru Mergheș a spus că echipa de rugby este mândria instituției.
„Felicit echipa și toți partenerii care au fost alături de echipă. A fost o stare de spirit care a depășit toate vicisitudinile, care au depășit, poate, problemele legate de lot, legate de infrastructură. Legat de parteneriatul cu echipa de rugby, nu pot să spun decât că, la început, jocurile au plecat din universități și locul lor este lângă universități, prin valoarea formativă, prin modelele care le promovează în societate. Pentru noi, ca Universitate, este o mândrie și suntem foarte bucuroși, așteptăm de mult acest trofeu, ne-am pregătit în fiecare an pentru el, iar echipa de rugby este o mândrie a universității noastre. Înainte de semifinală, gazdele noastre de astăzi (n.r. – Hotel Opera) au creat bazele unui minicantonament, care au însemnat enorm de mult pentru starea de spirit a echipei”, a precizat Megheș.
Petru Megheș a mai spus că Universitatea se va implica mai mult la echipă, prin prisma proiectelor de infrastructură pe care le are în derulare.
„Universitatea dorește să se implice mai mult, prin proiectele aflate deja în derulare, cred că vom aduce un plus în ceea ce înseamnă spații de antrenament, spații de cazare, masă, zone de refacere, pentru că avem un proiect în derulare, aflat la kilometrul 6. Este vorba despre un campus nou, unde vom construi o sală de sport, un bazin de înot, un cămin cu 200-250 de locuri de cazare, cu restaurant și zonă de spa. Așteptăm finalizarea acestui proiect, care ar trebui să fie gata undeva la sfârșitul anului 2025. Proiectul a fost semnat, banii trebuie să intre, am demarat deja procedurile de achiziții”, a spus Megheș.
Un alt veteran al echipei, Alexandru Țăruș, a declarat că speră într-un titlu de campion și în sezonul viitor: „Am jucat aici prima dată în 2016, după care a trebuit să plec, cu părere de rău. M-am întors cu brațele deschise. Despre finală, Mugur are dreptate, diferența a fost făcută de faptul că noi am fost o echipă, a existat unitate. După pauză, când s-a făcut 21-9, am crezut în continuare în noi și am reușit să o câștigăm și să aducem titlul. Sperăm să-l aducem și la anul”.
Eugen Căpățână a menționat că familia rugbystică ce s-a creat la Timișoara trebuie păstrată și dezvoltată prin implicarea grupelor de juiniori.
„Vreau să le mulțumesc băieților pentru că au făcut să-mi închei cariera cu cel puțin un trofeu, pentru că mai urmează Cupa. Totul este posibil și echipa de rugby a Timișoarei abordeaza de fiecare dată finalele. Vrem să le câștigăm, asta e în mintea noastră. Ceea ce s-a creat la Timișoara de foarte mulți ani este o familie, o comunitate și acest grup trebuie păstrat, crescut, să le fie îndeplinite nevoile, să aducem cât mai mulți oameni la teren, să implicăm juniorii, pentru că ăsta e viitorul. Echipa asta are trecut, are prezent și are viitor”, a spus veteranul din lotul echipei.