Nicoleta C. October 6, 2021

 

Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş a anunţat că începând de joi vor avea loc controale sistematice în unităţile şcolare, pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

„Inspectoratul Şcolar împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi cu Poliţia Timiş, prin Biroul de Siguranţă Şcolară, va începe, de joi, controale sistematice în unităţile de învăţământ, pentru a verifica modul în care se respectă circuitele, regulile, în pauze şi în timpul orelor, pentru că este foarte important ca în această perioadă să fie respectate regulile în comunităţi. Respectarea strictă a regulilor este prioritate zero în învăţământ şi este decisivă în aceste momente”, a afirmat șeful IŞJ Timiş, Marin Popescu, citat de Agerpres.

 

Popescu a precizat că sunt înregistrate 880 de cazuri de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2, 318 angajaţi din sistem, iar 649 de clase îşi desfăşoară cursurile online. În total sunt 14.071 de elevi online, ceea ce reprezintă 14,03% din numărul total al elevilor din sistemul preuniversitar judeţean.

Şeful IŞJ Timiş a adăugat că în această săptămână au fost distribuite unităţilor de învăţământ 13.000 de teste rapide, în timp ce 5.000 sunt deja trimise prin curierat şi au mai fost solicitate alte 10.000 de teste.

 

Marin Popescu a subliniat că situaţia infrastructurii de medicină şcolară a rămas neschimbată faţă de anul trecut şi că autorităţile locale nu s-au implicat să îmbunătăţească reţeaua.

 

sursa: Agerpres

Citește și:  Timișoara e printre orașele din România care trebuie să facă „planuri preventive” privind poluarea, pentru a evita o procedură de infringement, spune Ministrul Mediului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*