Nicoleta C. May 4, 2020

 

În dimineţile de 5 şi 6 mai se vor putea vedea mai mulţi meteori decât de obicei. Acest fenomen are loc pentru că în fiecare an, în această perioadă, planeta noastră se apropie de traiectoria cometei, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, citat de Mediafax.

 

Aşadar, dacă doriţi să vedeţi praf din coada cometei Halley tot ce trebuie să faceţi este să priviţi cerul cu ochiul liber, în jurul orelor 2 – 3, până dimineaţă. Reprezentanţii Observatorului spun că „nu contează direcţia în care priviţi, alegeţi o direcţie care să nu fie lângă Lună”.

 

„Se vor vedea doar câţiva meteori pe oră, destul de rapizi, vizibili doar o fracţiune de secundă. Sunt puţini, mai ales din cauza Lunii, pentru că în teorie ar trebui să se vadă 10-20. Puţini dar preţioşi pentru că provin din coada unei comete celebre”, a mai transmis reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 

Citește și:  Suplimentele de vitamina D nu ajută la tratarea sau la prevenirea COVID-19, potrivit unui studiu internaţional

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*