Nicoleta C. August 25, 2020

 

Ludovic Orban a anunţat că miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va discuta despre regulilele de protecţie sanitară în campania electorală, dar şi despre redeschiderea teatrelor, a cinematografelor şi a restaurantelor.

 

„Deja a fost o discuţie la nivelul specialiştilor, există o propunere formulată. În cursul zilei de mâine vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care vom dezbate mai multe subiecte: completarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului. De asemenea, vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise, să le spunem restaurante din spaţii închise”, a spus Ludovic Orban, marţi, la Găeşti, citat de Agerpres.

 

În ceea ce privește restaurantele, premierul a spus că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri, în ultimele 14 zile.

 

„Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că, încă o dată spun, eu nu iau decizii singur, întotdeauna m-am consultat cu colegii mei şi m-am consultat cu specialiştii. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. Mâine, vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban.

 

Citește și:  Cei cinci tineri răsturnaţi cu maşina în cursul nopţii pe Transfăgărăşan sunt în spital, unul fiind transferat la Timişoara

Totodată, premierul a menţionat că autorităţile nu au în intenţie să modifice programul de funcţionare a sălilor de jocuri de noroc.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*