Nicoleta C. February 16, 2021

foto: Reuters

Profesorul Eli Schwartz, fondator al Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale de la Sheba Medical Center din Tel Hashomer, Israel, a finalizat săptămâna trecută un studiu clinic al ivermectinei, medicament aprobat de US Food and Drug Administration. Un agent antiparazitar cu spectru larg care și-a demonstrat eficiența și în lupta împotriva virusurilor.

 

Studiul dublu-orb, controlat cu placebo, a inclus 100 de persoane cu cazuri ușoare până la moderate de Covid, care nu au fost spitalizate. Cercetarea a avut rolul de a determina dacă ivermectina ar putea scurta perioada de vindecare și ar putea reduce astfel perioada de izolare la doar câteva zile.

Conform datelor încă nepublicate, Schwartz anunță că a demonstrat că medicamentul ajută la „eliminarea” virusului în doar șase zile. Mai mult, șansele de a fi testat negativ pentru coronavirus au fost de trei ori mai mari pentru grupul care a primit ivermectină, față de cel placebo, spune el pentru The Jerusalem Post.

„Din punct de vedere al sănătății publice, majoritatea pacienților cu coronavirus dezvoltă forme ușoare, iar 90% dintre ei sunt izolați în afara spitalului”, subliniază Schwartz. „Orice tip de medicament care poate scurta durata perioadei în care pacienți sunt contagioși este extraordinar, deoarece șansele de a-i infecta pe alții scad”.

Mai mult, în loc să fie izolați pentru minimum 10 zile, poate mai mult, perioada poate fi redusă și ar fi benefic pentru economie.

 

Deoarece ivermectina este deja aprobată de FDA, siguranța mendicamentului nu mai trebuie dovedită, a spus Schwartz. „Trebuie doar primită aprobare de utilizare în această nouă indicație”. Profesorul speră că noul studiu va fi „piatra de temelie pentru obținerea acestei permisiuni”.

Citește și:  Nu există date asupra existenţei unor factori de risc radiologic pentru populaţia de pe teritoriul României, anunță IGSU

 

surse: smartradio, jerusalem post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*