Redacție April 3, 2019

Luni, 15 aprilie, de la ora 19.00, la AMBASADA va avea loc Seara belgiană FOVEA – spectacol de dans contemporan și proiecție de film în cadrul evenimentului Cafékultour – Săptămâna cafenelelor 2019.

Fovea înseamnă recompunerea unui corp străbătut de goluri, de lumini, de incoerențe. Un limbaj poetic ca formă perisabilă a ceea ce ne pătrunde, ne scapă, ne depășește. Dar pentru a te ridica în această lumină constantă, pentru a nu fi „doar” în picioare, trebuie să te abandonezi, să mergi înainte, să te avânți într-o luptă, într-o rezistență activă.

Spectacolul este interpretat de dansatorul italian Ares D’Angelo, format la Balleto di Toscana și la IT Dansa din Barcelona. Din 2012, acesta locuiește la Bruxelles unde colaborează cu companiile Dame de Pic, Umma Umma Dance, Marielle Morales și Salia Sanou.
Proiectul îi aparține coregrafei Karine Ponties, directoarea artstică a companiei Dame de Pic, care, în 20 de ani de creație a încercat să depășească codurile și limitele limbajului corporal prin improvizații dirijate, pentru a-i îndemna pe interpreți să iasă din zona de confort și pentru a șlefui un material brut.

Evenimentul include și proiecția unui scurt film de 20 de minute realizat de coregraful și artistul video Wilkie Branson cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la fondarea companiei. Creată în 1996 la Bruxelles, Dame de Pic realizează spectacole care îmbină mai multe discipline. Filmul suprinde „magia mișcării. Haosul, diversitatea care brusc, prin joc, iau formă, iar piese heteroclite ajung să fie una” afirmă Karine Ponties.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Eveniment organizat în parteneriat cu Delegația Valonia-Bruxelles / Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest.

Citește și:  Azi în Timișoara, 1 aprilie 2022

ORGANIZATORI: Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara & Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara.
CU SPRIJINUL : Timișoara 2021.
SUSȚINĂTORI: Ambasada Franței, Goethe Institut.
PARTENERI: Delegatia Wallonie Bruxelles, Institut Polonez, Forumul Cultural Austriac, Asociatia Via Rumania, Ambasada Spaniei, FITT – Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.
GAZDE : Ambasada, Casa Artelor, Enoteca de Savoya, D’arc, În spatele casei, Reflektor, Zaza Pub Resto.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*