Redacție July 28, 2021

 

 

  • „Ziua Judeţului Timiş”, sărbătorită de administraţia timişeană pentru prima dată în 2016. La 28 iulie 1919 a fost instalată administraţia română în judeţul Timiş-Torontal.

 

 

  • Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș celebrează  Ziua Județului prin 12 ore de evenimente artistice și culturale organizate începând de la ora 10:00, când sediul instituției va fi deschis tuturor celor dornici și interesați să admire o amplă și captivantă expoziție de tablouri, desene și sculpturi, toate fiind lucrări ale cursanților de la specializările pictură și sculptură ale Școlii de Artă.

Din program:

Între orele 17:00-20:00, în curtea Centrului de Cultură și Artă va avea loc Atelierul interactiv de creație neconvențională, locul în care materialele reciclabile vor fi transformate în obiecte originale de artă vestimentară.

De la ora 18:00, de asemenea în curtea interioară a instituției, 6 cursanți de la clasele de vioară și pian ale Școlii de Artă vor susține un minirecital de muzică clasică și folclor.

Ziua se va încheia, de la ora 20:00, cu premiera indoor a spectacolului #dosztoievskij b@r/reopening al regizorului Levente Kocsárdi. Asociația Culturală Arte-Factum dedică Laboratorul de introspecție teatrală romanului „Crimă și pedeapsă”, la împlinirea a 200 de ani de la nașterea scriitorului Feodor Mihailovici Dostoievski. Eseul teatral despre consțiință, crimă și vinovăție va aduce pe scena Sălii Studio a CCAJT actori din România, Serbia și Republica Moldova. Spectacolul este o producție a companiei de teatru independent Arte-Factum, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Momentele zilei de astăzi se vor desfășura atât în interiorul instituției, cât și în Curtea Franciscană. Participanții vor respecta toate normele de protecție sanitară impuse de autorități.

Citește și:  FOVEA spectacol de dans contemporan și proiecție de film la AMBASADA

 

 

  • Ziua porților deschise la Consiliul Județean Timiș, B-dul Revoluției din 1989 nr.17. Eveniment are loc în intervalul orar 10:00-13:00 și este destinat copiilor și tinerilor.

 

 


Sursă calendar evenimente: rador

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*