Nicoleta C. May 18, 2022

 

Colterm a primit o nouă amendă, în valoare de 14,5 milioane de euro de data aceasta, pentru neachizitionarea, până la 30 aprilie 2022, a certificatelor de poluare aferente anului 2021.

 

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că amenda a fost dată de Administraţia Fondului de Mediu (AFM) în urmă cu câteva zile. Potrivit prefectului, amenda este în valoare de 71.862.221 lei şi a fost transmisă prin Poşta Română.

Colterm a primit această amendă pentru neachizitionarea unei părţi din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pe care era obligată să le cumpere, aferente anului trecut. Nici în urmă cu un an Colterm nu a cumpărat aceste certificate pentru anul anterior, iar atunci AFM a amendat Colterm cu 21 milioane de euro.

 

Amenda de 21 de milioane de euro a fost contestată în instanţa, iar noua amendă va fi şi ea contestată, după cum a anunţat anterior primarul Dominic Fritz, scrie news.ro.

Cele două amenzi se adaugă unor datorii de peste 300 de milioane de lei pe care Colterm, societate aflată în insolvenţă, le are la diferiţi furnizori.

Citește și:  Cum arată Calea Martirilor fără mașini parcate pe ambele laturi

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*