1476: Vlad Țepeș îl învinge pe Basarab Laiotă cu ajutorul lui Ștefan cel Mare și al lui Ștefan Báthory și devine domnitorul Țării Românești pentru a treia oară.
1778: În Insulele Hawaii, căpitanul James Cook devine primul european pe insula Maui.
1832: Este pus în funcțiune primul tramvai din lume, în New York City.
1917: Primul Război Mondial: S-a încheiat, la Focșani, armistițiul dintre România și Puterile Centrale, ca urmare a condițiilor militare intervenite în urma armistițiului ruso-german de la Brest-Litovsk.
Armistițiul de la Focșani a fost un acord internațional încheiat între guvernele român și rus – pe de o parte – și guvernele Triplei Alianțe, având ca obiect principal suspendarea ostilităților pe Frontul Român, pe timpul Primului Război Mondial. Armistițiul a fost semnat la 26 noiembrie/9 decembrie 1917 la Focșani. Din partea română a fost semnat de colonelul Alexandru Lupescu, iar din partea Puterilor Centrale de generalul Curt von Morgen
1922: Howard Carter și Lord Carnarvon au intrat pentru prima data în mormântul faraonului Tutankhamon.
1940: În închisoarea Jilava au fost împușcați de legionari 64 de foști demnitari ai regimului carlist și participanți la represiunile antilegionare (printre ei: Gh. Argeșeanu, fost prim-ministru, generalul Gabriel Marinescu, fost ministru de Interne, Victor Iamandi, fost ministru de Justiție).
Masacrul de la Jilava a avut loc în noaptea de 26/27 noiembrie 1940, la Închisoarea Militară Jilava, când un grup de legionari înarmați a ucis un număr de 64 deținuți politici, 5 dintre aceștia fiind foști demnitari ai fostului regim de dictatură regală.
Un al doilea „masacru de la Jilava”, care nu face obiectul acestiu articol, a avut loc pe parcursul pogromului comis de către aceeași mișcare în cadrul Rebeliunii legionare din ianuarie 1941, odată în pădurea Jilava, și apoi la primăria comunei.
1944: Al Doilea Război Mondial: Germania începe atacurile cu V-1 și V-2 asupra orașului Anvers din Belgia.
1965: Franța a lansat satelitul Asterix de la Hammaguir din Algeria folosind o rachetă Diamant A. Aceasta este prima lansare de satelit fără implicarea SUA sau URSS. Franța devine a patra putere spațială din lume.
Astérix sau A-1 (conceptualizat inițial ca FR.2 sau FR-2 ) este primul satelit francez . A fost lansată la 26 noiembrie 1965 de orachetă Diamant A de la locul de lansare al CIEES de la Hammaguir , Algeria . Cu Astérix , Franța a devenit a șasea țară care are un satelit artificial și a treia țară care lansează un satelit cu propria rachetă. Scopul său principal a fost testarea lansatorului Diamant, deși a fost proiectat și pentru a studia ionosfera . Astérix continuă să orbiteze Pământul din 2023 și este de așteptat să rămână pe orbită timp de secole.
1968: Este adoptată Convenția ONU asupra imprescriptibilității crimelor de război și a crimelor împotriva umanității.
1987: Este semnată Convenția Europeană pentru prevenirea torturii și tratamentelor inumane și degradante, elaborată de Consiliul Europei.
2003: Ultimul zbor al avionului Concorde.
2011: NASA lansează Mars Science Laboratory cu roverul Curiosity spre Marte.[1] Roverul va ateriza pe planetă la 6 august 2012.
O parte a misiunii NASA Mars Science Laboratory, Curiosity, a fost cel mai mare și mai capabil rover trimis vreodată pe Marte când a fost lansat în 2011. Curiosity și-a propus să răspundă la întrebarea: A avut Marte vreodată condițiile de mediu potrivite pentru a susține mici forme de viață numite microbi ? La începutul misiunii sale, instrumentele științifice ale Curiosity au găsit dovezi chimice și minerale ale mediilor locuibile din trecut pe Marte. Continuă să exploreze rocile dintr-o perioadă în care Marte ar fi putut fi casa vieții microbiene.
2018: Sonda robotică Insight aterizează pe Elysium Planitia, Marte.