Astăzi vremea va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri. Temperatura maximă va ajunge la 15°C. Vântul ușor și variabil.
Astăzi, pe o scară de la 1 la 10, nota pe care o primește astăzi calitatea aerului este undeva la 4-5.
Cine e curios să vadă calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.sau aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9248/Euro, 4.6307/USD, 4.9919/CHF și 5.5957/GBP.
E-distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17 se oprește curentul pe Blv. Corneliu Coposu (p), J. H. Pestalozzi (p), Blv. Vasile Parvan (p)
Colterm anunță că se va întrerupe furnizarea apei calde de consum și a încălzirii, în data de 23.02.2023, de la ora 8ºº la ora 17ºº. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Țepes Vodă, Eugeniu de Savoya, George Coșbuc, Matei Corvin, Florimund Mercy, Oituz, P-ța I.C. Brătianu, P-ța Unirii, Paul Chinezu, Palanca, Augustin Pacha, Regimentul 5 Vânători, în total un număr de 26 branșamente.
Tot în data de 23.02.2023, de la ora 08:00 la ora 16:00, se întrerupe furnizarea apei calde de consum la PT 75, în vederea executării de lucrări aferente proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”.
Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Lalelelor nr. 7, 11, 13; Viorelelor nr. 21, 23, 25;
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 23 februarie
1271: Prima mențiune documentară a orașului Brașov.
1443: S-a născut Matia Corvin, rege al Ungariei și Croației.
1455: În mod tradițional, data publicării Bibliei Gutenberg, prima carte occidentală tipărită cu caractere mobile.
1633: Matei Basarab este recunoscut domnitor al Țării Românești, de către Poartă.
1685: S-a născut 1685: Georg Friedrich Händel.
1893 Patentarea motorului Diesel, o descoperire a inginerului german, Rudolf Diesel.
1898: Romancierul francez, Émile Zola, a fost găsit vinovat de calomnie și a fost condamnat la închisoare pentru că a scris celebra sa scrisoare J’accuse, acuzând guvernul de anti-semitism și de faptul că l-a încarcerat fără temei pe capitanul Alfred Dreyfus. A reușit să evite pedeapsa exilându-se în Anglia.
1903: Cuba a închiriat pe termen nelimitat Statelor Unite Golful Guantánamo.
1917: Primele demonstrații la Sankt Petersburg, Rusia. Începutul Revoluției din februarie (8 martie în calendarul gregorian).
1927: Fizicianul teoretic german Werner Heisenberg scrie o scrisoare colegului fizician Wolfgang Pauli, în care descrie pentru prima dată principiul său de incertitudine.
1941: Elementul radioactiv plutoniu este produs pentru prima dată de către fizicianul Glenn T. Seaborg prin bombardarea uraniului 238U cu deuteriu într-un ciclotron.
1956: Nikita Hrușciov denunță cultul personalității și crimele lui Stalin.
Ucraina recunoaște: ADÂNCEȘTE canalul Bâstroe ca să crească exporturile de cereale
Ucraina nu a încălcat niciun acord prin adâncirea canalului Bâstroe și este pregătită să-i arate activității desfășurate, afirmă ministrul adjunct al Infrastructurii, Iuri Vaskov. Mai mult, oficialul de la Kiev recunoaște că partea ucraineană […]
Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri prima reacție în scandalul autorităților de la București cu Ucraina privind dragarea canalului Bâstroe, el spunând că nu trebuie amestecată îngrijorarea pentru…
Era în clasa a VIII-a, la Generală 18, în Timișoara. Ora de desen.
Avusesem temă de casă să desenăm ceva, nu mai țin minte ce. Eu am fost unul din puținii care au făcut desenul ăla, alții, majoritatea colegilor mei, nu considerau orele de desen foarte importante. Și ne-a făcut profesoara aceea o surpriză, a luat catalogul și a cerut fiecăruia din noi să vină și să prezinte desenul. Cine nu-l avea lua nota 4.
S-a dus la catedră colega Ciupe, cu desenul meu. A luat 10, pentru că eleva Ciupe avea 10 pe linie la celelalte materii. A fost apoi colegul meu de bancă Kocher, care a luat 7. Eu am luat 9, colegul Leizerovici a luat și el un 7…
O mulțime de note diferite pentru același desen.
Așa faceți și dumneavoastră acum, Domnule Președinte,exact ca proasta aceea de profesoară. Nu ați văzut nici măcar că desenul acela este făcut de altcineva, sau poate nici nu v-a interesat acest aspect. Le dați unora note bune chiar dacă au nu au respectat regulile și nu și-au făcut de loc tema de casă, invocând contextul, notele de la celelalte materii.
Îmi permit să spun că o astfel de gândire nu are nimic de-a face cu moralitatea.
Marea problemă a Uniunii Europene nu va fi reconstrucția acesteia după imensa agresiune la care a fost supusă. Pentru că acesta este adevărul, Uniunea Europeană este cea agresată, nu de acum, nu de un an ci încă de când oamenii ăia cu părul zburlit, la îndemnul verișorilor de aiurea și-au părăsit familia, făcând rău în primul rând propriului popor. Tot ce a urmat după aceea, pandemia, războiul, criza cu gazele, toate nu au fost decât agresiuni constante asupra Uniunii Europene, practic împotriva noastră, a celor care trăim în această mare și minunată țară.
