Nicoleta C. March 2, 2022

 

Timișorenii continuă să uimească prin solidaritatea de care dau dovadă pentru cei care fug de războiul din Ucraina. Unul din hotelurile din oraș oferă camere pentru refugiați. Primele femei cu copii au sosit la începutul săptămânii și sunt găzduite, li se oferă hrană și tot ce au nevoie în timpul pe care îl petrec în Timișoara.

 

Olena are 31 de ani și a decis să plece din Kiev, în urmă cu trei zile, alături de copilul ei în vârstă de 2 ani. A ajuns, într-un final, la Timișoara, prin Republica Moldova, ajutată de oameni de bună credință. Și-a lăsat în urmă soțul și părinții și a reușit să vină aici însoțită și de Anna, sora ei mai mică. Chiar dacă nu știe ce îi rezervă ziua de mâine, intenția ar fi să ajungă în Polonia, Germania sau Belgia, acolo unde are prieteni.

 

„Noi suntem de loc din Kiev, dar pentru că lucrurile începeau să se complice, am plecat la niște rude, aproape de granița cu Moldova. În 26 februarie am trecut în Republica Moldova, iar de acolo ne-au ajutat să trecem granița și să ajungem în Timișoara. Am ajuns aici pentru că avem cunoștințe în Belgia, Polonia și în Germania, ne gândeam că vom merge la ele. Dar ne-am oprit aici, sperăm că încetează războiul și ne întoarcem acasă. Fratele, cumnata mea au rămas acolo, nu mai pot ieși de acolo, iar în altă regiune este soțul meu. Dar cel mai rău e în Kiev, unde e închisă zona pentru că înaintează războiul, lovesc rușii din toate părțile”, a declarat Olena pentru Radio Timișoara.

 

Anna, sora Olenei, are 22 de ani și este de profesie programator. Chiar dacă în Ucraina sunt ani de zile de când oamenii trăiesc cu amenințarea războiului, Anna spune că nimeni nu s-a gândit că acest lucru se va și întâmpla.

 

Continuarea reportajului pe site-ul Radio Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*