Redacție July 29, 2019

Un număr de 11 localităţi din mediul rural al judeţului Timiş sunt, luni, total sau parţial fără curent electric, ca urmare a avariilor în sistemul de alimentare cu energie electrică cauzate de furtuna de duminică seara.

Potrivit ISU Timiş, se lucrează pentru remedierea acestor probleme în Brestovăţ, Topolovăţu Mic, Şipaţ, Denta, Giera, Jamu Mare, Criciova, Jdioara, Săcălaz, Checea şi Gad.

Fenomenele meteo periculoase generate de codul portocaliu care au avut loc duminică seara în judeţul Timiş au provocat un incendiu la transformatoare electrice din mediul rural şi din Timişoara şi mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună, dar nu au fost victime.

 

„Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase generate de codul portocaliu, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş au fost solicitate să intervină la 11 situaţii de urgenţă ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate şi a precipitaţiilor prognozate”, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

 

Astfel, în Timişoara s-a intervenit pentru degajarea a opt copaci căzuţi peste autoturisme, pe carosabil şi pe o casă, precum şi pentru stingerea unui incendiu la un panou electric, în timp ce în comuna Săcălaz de lângă Timişoara a izbucnit un incendiu la un transformator electric.

În intervalul orar vizat de codul portocaliu de fenomene meteo periculoase, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă pentru coordonarea eficientă a intervenţiilor şi s-a intervenit cu un total de 11 autospeciale şi 35 de subofiţeri.

 

sursa: Agerpres

Citește și:  Primele cazuri grave de îmbolnăvire cauzate de utilizarea țigărilor electronice, înregistrate la Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*