Marea problemă va fi să scăpăm de acești falși europeni cărora nu le pasă nici de moralitate și nici de interesele propriului popor care este compus din cetățenii Uniunii Europene.
Îngerul nostru păzitor a fost la cumpărături
Domnul Tîlvăr, Angelul nostru radios de la Ministerul Apărării, a fost la întâlnire cu băieții mai mari din cartierul global. Între 17 și 19 februarie, Angel Tîlvăr a fost la Conferința de Securitate de la München. Au fost…
Cine profită în urma războiului lui Putin: Firmele unei mari puteri NATO câștigă masiv
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum un an de zile a bulversat piețele internaționale din diverse domenii, dar și bursele financiare. S-au modificat rutele de transport și schimburile…
Miniștrii germani Hubertus Heil și Svenja Schul au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest din țările industriale în fiecare săptămână, atunci când…
Aceasta este fața întunecată a carității.
Acolo, în Africa de Vest, exista o imensă industrie de confecții, de pe urma căreia trăiau o mulțime de oameni. Poate nu știați, ăia au “inventat” metoda de a coase etichetele în exteriorul hainelor, pentru ca oamenii de pe stradă să vadă ce haine de firmă poartă cineva, în loc de a le ascunde undeva în interior.
După apariția acestor munți de haine, acele locuri de muncă au dispărut, pentru că, exact cum se întâmplă și la noi, oamenii au preferat să cumpere un tricou second hand cu 3 lei în loc de a da 25 de lei pe unul nou, produs chiar acolo.
Și asta s-a întâmplat pentru că cei de acolo au preferat o așa zisă bunăstare, de fapt perpetuarea mizeriei, venită de afară, în loc de a face ca bunăstarea să pornească din interior. Au uitat de povestea aceea care spune că e mai bine să-i dai omului o undiță decât să-i dai un pește. Pentru că politicienilor le este mai ușor așa.
O company suedeză a venit cu o idee ingenioasă pentru protejarea piloților care conduc motociclete. Pentru că cele mai multe dintre vehiculele pe două roți nu au airbag-uri, suedezii au venit cu ideea de a…
Un cadou mai otrăvit nici nu se putea.
O ”rătăcire”, așa a descris medicul brașovean Sorin Baloș momentul în care a primit șpagă de la ruda unui pacient pe care o operase în Spitalul Județean din Brașov.
Președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu, se întreabă, referitor la ancheta privind stimulatoarele cardiace refolosite de la persoane decedate la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, „cum a fost posibil”…
Un mare lanț de hipermarketuri din România a început refacerea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru a cumpăra, ca parte a procesului de modernizare și digitalizare…
Scandal mare pe tema pensiilor speciale, din cauză că banii din PNRR blocați din această cauză. Banca Mondială și-a spus părerea despre pensiile speciale și a greșeile făcute de Guvern. Între timp, ministrul
Concediu în plus pentru stat prea mult pe SCAUN, la monitoare și la volan. Cum e posibil
O cerere aberantă a unor bugetari ale unui centru de asistență socială face obiectul unui proiect de hotărâre, care va fi supus votului în plenul CJ Neamț. Angajații au cerut concediu în plus, mai […]
Suma fără laude: mai încurajează școala dragul de învățătură?
Facultățile și universitățile au astfel un palmares bogat de absolvenți, indiferent de pregătirea reală a acestora.
Dacă te hotărăști să scrii despre un subiect de actualitate, intri în alte…
O companie de consultanță plănuiește să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă
McKinsey & Co. intenționează să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă într-una dintre cele mai mari runde de reduceri de personal din istoria gigantului de consultanță, raportează Bloomberg.
Cafeaua cu lapte, un cocktail de viață lungă. De ce este mai sănătoasă decât cea simplă
Un elixir cu puternic efect antiinflamator la îndemâna oricui la prima oră a dimineții: o cană de lapte cu cafea. Sau cafea cu lapte. Sau, pentru cine preferă, caffellatte, cappuccino, caffe macchiato sau latte…
Luna, între Jupiter și Venus. Alinierea poate fi văzută clar și la Timișoara
În aceste zile, planetele Jupiter și Venus au traiectoria cât mai aproape de Lună, iar acest fenomen este vizibil pe cerul nopții. Mai mulți oameni l-au observat chiar în această seară și la Timișoara.
Lucrările de pe Stan Vidrighin au ajuns la jumătate
Reprezentanții Primăriei Timișoara se laudă cu lucrările de pe Stan Vidrighin. Acestea ar fi ajuns la jumătate după doar zece din totalul de 30 de luni inițiale. Lucrările începute în aprilie 2022 trebuie finalizate…
Accidentul cumplit sa petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în Timișoara, fiind implicate un autoturism și o autospecială de transport public, în care se aflau, în total, nouă oameni.
In majoritatea cazurilor doar Elemente cu un numer inpar de Ex. Uranium-237
sint radioactive
Dixy