Redacție October 10, 2020

 

Nouă deținuți de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmați pozitiv la testarea efectuată pentru SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 

„Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi cameră de deţinere şi nu au desfăşurat activităţi în comun cu efectivele altor camere. Conform metodologiei interne, aceştia au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime”, a precizat ANP.

 

Conform sursei citate, niciun alt deţinut din Penitenciarul Timişoara nu manifestă simptomatologie specifică COVID-19, întregul efectiv fiind supus trierii epidemiologice şi, în continuare, monitorizării medicale.

Administraţia locului de deţinere a informat Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Sursa de infectare, necunoscută la acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare, a adăugat ANP.

 

 

Penitenciarul Timişoara, de pe strada Popa Şapcă nr. 7, este o unitate profilată pe deţinerea de condamnaţi cu pedepse de până la 3 ani, clasificaţi în regim deschis, semi-deschis şi arestaţi preventiv.

Custodia deţinuţilor se realizează în zece secţii de deţinere dotate cu opt curţi de plimbare, prevăzute cu şase săli de fitness şi două terenuri de sport. De asemenea, biblioteca unităţii este dotată cu peste 16.000 de volume.

 

 

La nivel național, în intervalul 02-09.10.2020, au fost înregistrate 23 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare. Cazurile active de îmbolnăvire nu ridică dificultăţi pentru asigurarea continuităţii misiunilor specifice, prin Planurile de măsuri aplicabile la nivel de sistem fiind previzionată probabilitatea incidenţei unor astfel de situaţii.

Citește și:  Timișorean amendat cu 3.000 de lei după ce a abandonat un obiect sanitar pe domeniul public

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*